Hvordan kommer man seg til Kvitsøy?

Kvitsøy kommune er Norges minste i areal, men er stor på opplevelser, natur og et flott fyr. Er du i Stavanger-området, er ikke turen ut hit lang. Reis kollektivt, og ta buss fra Stavanger sentrum til fergekaia i Mekjarvik. Vel fremme går du fint til det meste på øya.

Er det gratis å gå på ferja?

Ein betaler kun for køyretøy. Passasjer er gratis, dette gjelder både dei som er passasjerar i køyretøy og dei som kjem til ferjekaia på andre måtar. Med fergeavtale eller autopassbrikke registrert på kjennemerket får ein rabatt på fergereisa.

Hva kan man gjøre på Kvitsøy?

Kvitsøy er godt egnet for sykkelturer, ikke minst for småbarnsfamilier – små avstander, få bakker og flott natur!
  • Besøk fyret eller hummermuseet.
  • Legg turen til en av de mange bunkerene etter 2. verdenskrig.
  • Nyt strandlivet i Sandrenna eller på Grøningen.
  • Se Kvitsøy fra utsiktsplatået på Kvitsøy Trafikksentral.

Hvordan kommer man seg til Kvitsøy? – Related Questions

Hvordan betale på ferja?

AutoPASS er det nasjonale automatiske betalingssystemet for bomstasjoner og ferge. For de samband som ikke er gratis (f.o.m. 1. juli 2022) brukes det automatiske betalingssystemet AutoPASS for betaling på ferge. Norske kjøretøy trenger verken avtale eller brikke for å reise med ferge.

Hva koster ferja Flakk Rørvik?

Takster Flakk-Rørvik 2019
LengdeFullprisAutoPASS ferje*
0-6 m262131
6,01-12 m588294
>12 m1223611,5
Elbil8341,5

Hvor ligger Kvitsøy?

Kvitsøy er ein kommune i Rogaland, i det opne havgapet ved innløpet til Boknafjorden. Han ligg mellom sørspissen av Karmøy i nordvest og Tungenes fyr, på nordspissen av Jæren, i søraust. Kvitsøy er Noregs minste kommune etter areal (6,3 km²), og den åttande minste etter folketal (SSB 2022, 523 innbyggjarar).

Hvordan betale buss i Stavanger?

Når du reiser med Kolumbus, kan du kjøpe billetten din i mobil-appen Kolumbus Billett, legge den på et Kolumbuskort eller betale den med kort eller kontanter på billettautomater eller i et av våre kundesentre.

Er det lov å betale kontant på bussen?

Rekker du ikke å kjøpe billett før du reiser, kan du kjøpe enkeltbillett om bord på buss og båt. Husk at det er dyrere enn om du kjøper den på forhånd. Du må betale kontant og vi tar ikke imot større sedler enn 200 kroner.

Kan man betale med kort på bussen 2022?

Du kan betale med kontantar eller bankkort.

Hvor mye koster det å kjøpe billett på bussen?

Kjøper du enkeltbillett om bord med kontanter på buss eller båt, må du betale et ombordtillegg på 20 kroner for voksne (alle soner) og 10 kroner for barn og honnør (gjelder ikke ved påstigning utenfor sone 1).

Kan man betale med vipps på bussen?

Når du skal betale kan du nemlig velge Vipps. Da er det bare å logge på med Touch ID og betale i Vipps. Billetten ligger, som før, i Ruter-appen. – RuterBillett-appen har fått en ny, enkel, og innovativ betalingsløsning for kjøp av billett via mobilen.

Kan man gå på toget uten billett?

Det er ditt ansvar at du har en gyldig billett tilgjengelig før du går om bord på toget. Forutsetningen for å kunne reise med toget er at du kan vise gyldig billett ved kontroll. Har du kjøpt billett via mobilen, må denne også være tilgjengelig ved billettkontroll.

Kan man kjøpe billett på bussen med kort?

Rekker du ikke å kjøpe billett før du reiser, kan du kjøpe billetter om bord på bussen med betalingskort eller kontanter.

Hvor mye er bot på buss?

Du er sjølv ansvarleg for å ha med gyldig dokumentasjon dersom du har krav på rabattert pris. Dersom du ikkje har billett, får du eit gebyr på kr 1150,- (kr 950,- ved betaling på staden). Det er straffbart å forfalske billettar.

Hva skjer om billetten går ut på bussen?

Billetten utløper før reisen er avsluttet – hva gjør jeg? Du må ikke kjøpe ny billett så lenge billetten var gyldig da du gikk om bord. Men skal du bytte til en annen linje eller transportmiddel etter at billetten er utløpt, må du kjøpe ny billett.

Hvordan betale på buss uten smarttelefon?

Du kan kjøpe bussbillett også med SMS (tekstmelding). Du trenger ikke å ha smarttelefon, bare en mobiltelefon.

Slik kjøper du billett

  1. Send SMS med teksten BUSS V til telefonnummer 2025.
  2. Du blir trukket 43 kroner.
  3. Det er ingen rabatt for voksne på SMS-billett.

Hvor mye koster Ruter kort?

Kjøp nytt reisekort i kiosk, på kundesenteret Ruter S eller servicepunktene våre. Nytt reisekort koster 50 kroner. Ta vare på reisekortet ditt. Det kan gjenbrukes.

Leave a Comment