Hvor mye koster service på sykkel?

En sykkelservice hos oss ligger på vanligvis på mellom 600 og 1200 kroner i arbeid, og eventuelle deler i tillegg. En vanlig sykkel service innebærer justering av gir og bremser, bytte av de vanligste slitedelene som klosser og wire, sjekke drivverk og alle lager, smøre kjede og fylling av korrekt lufttrykk i dekk.

Hvor ofte skal sykkel på service?

Vi får ofte spørsmål om hvor ofte du utfører servicesykkelen, vi anbefaler vanligvis minst en gang i året hvis du sykler ca 5-8 mil i uken. Eller for hver årstid, vinter og sommer er også en god vane å ha. Hvis du sykler lengre distanser, bør du utføre service etter ca 350-500 mil.

Hvor mye koster det å bytte sykkelkjede?

PRISOVERSLAG HOS OSS – ALLTID GRATIS
TYPESERVICEPRIS
Girnavgir service300,-
Drivverkkjede100,-
fra 59,-
kassett200,-

Hvor mye koster service på sykkel? – Related Questions

Hvor ofte bør man bytte kjede på sykkel?

Hvor ofte en bør bytte sykkelkjede avhenger av hvor mye en sykler. En som sykler veldig mye bør skifte kjeden hver måned, mens en som sykler lite kan skifte en gang i året. – Levetid på tannhjulene er 1000-1500 kilometer, kanskje opp til 2000 kilometer om en flink å bytte kjede og smøre.

Hvor ofte bytte kassett sykkel?

Hvis en deltar i et par ritt og sykler aktivt, slites en kassett ut i løpet av to år. Optimalt bør en bytte en gang i året. En Shimano SLX/XT kassett holder greit i to år, mens XTR kassetten kan fort være slitt ut i løpet av en sesong.

Når må man bytte kjede?

Sitter kjedet stramt mot krankdrevet er kjedet ikke slitt – klarer du å løfte det flere millimeter ut fra krankdrevet er det slitt og bør kanskje byttes. Du bør skifte kjedet før det er forlenget med mer enn 0,5 prosent, eller 1,5 mm per 24 ledd.

Hvorfor ryker sykkelkjede?

Årsaken til kjedebrudd er som oftest at kjedet er dårlig vedlikeholdt. Det vil si at det er ikke rengjort og smurt på lange tider. Et kjede trenger mye stell – faktisk så er det slik at kjedet bør rengjøres og smøres etter hver sykkeltur.

Når må kjede byttes?

Har sykkelen 11 eller 12 gir bak må kjede byttes når det har nådd 0.5% slitasje for å unngå slitasje på øvrige komponenter i drivverket. Har sykkelen 10 gir eller mindre bak må kjede byttes når det har nådd 0.75% slitasje for å unngå slitasje på øvrige komponenter i drivverket.

Hvordan kjøpe riktig sykkelkjede?

Hvilket kjedet du skal velge er bestemt ut fra hvilket girsystem du har på sykkelen din og hvor mange gir du har. For å få så smidig girskifte som mulig bør du kombinere kassett og kjede av samme merke da disse er laget for å funke optimalt med hverandre.

Kan man bruke matolje på sykkelkjede?

– Vask bort skitt og møkk jevnlig, og smør kjedet med olje beregnet på sykkelkjeder. Mange prøver å bruke olivenolje til smøring, men det fungerer ikke så bra, ler han. Når sykkelen tas frem for sesongen bør du vaske den grundig, smøre med olje, teste bremseklossene og giret, og fylle luft i dekkene.

Hva betyr 9 delt sykkelkjede?

Har du en kassett med 9 klinger på, må du velge et 9delt sykkelkjede. Årsaken er at kassetter med flere klinger har mindre avstand mellom klingene og trenger derfor et smalere kjede for å fungere ordentlig. Et nytt kjede er ukuttet.

Hva er best å smøre sykkelkjede med?

Det er mange produkter å velge mellom når det gjelder smøring av sykkelkjedet. Du kan bruke WD-40 Multispray. Det er et vannbasert smøremiddel som er vært førstevalget for syklister i mange år. WD-40 smører godt og forhindrer rust og slitasje.

Kan man vaske sykkel med zalo?

Bruk zalo/oppvasksåpe og vann til vaskingen, sammen med en børste. Vær raus med bruken av vann og la det skumme godt før du spyler av sykkelen. Vær forsiktig ved spyling rundt bevegelige deler og lagrene, slik at du ikke spyler sand og smuss inn i dem.

Hvor ofte bør man smøre kjede på sykkel?

Det kommer an på bruken og miljøet, så det er vanskelig å gi et råd som passer for alle. For de av dere som sykler hver dag til jobb må typisk smøring gjennomføres 1 gang i uken. Regner det mye, kanskje en gang ekstra. Sykler du mye i salt så kan det være lurt å smøre ekstra hyppig.

Hvor ofte må man smøre kjede?

Ved riktig vedlikehold kan kjedet på motorsykkelen vare mye lenger. Kjedet må kanskje smøres oftere enn mange tror – generelt anbefales det smøring etter 1000 kilometers kjøring, samt etter hver tur i regnvær.

Hvordan vaske kjede på sykkel?

En tannbørste eller neglbørste gjør jobben. Bare ta litt avfettingsmiddel på børsten, hold den mot oversiden av kjedet, og før pedalarmene bakover. Gjenta dette steget på undersiden av kjedet ditt, og alltid på den delen av kjedet som er lavere enn drivverket.

Hvor stramt skal kjede på sykkel være?

Husk, at du kun skal smøre kjeden – og ikke tannhjulene! I samme omgang kan du også sjekke, om din kjede er korrekt spendt. Det betyr at kjeden skal være stram, men den må godt kunne gi seg et par cm ved et lett trykk.

Hvor ofte stramt kjede på motorsykkel?

Hvor ofte man må skifte kjede og drev avhenger av ting som vedlikehold, kjøremønster og type sykkel. Noen kjeder kan vare i 20 000 kilometer – mens andre skifter kjede og drev etter 8-10 000 kilometer.

Kan motorsykkel stå ute?

Har du ikke tilgang på garasje, så er det en mulighet å la den stå ute gjennom vinteren. Motorsykler er laget for å brukes i solskinn som regn, og de tåler å stå ute selv om man bør være litt mer nøye med forberedelsene.

Leave a Comment