Hvordan komme seg til Hitra?

Kan man bruke hurtigbåt billett på buss?

Kjøp enkeltbillett for hurtigbåt og bruk den på buss/trikk innenfor sone A. Billetten må være gyldig idet du går om bord i hurtigbåten. Videre har du fri overgang til buss og fleksibel transport i sone B1, så lenge billetten fortsatt er gyldig.

Hvor lang tid tar hurtigbåten fra Trondheim til Kristiansund?

Fartøyene tilfredsstiller strenge miljøkrav og gir passasjerene en komfortabel reiseopplevelse. Reisetiden for strekningen Trondheim-Kristiansund tar 3,5 timer. For alle avganger er det på Sandstad, Hitra buss-korrespondanse videre til/fra Hitra og Frøya.

Hvordan komme seg fra Trondheim til Frøya?

Reisetid fra Trondheim til Frøya er på ca. 2 timer med bil, men man kan også reise med hurtigbåt og buss. Kystekspressen har daglige avganger Trondheim – Frøya og Frøya – Trondheim.

Hvordan komme seg til Hitra? – Related Questions

Hvor stor er øya Hitra?

755,9 km²
Hitra / Område

Hva er det å gjøre på Frøya?

Om du ønsker å utforske Frøya så er det et hav av muligheter til opplevelser. Frøya har et flott turterreng med mange forskjellige løyper og øya er godt egnet for sykkelturer. I øyrekka er det muligheter for pub til pub runde i særegne puber, havrafting på storhavet, overnatting på fyr, havfiske eller kajakkpadling.

Hva kan en gjøre på Hitra?

Hitra er et av Norskekystens beste og mest artsrike områder for havfiske. Hitra byr på spennende fiskemuligheter, om du foretrekker bortgjemte fjellvann, vandring på Havmyran eller vann i nærheten av vei. På Hitra finnes mer enn 700 ferksvann, i flere av dem er sjansene for å få ørret på kroken store.

Hva betyr navnet Frøya?

Frøya (fra norrønt: Freyja, avledet betydning frue) er krigs-, fruktbarhets- og kjærlighetsgudinnen i norrøn mytologi og moderne åsatro. Hun ble påkalt i kjærlighetsspørsmål, ved graviditet og under fødsler. Hun hadde også makt over vekst i naturen. Hun var likevel også en krigs- og dødsgudinne.

Hvem er inni Frøya?

I «Maskoramas» tredje program var det Frøya som ble stemt ut av seerne. Og hvem skjulte seg inni kostymet? Selveste programleder og NRK-profil Ingrid Gjessing Linhave. I fjerde sending var det Dandy som måtte ta av seg masken.

Hvor mange barn har Frøya?

I Gylvaginning fortelles det at Frøya har to døtre. De har navn etter hennes kjærlighet til smykker: Hnoss betyr «smykke» og Gersemi betyr «klenodiet».

Hva betyr jotner?

En jotun eller jotne (flertall jotner), også kalt turse, rimturse, jutul, jøtul og gyger (kvinnelig jotne), er en kjempemessig skapning i norrøn mytologi som holder til i Jotunheim, der borgen eller stedet Utgard ligger. Jotnene er i noen sammenhenger æsenes fiender, i andre sammenhenger æsenes seksualpartnere.

Hvor mange barn fikk Odin?

Han er gift med Frigg, som er den mektigste gudinnen og har sønnen Balder sammen med henne. Med gudinnen Jord har han sønnen Tor. Med Rind fikk han Våle, og med Grid fikk han Vidar. Andre sønner er Ty, Brage og Hod.

Hvem drepte Frøy?

Dette sverdet gir Frøy til Skirne når Skirne reiser til jotunheimen for å fri på vegne av Frøy. Derfor må Frøy kjempe mot jotnen Bele med ett hjortehorn, og han må klare seg uten sverd når ragnarok kommer og han skal kjempe mot ildjotnen Surt.

Hva betyr Bivrost?

Bivrost, et ord som går tilbake til norrøn tid, med røtter i en 1000 år gammel viking legende om nordlyset. Vikingene kalte nordlyset “bivrost” – direkte oversatt betyr det “bevrende bro”. De trodde nordlyset var broen for gudene mellom Midgard og Åsgard.

Hvordan mistet Odin øyet sitt?

Sin kunnskap fikk han da han ofret det ene øyet sitt for å drikke av kunnskapens brønn (Mimes brønn). Odin er derfor enøyd. Dette gjorde han for å forstå den verden han hadde skapt. Mime ble senere halshugd, og Odin har siden brukt hodet hans til å rådføre seg med.

Hva slags gud er Tor?

Tor er en av æsene, gudene i norrøn mytologi, og kanskje den mest kjente. Han er æsen for naturkrefter, særlig torden, for styrke og for fruktbarhet. Tor har et ukontrollert temperament, men han er nok ikke av de klokeste. Han er umåtelig sterk og har alltid med seg hammeren sin, Mjølner.

Hva heter hesten til Odin?

Sleipner er i den norrøne mytologien Odins hest. Sleipner er grå, har åtte ben og er, ifølge mytene, den beste av alle hester.

Hva betyr Mjølner?

Mjølner er hammeren til guden Tor i den norrøne mytologien. Den er Tors viktigste attributt og våpen i hans stadige kamp mot jotnene. Mjølner er smidd av dvergene og har helt spesielle egenskaper. Tor kan gjøre Mjølner så liten eller stor som han ønsker.

Hva heter hesten til Tor?

Gulltopp var Heimdalls hest, Gullfakse den raskeste hesten i Jotunheimen, Svadilfare var far til Sleipner og en voldsomt sterk hest, Rimfakse red Natt over himmelen og Skinfakse red Dag over himmelen. Tor hadde ingen hest. Når han ikke brukte sitt fryktinngytende tospann for å ri over himmelen, likte han å gå.

Når sover hesten?

Hesten bruker mesteparten av døgnets timer på å spise, hvile og sove. Rundt 5-7 timer daglig går med til hvile, der hesten vanligvis sover etter midnatt når det er mørkt.

Leave a Comment