Hvordan komme til Litlefjellet?

Hvor er Litlefjellet?

Litlefjellet er en fjellrygg som går mellom de kjente fjelltoppene Romsdalshorn og Blånebba. Dette er en kort tur med en fantastisk utsikt over Romsdalsfjellene som Trollveggen, Romsdalshorn, Vengetind og Blånebba. Her ser man rett ned til Romsdalen og Rauma Elv, og i horisonten ser man Åndalsnes og Romsdalsfjorden.

Når kan man gå Romsdalseggen?

Sesong. Romsdalseggen kan besøkes i sommersesongen, som strekker seg fra juni til september.

Er Romsdalseggen vanskelig?

Den flotte Romsdalseggen er en tur på 7 timer og går via det luftige Halsaskaret. Turen er mer krevende enn Romsdalseggen-turen om Høgnosa, med noen luftige partier, og en rute som er mer utsatt og vanskelig i mye vær og vind. Men turen er egnet for litt eldre barn med fjellerfaring.

Hvordan komme til Litlefjellet? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å gå ned Rampestreken?

Turen er bratt og det tar ca 1,5 time å komme til det utsiktspunktet Rampestreken. Stien er godt tilrettelagt, men noen partier har mye røtter som kan være glatte, og det er derfor satt opp håndlister.

Er det farlig å gå Romsdalseggen?

Romsdalseggen er ikke farlig hvis man er godt forberedt. I fint vær og under gode forhold er det en perfekt utfordring for dem som er i stand til å ta den. Men er du ikke godt nok kledd, og det er ekstreme værforhold på 1200 høydemeter, slik det var i går, blir det veldig kaldt og ugjestmildt, sier hun.

Kan man gå Romsdalseggen med høydeskrekk?

Høydeskrekken ble ingen hindring, heldigvis.

Kan man kjøre opp til Rampestreken?

Adkomst med egen bil

Med bil: Fra rundkjøringa i Åndalsnes følg skilt til sentrum. Etter 200 meter er det stor parkeringsplass på høyresiden. Alternativ parkering er ved Rauma Kulturhus eller i sentrum som begge ligger 5 min gange unna startpunktet.

Kan man gå Romsdalseggen begge veier?

Eggen kan selvfølgelig spaseres begge veier. Vi valgte å fra Venjesdalen og ned til Åndalsnes. Det er nok mange som også går fra Åndalsnes og opp til det høyeste punkt på Romsdalseggen for så å snu og tilbake. Da får man også med seg det meste av eggen og det er en litt mere krevende tur (flere høydemeter).

Kan man gå fra Rampestreken til Romsdalseggen?

Rampestreken og Romsdalstrappa er en del av fjellturen langs Romsdalseggen mellom Isfjorden og Åndalsnes. Hvis du går Romsdalseggen og vil gå hele veien til Åndalsnes så passerer du Rampestreken på vei ned fra Nesaksla (Romsdalseggen er en lang og krevende tur).

Kan man gå Romsdalseggen med høydeskrekk?

Høydeskrekken ble ingen hindring, heldigvis.

Hvor lang tid bruker Romsdalsgondolen?

1,5 time.

Hva kostet Romsdalsgondolen?

Banen åpnet i mai 2021 etter at anleggsarbeidet begynte tidlig i 2020. Anlegget kostet til sammen 283 millioner kroner.

Hva kan man finne på i Åndalsnes?

Populære aktiviteter på sommerstid er blant annet klatring, fjellrangling attraksjoner som Rampestreken, Trollveggen og Trollstigen, togtur med Raumabanen, SUP på elva Istra og campinglivet i Åndalsnes.

Er Rampestreken krevende?

Høyt henger vi…. med flere hundre meter med luft under oss står vi ytterst på Rampestreken. Dette er ikke noe for deg som har alvorlig høydeskrekk, men for oss andre var det en minnerik opplevelse.

Hvor lang tid tar gondolen i Åndalsnes?

Spektakulær utsikt

– Den nye gondolen har en prislapp på 283 millioner kroner, og vil ta gjester med på en 1.679 meter lang tur fra fjorden i sentrum av Åndalsnes opp til Nesaksla, 708 meter over havet. Gondolturen tar ca. 5 minutter.

Hvor høyt oppe er Rampestreken?

Turen opp Romsdalstrappa til utsiktspunktet Rampestreken (537 m.o.h.) er blitt en av de mest populære turene i området. Turen er godt tilrettelagt og byr på fantastisk utsikt. Start ved parkeringsplassen under Nebba og følg merka tursti opp til Nesaksla.

Hvor går Raumabanen?

Banen går gjennom kommunene Dovre og Lesja i Innlandet, og Rauma kommune i Møre og Romsdal. Traseen følger Gudbrandsdalens øverste del mellom Dombås og vannskillet ved Lesjaskogsvatnet og følger vest for vannskillet elven Raumas løp gjennom Romsdalen.

Når ble Raumabanen åpnet?

Raumabanen ble åpnet i 1924 og banen er bygget med hovedlinjestandard.

Hvem kjører Ofotbanen?

I dag kjøres det 10-12 malmtog i hver retning hvert døgn, Malmtogene kjøres for gruveselskapet LKAB. Ofotbanen er også en viktig godskorridor for hele Norden og 90% av dagligvareforsyningen til Nord-Norge går med tog via Narvik. Det kjøres flere daglige godstogpendler mellom Alnabru i Oslo og Narvik via Sverige.

Leave a Comment