Hvor mye koster en service på en varmepumpe?

Service på luft-til-luft-varmepumpe vil normalt koste mellom 1.900 og 2.500 kroner, mens service på øvrige varmepumper gjerne ligger på 2.500 kroner og oppover. Enkelte aktører har også tilbud som kommer ned i 1.500 kroner.

Hvor ofte skal en ha service på varmepumpe?

En varmepumpe er for folk flest en stor investering som gjerne skal holde lengst mulig. For å sikre varmepumpens levetid anbefales det derfor å utføre service hvert 2. eller hvert 3. år.

Hva inngår i en varmepumpe service?

Hva bør inngå i en varmepumpeservice?
  • Rengjøring av innedel, rensing av register (varmeveksler).
  • Rengjøring av utedel og rensing av register (varmeveksler).
  • Teste ytelsen, måle avgitt effekt fra varmepumpen.
  • Kontrollmåling av spenning, strøm og jord.
  • Bytte batterier i fjernkontrollen.

Hvor mye koster en service på en varmepumpe? – Related Questions

Hvor lang levetid har en varmepumpe?

Forventet levetid på en luft-luft varmepumpe er 12-15 år, såfremt den er korrekt installert og du er flink med jevnlig vedlikehold. Har du en pumpe som er like gammel eller eldre enn dette, er sannsynligheten stor for at den ikke lenger fungerer optimalt.

Hvor lang tid tar en service på varmepumpe?

Da får du en autorisert forhandler på besøk, som kan gjøre arbeid på din varmepumpe du ikke kan gjøre selv. Dette tar vanligvis mellom 0,5 og 2 timer, avhengig av hvor godt pumpen er vedlikeholdt. Du kan lese mer om hvordan varmepumpen best skal vedlikeholdes og rengjøres her.

Hvilke 4 deler består en varmepumpe av?

Nøyere forklart, består en varmepumpe av et kjølemedium som blir pumpet rundt i et lukket rørsystem, samt fire andre sentrale deler: fordamper, kompressor, kondensator og reduksjonsventil. Kjølemiddelet som holder til i fordamperen koker ved lave temperaturer.

Er service på varmepumpe nødvendig?

Over tid blir registeret i innedelen ganske «tett» av støv. En varmepumpeeier er selv ansvarlig for periodisk vedlikehold av sin varmepumpe. Og en service er helt nødvendig for at varmepumpen skal yte optimalt og som tiltenkt.

Hva er de ulike komponentene i en varmepumpe?

En luft-til-luft-varmepumpe består av fire komponenter, altså en fordamper, en kompressor, en kondensator og en ekspansjonsventil. Fordamperen: I fordamperen overføres varmen lagret i luften til kjølemediet, som i luft til luft varmepumper er gass.

Hvordan vedlikeholde varmepumpe?

Innedelen. Innedelen av varmepumpen er enkel å rengjøre utvendig med en fuktig klut. Filtrene inni er vanskeligere å komme til, men enkelte av dem bør renses månedlig. – Hvis noen i huset røyker, eller dersom det er dyr i huset, kan det være nødvendig å rengjøre filtrene enda oftere, påpeker Gulbrandsen.

Hvor mange grader skal varmepumpen stå på?

For de aller fleste er 23 til 24 grader normal temperatur å stille inn varmepumpa på. Det som påvirker temperaturen er blant annet hvor isolert huset ditt er, eller hvor i boligen din varmepumpa er plassert. – Vil du ha 23 grader i boligen din, bør du stille den inn på 23 grader.

Hvor ofte skal varmepumpe støvsuges?

Vanligvis anbefaler varmepumpeprodusentene at du skal støvsuge de to avtagbare støvfiltrene i innedelen én til to ganger i måneden. Spesielt er dette viktig i pollensesongen, da det er mer småpartikler i lufta enn normalt.

Hva koster det å fylle gass på varmepumpe?

Prisen for etterfylling av gass avhenger av hvilken type gass som brukes og hvor mye gass du trenger. Det er vanlig å ha en varmepumpe med cirka 1 kilo gass, men noen har mer. Gassen koster som regel rundt 1.200 kroner per kilo.

Hva er billigst strøm eller gass?

Gassoppvarming blir kun billigere enn strøm for dem som ikke får strømstøtte, skriver Nettavisen. Det gjelder bedrifter, hytter og andre sekundærboliger. Man kan i dag bytte gassflasker med propan til mellom 30 og 35 kroner per kilo. Ifølge produsentene får man cirka 13 kilowattimer per kilo propan.

Er varmepumpe økonomisk?

Med varmepumper kan du redusere ditt energibehov med 40 til 80 prosent i forhold til et oppvarmingssystem som er basert på elektrisitet, bioenergi eller fjernvarme. Med de prisene vi har på ulike energikilder i Norge er varmepumper ofte den mest lønnsomme løsningen du som boligeier kan investere i.

Skrevet av:

Vivian er en mat- og reiseentusiast fra Bergen, med en forkjærlighet for norsk mat og en lidenskap for å oppdage nye og interessante steder å besøke.

Leave a Comment