Hvordan bestille time på helsestasjon?

Du kan enkelt og trygt kontakte helsestasjonstjenestene i din kommune på Helsenorge. Du kan finne helsekontaktene dine, se og avbestille timeavtaler og sende meldinger. I noen kommuner vil du også kunne bestille time. Det er bare Oslo, Bergen, Stavanger og Haugesund kommune som tilbyr disse tjenestene.

Hva kan man gjøre på helsestasjon?

Helsestasjonen ønsker å være en støtte for foreldre, gjøre dem trygge i foreldrerollen og bidra til at barn får en trygg og god oppvekst. Det innebærer at helsesykepleier gir foreldreveiledning og snakker med alle om blant annet betydningen av samspill, ernæring, søvn og om rusmiddelbruk, vold og omsorgssvikt.

Kan helsestasjon henvise?

Nei, du trenger ikke å gå gjennom fastlegen din, legen på Helsestasjonen kan også skrive henvisning for deg. Det finnes ulike instanser man kan få hjelp fra.

Hvordan bestille time på helsestasjon? – Related Questions

Er det frivillig å gå på helsestasjonen?

Helsestasjonen er et lovpålagt, gratis, lett tilgjengelig lavterskeltilbud for alle barn og deres foreldre, uavhengig av sosial tilhørighet.

Kan fastlegen nekte å henvise?

Så til selve spørsmålet ditt: Kan legen nekte å henvise deg. Svaret på dette er utvilsomt “ja”. Legens jobb er å vurdere om det er medisinsk indikasjon for å henvise deg, – akkurat som om det er grunn til å ta en blodprøve eller starte en behandling.

Kan helsesøster henvise?

Helsestasjonen har også lege, som kan henvise til psykolog. Enkelte helsestasjoner henviser ikke videre og du må da dessverre gå gjennom fastlegen din.

Kan helsesøster henvise til lege?

I praksis er det sånn at helsesøster eller rådgiver kan skrive et vedlegg til legens henvisning.

Hvem kan henvise til avtalespesialist?

Henvisning til avtalespesialist

Avtalespesialistene kan tilby deg vurdering og behandling ved henvisning fra din fastlege eller annet helsepersonell med henvisningsrett. Uten henvisning gjelder ikke spesialistens driftsavtale og du må selv dekke all behandling.

Kan man som lege henvise seg selv?

Rådet for legeetikk vil påpeke at leger ved å henvise seg selv, sine pårørende og venner direkte til sykehuset også kan påføre sine kolleger på sykehuset (både vakthavende lege og annet helsepersonell) en belastende konflikt mellom å være imøtekommende overfor henvisende kollega og prinsippet om at det er medisinske

Når legen ikke tar deg på alvor?

Dersom et møte ikke fører til endringer kan du sende en skriftlig klage til legekontoret. Ombudet kan bistå deg med dette. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Hvis det er aktuelt kan du ringe 800 HELSE (800 43 573), eller gå inn på hjemmesiden www.helse.norge.no.

Hvor lang ventetid henvisning?

Svar på henvisning

Behandlingssted som har mottatt din henvisning skal innen 10 dager vurdere om du har rett til utredning og/eller behandling hos spesialist. Du vil motta et brev fra behandlingsstedet med informasjon om du har blitt vurdert til å ha rett til helsehjelp eller ikke.

Kan lege nekte legeerklæring?

En lege kan egentlig ikke nekte deg å komme for å få en vurdering for å få legeerklæring/sykmelding. (Det er jo legen som må vurdere om hen mener du er syk nok til å få en erklæring/sykmelding).

Kan man få sparken for å være syk?

Nei, du kan ikke få sparken på grunn av sykdom. Se arbeidsmiljøloven § 15-8.

Har arbeidsgiver rett til å vite hvorfor jeg er syk?

Arbeidsgiveren kan ikke kreve å få vite detaljerte diagnoseopplysninger mot den ansattes vilje. Arbeidstakeren har en plikt til å gi opplysninger om sin arbeidsevne, men ikke om sin sykdom. Arbeidsgiveren kan kun kreve helseattest og helsekontroll i de situasjoner som fremgår av arbeidsmiljøloven §§ 9-3 og 9-4.

Leave a Comment