Hvordan komme seg fra Oslo til Stockholm?

Hvordan komme seg rundt i Stockholm?

Den enkleste måten å komme seg rundt i Stockholm er via T-bane, buss, trikk og båt. Alt på en og samme billett. Billett kjøper du på SL(Storstockholms Lokaltrafik) sine utsalgssentre, utvalgte kiosker, via SMS eller gjennom SL sin App. Det er ikke mulig å betale med cash ombord på bussene i Stockholm.

Kan man ta tog fra Oslo til Stockholm?

Turen fra Oslo til Stockholm tar omtrent 5 timer og 30 minutter og har ingen bytter. Så når du går på togetOslo sentralstasjon er det bare å nyte turen og slappe av. Det er Statens Järnväger, populært kalt SJ, som har ansvaret for linjen.

Hvor bor de rike i Stockholm?

Mens det er lite bebyggelse i Norrmalm, er Östermalm et område mange Stockholmere ønsker å bosette seg i. Det er her de rike og vellykkede bor. På Östermalm finner du det kjente teateret Dramaten. Her ligger også Historisk museum og Diplomatstaden med blant annet den norske ambassaden.

Hvordan komme seg fra Oslo til Stockholm? – Related Questions

Kan man reise til Stockholm uten pass?

Du trenger i utgangspunktet ikke pass når du skal reise mellom de nordiske landene. Pass er imidlertid det eneste norske ID dokumentet som er gyldig som legitimasjon i utlandet.

Hva må oppleves i Stockholm?

Topp 20 opplevelser i Stockholm
 • Drottninggatan. For å starte et sted og for å få «et overblikk» over byen, kan det være fint å gå opp Drottninggatan.
 • Gamla Stan.
 • Kongelig slott og Nobelmuseet.
 • Skansen friluftsmuseum.
 • 5. Cafe Saturnus.
 • Kungsträdgården.
 • Vasamuseet.
 • Fotografiska.

Hva burde man gjøre i Stockholm?

11 ting å se og gjøre i Stockholm
 • Ta turen rundt Hagaparken.
 • Tusle rundt i Gamla Stan.
 • Ta en fika på Chokladkoppen.
 • Fart og spenning på Gröna Lund.
 • Se byen fra havsiden i en kajakk.
 • Se solnedgangen fra Skinnarviksberget.
 • Besøk Skansen friluftsmuseum.
 • Utforsk Vasamuseet.

Hvilken flyplass er nærmest Stockholm sentrum?

Fly til Stockholm Arlanda

Flyplassen ligger omtrent 40 km nord for sentrum, og det er godt med transportalternativer man kan benytte seg av for å komme seg inn til sentrum.

Hvem flyr direkte til Stockholm?

Hvilke flyselskaper tilbyr direktefly til Stockholm? Scandinavian Airlines, Norwegian, CityJet, Norwegian Air Sweden, Turkish Airlines, Thai Airways, Ethiopian Airlines og RwandAir flyr alle direkte til Stockholm.

Når bør man være på flyplass?

Hvor tidlig du må være på flyplassen varierer. Sjekk informasjonen du har fått knyttet til flybilletten din eller kontakt flyselskapet ditt for eksakt oppmøtetid. Flere av flyselskapene på Oslo lufthavn anbefaler å møte opp minimum 2 timer før avreisetidspunkt.

Hva er verdens minste flyplass?

Nord i De nederlandske Antiller i Karibia, ligger det en liten øy som Columbus skal ha ment liknet på St. Kristoffer som holdt Jesusbarnet. Saba har et areal på 13 kvadratkilometer og øyas flyplass, Juancho E. Yrausquin lufthavn, byr på verdens korteste kommersielle flystripe.

Hva er verdens farligste flyplass?

Tenzing-Hillary, også kjent som Lukla Airport, er en liten flyplass i Lukla i Nepal. Den ligger på 2800 meters høyde og regnes for å være verdens farligste flyplass. Kraftige vinder og ustabil sikt byr på store utfordringer for småflyene som skal lande på eller lette fra rullebanen.

Hvorfor er det så dyrt på flyplass?

Hvorfor er flyplassprisene utrolig høye? Cecilie Tvetenstrand, som er forbrukerøkonom i Danske Bank, forklarer at de høye prisene på flyplasser handler om etterspørsel og tilbud. – Det er begrenset hvor stor konkurranse det kan være på en flyplass.

Hvilken flyplass er Europas travleste?

Etter å ha ekspedert over 3,6 millioner passasjerer i september, er Heathrow nå offisielt travlere enn Paris Charles de Gaulle, Amsterdam Schiphol og Frankfurt am Main International.

Hvem er verdens største flyplass?

Bare én flyplass i verden er større, Hartsfield-Jackson flyplassen i Atlanta i USA. Den hadde i fjor 7 millioner flere reisende. Daxing blir også en gigant.

Hva er Nordens største flyplass?

Med et passasjertall på 30,3 millioner befestet København lufthavn i fjor posisjonen som Nordens største. Passsjerveksten i fjor var på 3,8 prosent.

Hva er den største flyplassen i Norge?

Oslo Lufthavn er den desidert største flyplassen i Norge, med totalt 28,5 millioner passasjerer i 2019.

Hvor mange flyplasser er det i Oslo?

Flyplasser rundt Oslo: OSL (Gardermoen) og Torp.

Hvilket land har flest flyplasser?

Det er 49.973 flyplasser i hele verden, og USA har 14.857 alene. Sjekk listen! Bilde fra Frankfurt flyplass. Norge har 101, og det er 3.130 flyplasser i hele EU.

Hva er Norges nordligste flyplass?

Svalbard lufthavn, Longyear er en sivil stamrutelufthavn. Lufthavnen ligger i Longyearbyen på Svalbard, om lag 4,5 kilometer nordvest for Longyear tettsted. Lufthavnen ble åpnet i 1974, og eies og drives av Avinor AS. Svalbard lufthavn, Longyear regnes som verdens nordligste lufthavn med rutetrafikk.

Leave a Comment