Hvordan kommer man seg til Værøy?

Praktisk informasjon. Man kommer seg til Værøy enten med ferge fra Moskenes, Røst eller Bodø (tar mellom 1,5-6 timer avhengig av hvor man starter), og det koster 182 kroner for en voksenbillett fra Bodø til Værøy. Under hundrelappen fra Moskenes. Man kan også ta helikopter fra Bodø, som går daglig på sommeren.

Hvordan komme seg til Værøy fra Lofoten?

De ytterste øyene i Lofoten, Værøy og Røst, har ikke fastlandsforbindelse, men de har fergeforbindelse til Bodø og Moskenes. Røst har flyforbindelse (via Bodø og Leknes) og Værøy har helikopterforbindelse fra Bodø.

Hvordan komme seg til Værøy og Røst?

FERGE. Fergene «M/F Landegode», «M/F Værøy» og «M/S Bodø» gjør det mulig å reise med bil mellom Bodø, Værøy, Røst og Moskenes. På sommeren anbefaler vi reisende med bil å bestille plass på forhånd, da det i perioder er stor trafikk med ferjen.

Hvordan kommer man seg til Værøy? – Related Questions

Hva er det å gjøre på Værøy?

På Værøy kan du oppleve Lofotfisket, se ut over storhavet og besøke et restaurert, gammelt og nokså ukjent handelssted. Du kan gå fottur på yttersida og til topps på fjell 450 m over hverdagen. I dag skal `alle` til Lofoten.

Kan man bestille plass på ferge?

Det kan bestilles plass dersom man reiser med kjøretøy. Er det passasjerer i kjøretøyet bestilles det plass for disse samtidig, selv om de ikke koster noe ekstra. Bestilling av plass kan gjøres etter at ruten er godkjent av vår oppdragsgiver.

Er det gratis å gå på ferge?

Ein betaler kun for køyretøy. Passasjer er gratis, dette gjelder både dei som er passasjerar i køyretøy og dei som kjem til ferjekaia på andre måtar. Med fergeavtale eller autopassbrikke registrert på kjennemerket får ein rabatt på fergereisa.

Hvem får gratis ferje?

De vil gi gratis ferge til alle samband uten fastlandsforbindelse, også de som har mer enn 100.000 årlige passasjerer. I tillegg ønsker de å gi lavere priser på fergene du må betale for. Sammenlignet med prisene i 2021, ønsker regjeringen å halvere fergeprisene.

Kan man ta ferge uten AutoPASS?

For de samband som ikke er gratis (f.o.m. 1. juli 2022) brukes det automatiske betalingssystemet AutoPASS for betaling på ferge. Norske kjøretøy trenger verken avtale eller brikke for å reise med ferge. Men det må inngås en egen avtale om AutoPASS for ferge for å få rabatt.

Hvor mange fastboende på Værøy?

Værøy er den nest minste og den nest ytterste av kommunene i Lofoten, med et areal på 18,6 km² og 679 innbyggere pr. 1. kvartal 2022.

Hvor mange fastboende på Røst?

Folketall – Røst

Tettstedet Røstlandet hadde 339 innbyggere i 2021, og stedet ligger på øya Røstlandet.

Hva er det å gjøre på Røst?

Røst – et levende fiskevær!

Vil du ut i båt selv, er det flere som tilbyr fisketurer og båtutleie. På våren og sommeren arrangeres det også turer ut til fuglefjellene og helt ut til Skomvær fyr, hvor bl. a. billedkunstneren Theodor Kittelsen bodde i en periode på slutten av 1800-tallet.

Hvordan reise fra Bodø til Røst?

Ferge fra Bodø til Røst

Det går minst èn daglig ferge mellom Bodø og Røst. Ferga anløper også Værøy og Moskenes i litt forskjellig rekkefølge og frekvens. På sommeren kjører ferga en egen rute med en bedre forbindelse mellom Røst og Værøy/Moskenes.

Er Moskenes ferga gratis?

Bodø – Værøy – Røst – Moskenes blir også gratis, ettersom det ble gjort 81.000 tellinger i 2021. Sistnevne samband hadde i underkant av 100.000 tellinger i fjor, viser statistikk fra ferjedatabanken.

Hvordan komme seg rundt i Lofoten uten bil?

Hvis du reiser uten bil, kan du ta toget til Bodø eller Narvik. Herfra fortsetter du enten med ferge eller hurtigbåt fra Bodø, eller med ekspressbuss fra eller via Narvik. Velger du å fly, kan du fly direkte til Lofoten fra Oslo, og lande på Leknes eller i Svolvær. Det går dessuten fly til Røst fra Bodø.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Bodø til Lofoten?

Det tar omtrent like lang tid, og kjøreturen vil komme på 1 time og 15 minutter. Det er ikke mulig å kjøre hele veien fra Bodø til Lofoten, du er nødt til å ta en ferge på et tidspunkt.

Når er det best å reise til Lofoten?

Vil du unngå kø, men likevel nyte god temperatur, er sensommeren og høsten den beste tiden å besøke Lofoten. LOFOTEN (VG reise) De fleste turistattraksjonene og overnattingstilbudene i Lofoten holder åpent ut september eller lenger.

Hva koster ferge fra Bodø til Lofoten?

Pris plassgaranti Bodø – Værøy – Røst – Moskenes 2021
  • 200,- Bodø – Moskenes for kjøretøy opp til 6 meter,
  • 500,- Bodø – Moskenes for kjøretøy over 6 meter,
  • 200,- Lødingen – Bognes for kjøretøy inntil 6 meter,

Hvor mange biler tar fergen fra Moskenes til Bodø?

Hvor mange biler tar ferga fra Moskenes til Bodø? Sambandet Bodø-Værøy-Røst-Moskenes skal trafikkeres av to ferjer på henholdsvis 80 og 120 personbiler og Lødingen – Bognes skal trafikkeres av to ferjer på 120 personbiler.

Hvor mye koster ferge med AutoPASS?

Ett AutoPASS-ferjekort koster 50 kr som trekkes fra innbetalt forskuddsbeløp. Ferjekort sendes i post når innbetaling av forskuddsbeløp er mottatt.

Leave a Comment