Hvordan komme seg fra Flåm til Finse?

Tilbake til Finse fra Flåm tar du Flåmsbana til Myrdal og toget videre til Finse. Togreisen mellom Flåm innerst i Aurlandsfjorden og høyfjellsstasjonen Myrdal på Bergensbanen er en jernbanestrekning som mangler sidestykke i Europa – 20 kilometer lang, med en høydeforskjell på 865 meter og en stigningsgrad på 1:18.

Hvor ligger Finse i Norge?

Finse ligg ved Finsevatnet (1215–1212 meter over havet) i Ulvik kommune i Vestland fylke, 302 kilometer frå Oslo og 190 kilometer frå Bergen. I området Finse/Hallingskeid er det seks fastbuande (2021).

Hvor lang tid fra Finse til Flåm?

Distanser: FinseFlåm: 53 km, ca. 6 timer.

Hvordan komme seg fra Flåm til Finse? – Related Questions

Hvor starter Rallarvegen?

Rallarvegen starter 1000 meter over havet rett ved oss på Haugastøl 1000 MOH. Haugastøl kan nåes med egen bil langs Riksvei 7, eller via tog på Bergensbanen. (togstasjonen ligger 800m fra Haugastøl/Rallarvegen).

Hvor lang tid bruker man på Rallarvegen?

Anbefalt sykkeltid med innlagte pauser er: Haugastøl – Finse 3-4 timer (27 km) Finse – Haugastøl 2-3 timer (27 km) Finse – Fagernut 1 time (10 km) Finse – Hallingskeid 3 timer (21 km) Hallingskeid – Flåm 3 timar (32 km) Finse – Myrdal 5 timer (38 km) Finse – Flåm 5-6 timer (53 km) Page 4 http://www.banenor.no/Jernbanen

Er Rallarvegen krevende?

Deler av Rallarvegen er svært bratt og i stor grad usikret med grov overflate, humper og dype hjulspor. Du må derfor ta det roligere enn på en moderne sykkelveg, og turen egner seg ikke for svært uerfarne syklister.

Kan man sykle Rallarvegen på en dag?

Rallarvegen Original

Turen kan gjennomføres på en dag, men det er fullt mulig å overnatte underveis. Fra Flåm går turen videre med Flåmsbana som tar deg til Myrdal, der du går på Bergensbanen som tar deg tilbake til ditt startsted.

Hvor ender Rallarvegen?

Du sykler ned det ville Klevagjelet og kommer til Vatnahalsen hotell. Der må du velge om du vil sykle oppover til Myrdal stasjon hvor Bergensbanen går, og hvor den offisielle Rallarvegen ender.

Hvor lang er Rallarvegen mellom Haugastøl og Flåm?

Rallarvegen er 80 km lang fra Haugastøl – Finse – Hallingskeid om Vatnahalsen til Flåm. Her får du kjøpt kartet du trenger. Alltid godt å ha til planlegging og til å følge med på turen underveis.

Hvor slutter Rallarvegen?

Rallarvegen ender i Flåmsdalen, og du kan også ta toget opp og ned Flåmsdalen med Flåmsbana. Brekkefossen i Flåmsdalen er et populært turmål.

Er det tungt å sykle Rallarvegen?

Deler av Rallarvegen er svært bratt og i stor grad usikret med grov overflate, humper og dype hjulspor. Du må derfor ta det roligere enn på en moderne sykkelveg, og turen egner seg ikke for svært uerfarne syklister.

Kan du sykle full?

Det er ingen promillegrenser på sykkel, men du kan likevel bli straffet om du er overstadig beruset og sykler i trafikken. I veitrafikkloven § 21 står det indirekte at man ikke skal sykle i trafikken hvis man er i en tilstand som gjør en uskikket til å kjøre på en trygg måte.

Hvor farlig er det å sykle?

Det er 20 ganger farligere å sykle enn å kjøre bil, viser en ny undersøkelse. Og det er i veikryssene syklistene er aller mest utsatt.

Hvor fort er det lov å sykle?

Som du ser er det ikke bestemt noen generell fartsgrense for sykling, ut over at du sykler etter forholdene. Du må altså tilpasse farten din til situasjonen. Når du skal passere noen som går, må dette skje i god avstand, og “i tilnærmet gangfart”. Du kan lese mer om regler for sykling her .

Er det lov å sitte bak på sykkel?

Passasjerer på sykkel

Det er tillatt med passasjerer på sykkelen, men det er begrensninger både når det gjelder alder og antall: Du kan transportere inntil to barn under seks år, eller ett barn under 10 år, på en sykkel.

Kan man få bot for å sykle uten hjelm?

Å sykle uten hjelm er lov i Norge. Men det er lovpålagt å ha lykter og reflekser på sykkelen. Det kan koste deg 1150 kroner å sykle uten lys.

Er det lov å sitte to på en elsykkel?

Kan bøtelegges. – Det er også mange som sitter to på sykkelen og det er bare tillatt hvis den som sitter bakpå er under 10 år gammel. Vi kan i teorien gi bot til dem som bryter denne reglen, sier Rødø.

Leave a Comment