Hvordan kjøpe billett til trikken Oslo?

Hvor mye koster trikken i Oslo?

En voksenbillett for sone 1 (sentrum) koster 32 kroner. På busser og ferger kan du kjøpe billetten etter at du har steget på, men for dette må du betale et tillegg på 20 kroner. Du kan ikke kjøpe billett kontant om bord på trikk eller T-bane. 24-timers billett: Gjelder i 24 timer for et ubegrenset antall reiser.

Hvordan betale på toget?

Om bord i toget

Reiser du fra en stasjon med billettautomat og kjøper billett på toget, koster det 40 kr ekstra. Ombordtillegg gjelder per reisende, med noen unntak som beskrevet under. Du må betale ombordtillegg selv om du ikke har fått kjøpt billett på grunn av fullt tog eller køer ved automat eller luke.

Kan man bruke Ruter på trikk?

Slik fungerer billetten

Billetten kan brukes på Ruters busser, trikker, T-baner og båter, og på Vys tog i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke).

Hvordan kjøpe billett til trikken Oslo? – Related Questions

Hva er fordelen med trikk?

Trikken er miljøvennlig og energieffektiv

Trikken drives med elektrisk kraft og er energieffektiv i drift. Faktum er at trikken har det laveste energiforbruket per passasjerkilometer sammenlignet med alle andre driftsarter.

Kan jeg bruke togbillett på trikk?

Billetten kan brukes på Ruters busser, trikker, T-baner og båter, og på Vys tog i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke).

Hvor kan man bruke ruter?

Alle våre billetter kan brukes på Ruters T-bane, trikker, busser og båter, og på Vys tog i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke).

Kan jeg kjøre forbi en trikk?

Fotgjengere i fotgjengerfelt uten lysregulering skal vente til trikken har passert, før de krysser gata. Du skal kjøre forbi med største aktsomhet. Ifølge § 12 i trafikkreglene er det forbudt å kjøre forbi trikken foran et gangfelt, og når sikten er hindret.

Er Vy og ruter det samme?

Reiser du med Vys tog i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke), kan du bruke alle Ruters ordinære billetter. Reiser du med tog utenfor Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke), gjelder togselskapets egne billetter og priser. Det er ikke overgang til Ruters transportmidler med disse billettene.

Hvem kjører for ruter?

Ruter As er eid av Oslo kommune (60 %) og Viken fylkeskommune (40 %).

Kan Ruter holde deg igjen?

6.3 Tilbakehold av passasjer uten gyldig billett

Ruters kontrollører kan holde tilbake en passasjer når vedkommende: a) reiser uten gyldig billett, og enten. b) unnlater å betale tilleggsavgift på stedet, eller. c) unnlater å oppgi korrekt navn, adresse og fødselsdato.

Hva er forskjellen på grønn og rød buss?

Grønne busser så må du vise billett up front. De nekter å la deg gå på bak, men røde busser gir blanke faen. Er det fordi røde busser er mest brukt i Oslo hvor det er masse mennesker?

Hva heter den nye Ruter appen?

Last ned RuterBillett-appen på mobilen og kjøp billett hvor og når som helst. Dette er den enkleste måten å kjøpe billett på.

Kan man betale med vipps på bussen?

Når du skal betale kan du nemlig velge Vipps. Da er det bare å logge på med Touch ID og betale i Vipps. Billetten ligger, som før, i Ruter-appen. – RuterBillett-appen har fått en ny, enkel, og innovativ betalingsløsning for kjøp av billett via mobilen.

Hvordan hente billett Ruter?

Du kan kjøpe både enkeltbillett og periodebillett for andre med Ruter-appen, og sende billetten til deres mobil. Gå til «Kjøp billett» og trykk på passasjerkategori (voksen, barn, honnør). Deretter velger du hvilke passasjerkategorier du skal kjøpe for og trykker «Kjøp til andre».

Hvordan betale på bussen?

Rekker du ikke å kjøpe billett før du reiser, kan du kjøpe billetter om bord på bussen med betalingskort eller kontanter.

Kan man betale med kort på bussen 2022?

Du kan betale med kontantar eller bankkort.

Hvordan kjøpe billett til buss i Oslo?

Om. Billetter til offentlig transport i Oslo kan kjøpes på Oslo Visitor Centre, Ruters kundesenter og på de fleste Narvesen og 7-Eleven. Med mobil-appen Ruter (for iPhone og Android) får du kjøpt enkeltbilletter og 24-timersbilletter, samt 7- og 30-dagersbilletter.

Kan du betale med bankkort på bussen?

Du betaler for reisa med bankkort hos sjåføren, på same måte som du betaler med bankkort i butikken eller andre stader. Betalinga skjer kontaktlaust, ved at du legg kortet ditt på bankterminalen. I nokre tilfelle må du sette inn kortet og taste PIN-koden.

Har man lov til å nekte å ta imot kontanter?

Forbrukere (men ikke næringsdrivende) har alltid rett til å betale med kontanter hos selgeren. Man kan altså ikke nekte å selge noe til en kunde fordi han vil betale med kontanter. Plikten til å ta imot kontanter gjelder bare på selgers forretningssted.

Leave a Comment