Hvor sender VidaXL fra?

vidaXL er en internasjonal nettbutikk med hovedkontor i Venlo, Nederland. Vi tilbyr et overraskende utvalg av produkter – et stort utvalg av produkter i kategorier som hjem og hage, møbler, sportsutstyr og mange flere.

Hvordan returnere vidaXL?

Du kan returnere produktet til følgende returadresse: vidaXL, Mary Kingsleystraat 1, 5928 SK, Venlo, Nederland. For varer som ikke kan returneres med vanlig post (f. eks. møbler), må du vurdere fraktkostnader som belastes av ulike (hente-) og leveringstjenester.

Hva koster toll fra Nederland?

Våre fortollingstjenester og -priser
Hva som prisesPris
Forenklet fortolling pr. oppdrag. Gjelder varer med verdi fra 350 – 3000 kroner.*149,–
Fortolling pr. sending med verdi over 3000,– kroner og for sendinger med restriksjonsbelagte varer.**299,–
Ekspedisjon egenfortolling og tollagerkostnad149,–
Tollrefusjon599,–

Hvor sender VidaXL fra? – Related Questions

Når slipper man å betale toll?

Fra 1. januar 2020 ble 350-kronersgrensen fjernet for alle næringsmidler, varer som har særavgift og varer med restriksjoner. Dette betyr at du må betale merverdiavgift og eventuell toll og særavgift fra første krone for slike varer.

Hva er tollgrensen 2022?

Slik fungerer fortollingen:

Varer med verdi opp til 3000 kroner der mva. er betalt i utenlandsk nettbutikk (VOEC-ordningen): Ingen fortolling. Næringsmidler, særavgiftsvarer og restriksjonsbelagte varer uansett verdi, samt varer med verdi over 3000 kroner: Fullfortolling til 299 kroner.

Hvordan slippe å betale toll?

Du betaler ingen tollavgift. Les mer om VOEC-ordningen her. Handler du fra en nettbutikk som ikke er registrert i VOEC-ordningen, gjelder inntil videre en overgangsordning som gjør at du slipper å betale importavgifter dersom sendingens verdi er under 350 kroner inkludert frakt og forsikring.

Hvilke varer er det toll på?

Varer som er tollbelagt

De fleste varer er tollfrie. Forenklet sagt er det bare toll på tekstiler (for eksempel klær) og næringsmidler (mat og drikke). Dersom det er toll på varen, betales denne til tollmyndighetene ved innførselen.

Er det toll på klær?

Det er toll på mange klær. I de fleste tilfeller er tollsatsen 10,7 prosent. I tillegg må du betale merverdiavgift på 25 prosent. For å finne ut hvor mye du må betale i toll for varen du skal importere, må du slå opp i tolltariffen.

Er toll med frakt?

Inkludert frakt og forsikring

Dette betyr at du må betale avgift av varen hvis den samlede verdien av varen, fraktkostnader og forsikringskostnader blir 350 kroner eller høyere. Selv om varen i seg selv koster mindre enn 350 kroner, må du altså betale avgifter når den samlede verdien blir 350 kroner eller høyere.

Er det toll på netthandel fra Sverige?

Sverige regnes også som utland, så reglene for netthandel fra utenlandsk nettbutikk gjelder også fra Sverige. Hva slags avgifter du må betale kommer an på hva slags vare det er.

Hvordan slippe å betale toll?

Du betaler ingen tollavgift. Les mer om VOEC-ordningen her. Handler du fra en nettbutikk som ikke er registrert i VOEC-ordningen, gjelder inntil videre en overgangsordning som gjør at du slipper å betale importavgifter dersom sendingens verdi er under 350 kroner inkludert frakt og forsikring.

Hva er ikke lov å ta med inn i Norge?

Det er forbudt å ta med seg kjøtt, kjøttprodukter, melk og meieriprodukter til Norge og EU fra tredjestater (land utenfor EU/EØS). Forbudet gjelder også mottak av postforsendelser. Du kan se mer om dette i video fra EU.

Hvor mye er tollfritt?

Avgift på kjøp fra utlandet

Du må betale merverdiavgift og eventuelle andre avgifter på varer du kjøper fra utlandet. I 2020 ble 350-kronersgrensen fjernet for alle varer. Det er etablert en overgangsordning som gjør at varer under 350 kroner er fritatt fra deklarasjonsplikten i overgangsperioden.

Er SHEIN en del av VOEC?

SHEIN står ikke som registrert i VOEC pr nå(se liste her ). Hvis du bestiller klær fra de til mer enn 350 NOK inkl frakt vil pakka bli fortolla av fraktselskapet. Det er den totale verdien på sendingen + frakt som gjelder, ikke pr vare. På klær må du betale 25% merverdiavgift og 10,7% tollavgift.

Er Wish med i VOEC?

Butikker som er med i VOEC-registeret legger momsen på varene for deg i sin nettbutikk, slik at den betales direkte ved kjøp, og du ser totalprisen i kassen. Dette betyr også at du ikke trenger å fortolle varen når den ankommer Norge. Allerede nå er Amazon, Asos, Wish og mange andre store med i registeret.

Er det toll på varer fra Wish?

Slipper tollbehandling

Det betyr at nettbutikker og portaler som Wish, Amazon og eBay betaler inn merverdiavgiften på pakker med varer med totalverdi på under 3000 kroner direkte til staten, og at pakken da ankommer Norge ferdig fortollet uten ekstra kostnader for deg.

Hvordan unngå fortolling?

Hvis du vil fortolle varen selv, må du varsle transportøren om dette for å unngå at transportøren utfører fortollingen automatisk. Du må spørre nettbutikken hvilken transportør som frakter varen.

Er Wish barnearbeid?

– I noen regioner av Kina er barnearbeid et stort problem, gjerne under skalkeskjul av at det dreier seg om lærlingeprogrammer. Barn i alderen 15-18 år kan kun jobbe i arbeid som ikke er farlig og som ikke er en trussel for helsen, men ofte blir de satt til å jobbe med akkurat disse tingene.

Hvor mye koster toll fra AliExpress?

AliExpress står registrert der pr 28.04.2021. Når netthandelsplattformen du handler hos er registrert i VOEC og varens verdi er under 3000 kroner vil du betale 25% merverdiavgift direkte i kassa.

Leave a Comment