Hvordan få våttkort?

Gjennom våre intro- og grunnkurs kan du ta våttkort. Kursene gjennføres på Sørenga eller på Breivoll Gård i bunnefjorden, og følger padleforbundets våttkort-stige. Introkurset tar ca tre timer og du mottar våttkort og anledning til å leie kajakk for turer på egenhånd.

Når trenger man våttkort?

Norges Padleforbund har etablert et kurssystem for padlere som heter våttkort. Kursene underbefatter padlegrenene havkajakk, kajakk på flattvann, elvekajakk, polo, surfski og elvekajakk. Det er ikke et krav om våttkort for å kunne padle kajakk eller kano, men de fleste aktører som leier ut kajakker krever våttkort.

Hvor lenge varer et våttkort?

Kursstigen
SorterKursTidsforbruk
Introduksjonskurs3, 5 time
1Grunnkurs16 timer
2Teknikkurs16 timer
3Aktivitetslederkurs16 timer

Hvordan få våttkort? – Related Questions

Hvordan komme seg opp i kajakk etter velt?

Årepose. Brukes for å komme seg opp i kajakken ved velt, spesielt viktig på lengre turer, eller for uerfarne padlere som ikke er helt stødige på egenredning (det å komme seg opp i kajakken igjen).

Hvorfor ha våttkort?

Våttkort danner rammen for kursstigene og mulighetene for padleutdanning som finnes i Norges Padleforbund (NPF). Du finner mer informasjon om Våttkort på NPF sine hjemmesider.

Hvordan utføre en eskimorulle?

Du kan nå gjøre en eskimorulle!

Timing

  1. Start fra din setup-posisjon.
  2. Start kroppsrotasjonen.
  3. Når årebladet er mellom 45-90 graders vinkel på kajakken, setter du inn hoftevrikken. Ansiktet må vende rett opp mot himmelen gjennom hele rullen.
  4. Avslutt med å trykke åren på vannet slik at du får de siste centimeter.

Er eskimorulle vanskelig?

Rendyrkede grønlandskajakker har mindre volum og et bakdekk som ligger svært nær vannflaten. Dette gjør dem svært enkle å lære ulike ruller i, også uten åre.

Hvordan rulle i kajakk?

De aller fleste ruller ved at høyre hånd leder an, men de som padler med venstrevridd åre ofte lar venstre hånd lede. Ved høyrehendt rulle: Du lener deg godt frem, legger åra ved siden av kajakken på venstre side. Du må lene kroppen over kajakken, for å få tak i overflaten med åra.

Er kajakk god trening?

Mange har også oppdaget at padling er ypperlig trening. Du styrker kondisjon, armer, skuldre, rygg og mage – uten å risikere belastningskader. Og padling er en kjekk måte å trene flere sammen på.

Kan man padle kajakk alene?

Legg aldri ut på tur alene, men padle sammen med noen som har nødvendig kompetanse. Det anbefales at en fortrinnsvis padler nærme land. På denne måten har en kort vei til land for å skifte på seg tørre klær, tømme kajakk, og en holder seg i trygg avstand fra annen båttrafikk.

Hvilke muskler trenes ved kajakk?

Riktig teknikk. Padling er tungt i starten og man skal bruke de store musklene i rygg, midje, bryst, skuldre, armer, hofter og lår. De fleste nybegynnere bruker kun armene. Kontroll av kajakken sitter i hofte og magepartiet og en godt innstilt kajakk er en forutsetning for kontroll.

Hvordan bruke ror på kajakk?

Et ror henger bak på hekken på båten, og du opererer det med pedalene. Båten svinger til venstre når du trør inn den venstre pedalen, og tilsvarende til høyre. For at roret skal virke så må båten være i bevegelse slik at det strømmer vann forbi roret – du må ha styrefart.

Er det påbudt med redningsvest i kajakk?

Husk vest. Det er påbudt å bruke vest i kano og kajakk. Barn er som regel veldig gode til å bruke vest, men det er også viktig at også voksne husker vesten. Det er ikke enkelt å få på seg vesten om man først havner i vannet, og det er også mulig du må assistere andre.

Hvor langt kan man padle kajakk på en dag?

Hvor langt kan du padle på en dag? Med en kano utvides rekkevidden kraftig i forhold til hvor langt du kan gå med sekk på en dag: Med litt trening og på flatt vann går det nemlig fint å padle 30 kilometer om dagen. Husk likevel at strøm- og vindforhold kan gjøre turen både tyngre og lettere.

Hvordan få kajakk på taket alene?

En hjelpelaster er det beste hjelpemiddel du kan ha når du skal plassere en kajakk eller kano på et biltak. Særlig når du er alene vil denne være et meget nyttig og godt hjelpemiddel. Ved hjelp av en hjelpelaster kan du legge kajakken eller kanoen på biltaket uten å være avhengig av hjelp fra andre.

Hvor farlig er kajakk?

Bør vise forsiktighet

Kajakkpadling kan virke som en avslappende og idyllisk opplevelse, men hvis en skulle være utfor en ulykke kan situasjonen bli en annen. Hittil i år har tre personer mistet livet i drukningsulykker med kajakk. En av dødsulykkene skjedde i Sunndal på Nordmøre.

Hvor fort padler en kajakk?

Padlehastighet. Vind og bølger vil ha stor effekt på padlehastighet, men under gode forhold kan du ta utgangspunkt i: Kano ca. 4 km i time.

Kan man fiske fra kajakk?

Uansett om du ønsker å fiske eller jakte, så er det ikke noe ulovlig i dette fra en kajakk. Det eneste kravet som stilles er at du har et gyldig fiskekort om du skal fiske i en innsjø eller en elv.

Hva biter ørreten på?

Om den store ørreten ikke lever av småfisk, tar den likevel ofte en streamer. En stor munnfull er en lur munnfull, for i fiskens verden betyr en stor bit tilførsel av mye energi. Kreasjoner bundet på streamerkrok et bra alternativ. Stikkord kan være store øyne, mylar, sølv og lange vinger i hår eller kanskje marabou.

Leave a Comment