Hvordan komme seg til Vega med bil?

Hvordan reise fra Brønnøysund til Vega?

Sambandet Rørøy (Vega) – Brønnøysund trafikkeres av hurtigbåten MS Sigrid Sigurdsdotter. Overfartstiden er ca. 35 minutter. Ylvingen kan også anløpes etter behov på enkelte overfarter.

Hvordan komme seg til Ylvingen?

Med (bil)ferge

Kommer du med bil sørfra går det ferge fra Horn (14 km nord for Brønnøysund). Sambandet Horn – Igerøy (Vega) blir trafikkert av MF “Hornstind”, og Ylvingen er et behovsanløp. Det betyr at du på forhånd, før fergeturen, må ringe ferga og varsle at du skal av på Ylvingen.

Hvilken ferger er gratis i Nordland?

I det forrige statsbudsjettet ble det vedtatt på at det skal være gratis å reise med ferge på de sambandene som har under 100.000 passasjerer i året.

Nordland:

 • Festvåg – Misten.
 • Forøy – Ågskardet.
 • Horn – Andalsvåg.
 • Sandnessjøen – Dønna – Løkta.
 • Søvik – Herøy.

Hvordan komme seg til Vega med bil? – Related Questions

Hvor mange fastboende på Ylvingen?

Ylvingen er ei øy i Vega kommune på Helgeland i Nordland. Øya er på 7,6 km² og har om lag 30 fastboende.

Hva betyr navnet Vega?

Vega er eit kvinnenamn som eigentleg er spansk form av arabisk al-Waki som tyder ‘den stupande’ (om ørn). Vega er også namnet på den mest lyssterke stjerna i stjernebildet Lyren.

Hva er Vega kjent for?

Vega og Vegaøyan er hjem til en variert natur over 6500 store og mindre øyer, høye fjell, fiskevann, et rikt dyreliv og et fantastisk kulturlandskap. Og takket være den unike kystkulturen er Vegaøyan ett av bare åtte norske områder på UNESCOs verdensarvliste.

Hvor ligger øya Vega?

Vega er ei øy og en øykommune på Helgeland i Nordland. Kommunen grenser til Brønnøy i sør, Vevelstad i øst og Alstahaug og Herøy i nord. De om lag 6500 øyene, holmene og skjærene i kommunen står på UNESCOs liste over verdensarv.

Hvordan komme seg til støtt?

Det er enkelt å komme seg til Støtt med båt. Du kan ta hurtigbåt flere ganger daglig fra Ørnes, eller du kan reise med Nordlandsekspressen (NEX) som daglig går mellom Bodø og Sandnessjøen. Det er nydelig å snorkle i det grunne vannet utenfor Støtt, så ta gjerne med snorkel og dykkemaske.

Hvordan komme seg til Grimsøya?

Snarøya er et sentralt sted, som utgangspunkt for utflukter til øyene omkring; Grimsøya, Oustøya og Vassholmene. Ferge går nesten hver time fra kl 0900 – 1700 – og med to ekstra avganger fra Oustøya senere på kvelden, forutsatt at beskjed er gitt til skipperen ved utreise.

Hvor er Grimsøya?

Grimsøya eller Grimsøen fra tidligere, er en øy i Indre Oslofjord med 44 eiendommer. Det er fergeforbindelse i sommerhalvåret fra Bruksveien på Snarøya. Grimsøya er bilfri, har egen velforening og ble i 2013 tilsluttet offentlig vann og avløp via VVA AS.

Hvor er Dusa?

26 km utenfor Sarpsborg sentrum finner man Dusa, et område på 60.000 kvadratmeter med svaberg, fine fiskemuligheter og gode forhold for bading og soling. Med egen handikapparkering og opparbeidet grusvei fram til stranden er området godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Kan man bade i Tunevannet?

Les mer om Tunevannet her. Ved oppblomstring av blågrønnalger, blir det satt opp skilt med informasjon om at bading frarådes. Dette kan bli aktuelt både ved Tunevannet og Isesjø. Svelging av vann med høyt algeinnhold kan medføre oppkast, diare og magesmerter.

Hvor kan man bade i Fredrikstad?

Badeplasser i Fredrikstad kommune
 • Lervik.
 • Solviken, Engalsvikøya – Sandstrand og gresslette.
 • Flåtavika, Engelsviken – Svaberg og sandstrand.
 • Grunnvik – Sandstrand og svaberg.
 • Star, Elingårdskilen – Sandstrand.
 • Lettretangen.
 • Theastranda – Svaberg og liten sandstrand.
 • Trouville bad, Hankø – Sandstrand og svaberg.

Hvorfor kalles det Plankebyen?

Begrepet “Plankebyen” oppsto i den tiden da Fredrikstad var en av landets viktigste eksporthavner for trelast, skurtømmer og plank, i knutepunktet mellom fløtningselva Glomma og trelastskutenes verdenshav. Fredrikstad-området har en lang historie, det har vært bosettinger her allerede i steinalderen for 5000 år siden.

Hvor hardt er vannet i Fredrikstad?

Hardhet på vannet

Hardhetsgraden på vann er 2,5 dH (tysk hardhetsgrad) Man trenger ikke tilsette salt i oppvaskmaskiner/vaskemaskiner.

Hva het Fredrikstad før?

Fredrikstad (tidligere skrevet Fredriksstad, Friedrichstadt) er en by og kommune i Viken fylke (før 1. januar 2020 i Østfold). Byen Fredrikstad ligger ved Glommas utløp.

Er Fredrikstad farlig?

Politiets sikkerhetstjeneste har gått god for Fredrikstad som like trygg som noen annen by i fredelige Norge.

Hva kalles en som bor i Fredrikstad?

Fredrikstad
LandNorge
FylkeViken
Statuskommune
InnbyggernavnFredrikstadmann/-kvinne, freksting

Hvem tjener mest i Fredrikstad?

Topplisten
NavnInntekt
1.TERJE TOM HØILI Fredrikstad, f. 1944206 843 522
2.ARILD STEN LARSEN Fredrikstad, f. 195923 710 277
3.DAG BERTIL JANSSON Fredrikstad, f. 197215 844 347
4.JØRN GONDROSEN Fredrikstad, f. 195613 652 396

Leave a Comment