Hvor parkerer man ved Gaustatoppen?

Det er anbefalt å parkere ved Bygget bistro, ca 2 km inn Kvitåvatnvegen (veien inn mot Gausta Skisenter). Det går buss til Svineroi, Gaustanbanen og Stavsro.

Er Gaustatoppen krevende?

Gaustatoppen (1883 moh.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

Kan man kjøre til Gaustatoppen med bil?

Gaustatoppen ligger cirka to og en halv time med bil fra Oslo. Egen parkering for Gaustabanen sine gjester ved fylkesvei 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien fra Tuddal til Gaustabanen brøytes ikke vinterstid, og ankomst med bil er da bare mulig via fylkesvei 37.

Hvor parkerer man ved Gaustatoppen? – Related Questions

Har noen dødd på Gaustatoppen?

Det var 53 år gamle Hugo Lande fra Åsgårdstrand som omkom i ulykken på Gaustatoppen. Han skal ha vært på fotooppdrag da ulykken skjedde. Hugo Lande var opprinnelig fra Kragerø, men bodde i Åsgårdstrand med kone og barn.

Er det toalett på Gaustatoppen?

På toppen av fjellet finner du toaletter, varmerom og Gaustatoppen Turisthytte som tilbyr enkel servering. Her er det også mulig å forhåndsbestille middag og overnatting.

Hva består Gaustatoppen av?

Gaustatoppen består av omdannet sandstein (kvartsitt) fra prekambriumtiden.

Er det tungt å gå til Gaustatoppen?

Turen opp til Gaustatoppen er en relativt enkel tur, selv om ca. 660 høydemeter skal forseres. Fra Stavsro, som er utgangspunktet for hovedstien til toppen sommerstid, er det 4,6 km opp til Gaustatoppen turisthytte på 1830 moh.

Kan man ta Gaustabanen opp å gå ned?

På 15 minutter tar den deg hele veien opp til toppen på 1800 meter over havet. Takket være Gaustabanen kan nesten hvem som helst gå på tur og utforske fjellet, uansett alder eller fysiske forutsetninger. Mange besøkende velger også å gå opp til Gaustatoppen og ta Gaustabanen ned, eller motsatt.

Hvor mange har dødd på Gaustatoppen?

FRIGIR NAVNENE: Fem personer døde da en veteranbil krasjet i en fjellvegg på vei ned fra Gaustatoppen mor Rjukan søndag. Bilen ble kjørt til vegstasjonen på Notodden i løpet av natten.

Hvordan kle seg på Gaustatoppen?

Gaustatoppen er kald, og med en årlig snittemperatur på 4,3 minusgrader bør du kle deg deretter. Vinteren stiller strenge krav til bekledning. Du bør ha på varme og vindtette klær, og huske ull innerst mot kroppen.

Hvor langt kan man se fra Gaustatoppen?

Turen fra parkeringsplassen ved Stavsro til toppen av fjellet (4,3 kilometer) tar omtrent tre timer. Fra toppen av fjellet kan du nyte Sør-Norges videste utsikt. På en solskinnsdag ser du omtrent en sjettedel av Norge. På toppen ligger Gaustatoppen Turisthytte, som ble bygget allerede i 1893.

Hva er tårnet på Gaustatoppen?

Nær toppen står tårnet på Gaustatoppen. Dette er 1911 meter over havet, altså strekker det seg en god del høyere enn Gaustatoppen på 1833 meter over havet. Det 64 meter høye tårnet er viktig for radio, TV og telefoni. Det er kommunikasjonspunkt for flysikringstjenesten og nødsambandet.

Hvor starter Gaustabanen?

Gaustabanen er en fjellbane som går fra Longefonn 1150 moh. til nær toppen av Gaustatoppen 1800 moh. Banen er åpen hele året og går kontinuerlig i åpningstiden. Fra starten til toppen tar det 15 minutter.

Hvor ofte går Gaustabanen?

Om sommeren har Gaustabanen avgang cirka hvert tiende minutt. Om vinteren går den litt sjeldnere fordi det er mer ski og utstyr som skal med.

Hva kan man gjøre på Gaustatoppen?

Ved og rundt Gaustatoppen florere det med fotturer og vakker natur, klatrepark, badehall med innendørs og utendørs bad og sklie, historisk tungtvannsmuseum, bane inne i fjellet, og mye mye mer!

Hvor går sabotørstien?

Turen starter ved Rjukan Fjellstue, ca 11 km fra Rjukan sentrum. Fra Rjukan Fjellstue følger du grusveien et lite stykke innover Hjerdalen. Deretter går turen i variert skogs – og turterreng.

Når åpner Gaustatoppen?

åpner fjellet for fullt!

25. juni åpner endelig både betjente og ubetjente hytter i fjellet for sesongen!

Hva er det å gjøre i Rjukan?

Høydepunkter på Rjukan – Topp attraksjoner
  • Gaustatoppen med Gaustabanen.
  • Solspeilet.
  • Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork.
  • Krossobanen.
  • Rjukanbanen.
  • Gausta skisenter.
  • Hardangervidda Nasjonalparksenter.

Når har Rjukan sol?

Sola kommer tilbake på fabrikkbrua på Rjukan 12. mars kl. 12, men solfestens dato varierer fra år til år mellom mars og april.

Leave a Comment