Hvordan komme seg til Torp?

Det er enkelt å komme seg til Torp Sandefjord lufthavn, for flyplassen ligger sentralt plassert like nord for Sandefjord. Tog på Vestfoldbanen stopper på Torp stasjon, en togstasjon som primært brukes av reisende til og fra flyplassen. Derfra går det shuttlebuss direkte mellom togstasjonen og terminalen.

Hvor stor er Torp flyplass?

Lufthavnen ligger nord for Sandefjord og har én rullebane med en lengde på 2 669 m. Lufthavnen drives med konsesjon fra Samferdselsdepartementet, og er en av få store flyplasser i Norge som ikke er eiet eller drevet av staten ved Avinor.

Hva heter Torp flyplass?

Velkommen til TORP Sandefjord Lufthavn.

Hvordan komme seg til Torp? – Related Questions

Hva koster det å parkere på Torp flyplass?

Drop-in priser parkering på TORP
P-området1 timePer døgn
P-Hus 175,-235,-
P-Hus 2/Langtid ute60,-150,-
Øvre korttid**500,-
Nedre korttid***1500,-

Er det taxfree på Torp?

Duty free. Det er to Tax free-butikker på TORP. En ved avgang og en ved ankomst. Her finner du et rikt utvalg av parfymeartikler og andre tradisjonelle duty free-varer.

Når stenger taxfree på TORP?

Vi gjør oppmerksom på at terminalen ikke er åpen for overnatting.

Åpningstider.

Mandagkl. 04:15 – 24:00
Fredagkl. 04:15 – 24:00
Lørdagkl. 04:15 – 24:00
Søndagkl. 04:15 – 24:00

Hvor mye billigere er ting på taxfree?

– Hovedkonklusjonen er at 90 prosent av produktene var billigere i nettbutikkene enn på taxfree. Det er nok ganske oppsiktsvekkende for mange reisende, som tror taxfree automatisk innebærer at ting er billig, sier sjef for Prisjakt Norge, Carolina Appelqvist.

Kan man kjøpe så mye man vil på taxfree?

Har du reist fra Norge og vært utenlands i minst 24 timer, kan du ta med deg en mengde varer til en samlet verdi av NOK 6000 toll- og avgiftsfritt. For opphold ute av Norge i mindre enn 24 timer, halveres kvoten, og du kan ta med deg varer til en verdi av NOK 3000 toll- og avgiftsfritt.

Hvor mye billigere er det på taxfree?

Prisjakt.no gjennomførte i mai en undersøkelse av prisene på 70 varer på taxfree-butikken på Gardermoen og 140 varer på Color Line . 70 prosent av varene som ble kartlagt hos Color Line og 66 prosent av varene kartlagt på Tax Free på Gardermoen er billigere i norske nettbutikker.

Hva er billigst taxfree eller Sverige?

I snitt koster taxfree-varene vi har sammenliknet 281,5 kroner i Norge, 54 kroner mer enn varene i Sverige. Dette tilsvarer en prisforskjell på 20 prosent. Dessuten er alle de åtte varene dyrest i Norge, uten unntak.

Hvor mange liter sprit kan man kjøpe på taxfree?

Kvote for alkohol og tobakk:
VaretypeMengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 %1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %2 liter

Hvilken vin lønner seg å kjøpe på taxfree?

Her er Liora Levi sine beste taxfree-tips:
  • Hvitvin: Wittmann Riesling Trocken 2021, Rheinhessen, Tyskland.
  • Rødvin: Boekenhoutskloof Chocolate Block 2020, Western Cape, Sør-Afrika.
  • Rødvin: Allegrini La Grola 2019, Veneto, Italia.
  • Rødvin: Château Cambon La Pelouse 2011, Bordeaux, Frankrike.

Hvor mange vinflasker tax free?

Bytteregler for alkohol

Spritkvoten kan byttes til 1,5 liter vin eller øl/vin, mens vinkvoten kan byttes til øl/vin litervis. Vin og øl/cider kan ikke byttes mot sterkere drikkevarer.

Når kan man kjøpe alkohol på taxfree?

Men for å kjøpe alkohol og røyk taxfree må du ha oppholdt deg minst 24 timer ute av Norge. For å kjøpe alkohol og røyk i butikker i utlandet inkludert avgifter (ikke taxfree) er det ingen krav om 24 timer. Dette gjelder typisk ved dagsturer til Sverige hvor man kjøper alkohol på Systembolaget.

Hvorfor heter det taxfree?

Tax-free-handel eller avgiftsfri handel er en form for grensehandel hvor kundene handler i spesialbutikker som ikke innberetter moms eller særavgifter. Begrepet er engelsk hvor tax betyr avgift og free betyr fri (uten).

Når kan man handle på taxfree?

Skal du handle avgiftsfritt på taxfree, må du ha vært i utlandet i over 24 timer. Har du vært ute av landet i minst ett døgn, kan du ta med deg varer verdt inntil 6000 kroner toll- og avgiftsfritt. Er oppholdet under 24 timer er verdigrensen 3000 kroner.

Hvor høy er momsen i Danmark?

EU-land
LandRate
StandardRedusert
Danmark25 %
Estland18 %5 %
Finland22 %17 % eller 8 %

Hvem eier duty free?

Taxfree-kjempen har sin største eier i tyske Heinemann som sitter på 50 prosent av aksjene. Den andre halvdelen kontrolleres av selskapet Norse-Trade som er fordelt nær likt mellom på Terje Stykket (51 prosent) og Norgesgruppen (49 prosent).

Hva selger de på TaxFree?

Tax free selger toll- og avgiftsfrie varer innen parfyme, kosmetikk, alkohol, tobakk og sjokolade. Du kan handle både på avgang og ved ankomst.

Leave a Comment