Hvordan finne gode teltplasser?

FINN EN BRA TELTPLASS: Det er ikke så behagelig å ligge i bakke, eller med store steiner stikkende opp i teltgulvet. Se derfor etter et flatt og noenlunde tørt område. Fin utsikt er selvsagt å anbefale. Sørg også for å ha en vannkilde i nærheten.

Kan jeg telte hvor som helst?

Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste bebodde hus eller hytte, og oppholde seg der i inntil 2 døgn. Dersom du ønsker å telte på samme sted over en lengre periode, må du få samtykke fra grunneier.

Kan man telte hvor man vil på Hardangervidda?

Du kan gå frå hytte til hytte, ligge i telt, ha base på ein campingplass eller på eit av hotella på fjellet eller ved fjorden. Langs Rv 7 over Hardangervidda ligg m.a. Dyranut Fjellstova 1245 moh. og Liseth Pensjonat og Hytter.

Hvordan finne gode teltplasser? – Related Questions

Hvor kan man telte i fjellet?

I utmark
  • du kan telte minst 150 meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte.
  • du kan telte inntil 2 døgn på samme sted. Lenger hvis du er på høgfjellet eller langt fra bebyggelse.

Er det lov å telte på Trolltunga?

Vi tilrår at du set opp telt berre på stadene som er merkte med teltsymbol på kartet. Leirplassen må vere nedanfor stien og i god avstand frå bekker og vatn. Vi ber deg respektere skilt som viser forbod mot camping!

Er det lov å telte på Preikestolen?

Populær Preikestol

Takket være allemannsretten er det lov til å telte nesten hvor du vil i Norge, men i fjor valgte stiftelsen Preikestolen å sette opp forbudsskilt mot å sette opp telt på selve platået.

Kan man telte på Breivoll?

Det er ikke lagt opp til overnatting, men de so ønsker det, kan overnatte i egne telt/hengekøyer på stedet, eller benytte gapahuk eller lavvo som finnes på Breivoll.

Kan man telte på koster?

Siden Kosterøyene for det meste er naturreservat, er det kun en campingplass- Reservatets Familiecamping. Campingplassen ligger helt nede ved havet på Nordkoster sin østre side. Du setter opp teltet der det er plass, men du bør booke i god tid.

Hvor er det lov å telte i Oslo?

De generelle reglene for telting i Norge åpner for at alle kan ligge i telt på samme sted i to døgn (i utmark, minst 150 m fra hus eller hytte). Grunneier må gi tillatelse ved lengre varighet.

Når er det best å fiske på Hardangervidda?

Området er høytliggende og kun tilgjengelig til fots. Ørret er eneste fiskeart. Is og snø ligger lenge og august er normalt beste fiskeperiode. Fiskekortet gjelder i perioden 01.01 – 30.09.

Kan man telte på Verdens Ende?

Verdens Ende Camping finnes det 15-20 Bobilparkeringer, og god plass til campingvogner og telt for kortere opphold. Verdens Ende Cafe (pub og kiosk) holder oppe i sommersesongen. Her serveres god hjemmelaget mat og drikke til hyggelige priser.

Kan man telte på Breivoll?

Det er ikke lagt opp til overnatting, men de so ønsker det, kan overnatte i egne telt/hengekøyer på stedet, eller benytte gapahuk eller lavvo som finnes på Breivoll.

Er det lov å sette opp telt på stranda?

Regelen om å telte 150 meter fra bebyggelse kan stå for fall i strandsonen. I utmark gir Friluftsloven rett til å telte 150 meter fra bebodd hus eller hytte.

Hvor mange døgn kan man telte?

Hvor lenge kan teltet stå? Maksimalt to døgn, hvis man ikke har grunneierens samtykke til å bli lengre. Tidsbegrensningen på to døgn gjelder ikke på høyfjellet eller i områder fjernt fra bebyggelse, forutsatt at oppholdet ikke fører til nevneverdig skade eller ulempe (friluftsloven § 9 annet ledd).

Er det lov å telte på Hvaler?

Av hensyn til natur og kulturminner er det kun lov å telte på angitte plasser på Storesand. Det er avgift for teltplass i sommersesongen. Før og etter den organiserte teltsesongen, gjelder friluftslovens to-dagersregel for telting.

Hvor kan man telte på Hvaler?

Storesand ligger på Kirkøy, rett nord for Skjærhallen på Hvaler, og inngår i Ytre Hvaler nasjonalpark. En 500 meter lang sørvestvendt grunn sandstrand er unikt i Østfoldskjærgården. Det er ikke uten grunn at Storesand er en av de mest brukte strendene i Østfold. Teltplassen er bilfri.

Er det lov å telte på Herdla?

Herdla fort er det mange fine plasser å setja opp telt eller hengekøye. Bli med inn i fjellet! Tidlegare sat det soldatar inne i fjellhole på Herdla og passa på at ingen fiendar skulle passera øya.

Hvor kan man telte i Asker?

Telttur i Asker og Bærum
  • 5 fine teltplasser i Asker og Bærum.
  • Østernvann eller Lathus, Fossum.
  • Burudvann, Lommedalen.
  • Rabben og Elnestangen, Vollen, Asker.
  • Sandbukta, Tofte, Asker.
  • Kjekstadmarka, Asker.
  • Østernvann og Kråka, Fossum, Bærum.
  • Burudvann, Lommedalen.

Er det lov å telte på Fornebu?

Du kan fritt sette opp telt når du befinner deg i utmark. Det er en del av allemannsretten. Den gir alle rett til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge – når ferdselen “skjer hensynsfullt og med.

Leave a Comment