Hvordan komme seg fra Bergen til Kristiansand?

For å komme seg fra Bergen til Kristiansand i Kristiansand, ta NW400 buss fra Bergen Busstasjon stopp til Stavanger Bussterminal stopp. Så, ta VY190 buss fra Stavanger Bussterminal stopp til Kristiansand Rutebilstasjon stopp.

Kan man kjøpe billett på Kystbussen?

Du kan kjøpe billett om bord på Kystbussen, men vi anbefaler å kjøpe i forkant på nett eller i app. Da er du garantert plass på den bussavgangen du ønsker til en rimeligere pris.

Hvordan se om bussen er i rute?

Hvordan ser jeg om bussen er i rute? Du kan se om bussen din er i rute ved å søke opp reisen din på vybuss.no.

Hvordan komme seg fra Bergen til Kristiansand? – Related Questions

Er det lov å gå på do mens bussen kjører?

Det var høsten 2021 at de innførte et forbud mot bruk av toaletter på langdistansebusser under kjøring. Når passasjerer må på do, må de først be sjåføren om å stanse bussen. Først når passasjeren er ferdig på toalettet, kan bussen fortsette kjøreturen.

Er det lov å stå på bussen?

I bussene som er registrert for å kjøre i mer enn 80 kilometer i timen, er det påbudt å bruke bilbelte, og ikke lovlig å stå i midtgangen. Men den bussklassen som skaper problemer, er klassen mellom disse to. Her er det krav om at bilbelte er montert, men det er også lov å stå i midtgangen.

Hva gjør man når bussen ikke kommer?

Lykkes det ikke å sette opp alternativ transport, kan du få dekket utlegg til drosje, egen bil eller annen alternativ transport mot å vise regning – dersom du blir mer enn: 20 minutter forsinket på reiser under 1 time med inntil 550 kroner. 40 minutter forsinket på reiser mellom 1 og 3 timer med inntil 825 kroner.

Hva skal man gjøre hvis man har glemt noe på bussen?

Ta kontakt med aktuelt busselskap. Det er loven om hittegods som regulerer hva som skjer med hittegodset.

Når skal man slippe forbi bussen?

Det står i trafikkreglene at «på veg med fartsgrense 60 kilometer i timen eller mindre har kjørende vikeplikt for buss når føreren gir tegn om at bussen skal forlate holdeplass. Bussføreren skal unngå fare».

I hvilken retning kjører bussen?

Spørsmålet er enkelt: Kjører bussen mot høyre eller venstre? Det korrekte svaret er at bussen kjører mot venstre på bildet.

Er det kamera på bussen?

Bussen er blant annet ofte utstyrt med kameraer for at bussjåføren skal kunne utvide siktfeltet sitt, blant annet se når det er klart for å lukke dørene. Slike kameraer tar ikke opptak som kan hentes frem senere. I tillegg har mange busser fått kameraovervåkning.

Hvor fort kan bussen kjøre?

Buss klasse I kan ikke kjøre fortere enn 70 km/t.

Hvor fort kjører buss?

Fartsgrensene for tunge kjøretøy, busser og biler med tilhengere står fast. Det vil si at buss som tilfredsstiller visse krav fortsatt får kjøre i 100 km/t. Andre tunge motorkjøretøy (vekt over 3500 kg) har en fartsgrense på 80 km/t. Det er også lavere fart for personbiler som kjører med tilhenger uten brems.

Hvor lang er verdens lengste buss?

AutoTram Extra Grand ble nylig vist fram i Dresden i Tyskland, og byr på hele to ledd og tre deler. Med sine 30 meter og passasjerkapasitet på 256, er dette verdens lengste buss.

Hva koster det å kjøre opp til buss?

Førerkort klasse D, for buss, koster rundt 45.000 kroner inkludert sikkerhetskurs. Dette forutsetter at du allerede har unnagjort førerkort klasse B for personbil. Mange kjøreskoler har også pakketilbud for deg med billappen, som klasse D-tilbud på rundt 35.000 kroner.

Hvor mye koster en buss?

Prisen for en buss fra Proterra koster ifølge Reuters 750.000 dollar, om lag 5,86 millioner norske kroner. En vanlig diesel-buss koster samme sted omtrent 500.000 dollar, like over 3,9 millioner norske kroner.

Når er buss gratis?

Barn under 6 år reiser gratis. Barn fra 6 til og med 17 år betaler barnepris.

Kan du betale med kort på bussen?

Du betaler for reisa med bankkort hos sjåføren, på same måte som du betaler med bankkort i butikken eller andre stader. Betalinga skjer kontaktlaust, ved at du legg kortet ditt på bankterminalen. I nokre tilfelle må du sette inn kortet og taste PIN-koden.

Leave a Comment