Kan BankID misbrukes?

BankID er den digitale versjonen av signaturen din og er juridisk bindende på lik linje som når du skriver under på en kontrakt. Dersom andre har tilgang til BankID-en din er det en risiko for at den misbrukes. I mange tilfeller ser vi dessverre at offeret og svindleren har en nær relasjon.

Er det trygt å bruke BankID når jeg logger inn?

BankID er trygt å bruke så lenge du holder mobil, kodebrikke, BankID-passord og pin for deg selv. Her er våre tips om hvordan du enkelt holder BankIDen din trygg – og hvordan du kjenner igjen svindelforsøk.

Hvordan rapportere svindelforsøk?

 1. Nødnummer 112.
 2. Ring politiet 02800.
 3. Kontakt politiet.

Kan BankID misbrukes? – Related Questions

Kan man få pengene tilbake etter svindel?

Hei, Dersom du mistenker at du har blitt utsatt for nettsvindel, bør du først ta kontakt med banken din og opplyse om dette. I noen tilfeller kan banken betale tilbake pengene til deg. Dette kan du lese mer om på Forbrukerrådets nettsider .

Hva gjør jeg om jeg blir svindlet?

Ta kontakt med Politiet

Ta kontakt med Politiet på telefon 02800 så raskt som mulig. Anmeld forholdet på din lokale politistasjon for å dokumentere at du har meldt fra om at du er blitt utsatt for kriminelle handlinger. Da sørger du også for at politiet kan sikre at digitale spor og bevis etter svindelen ikke går tapt.

Hva gjør banken ved svindel?

Loven er klar; er du blitt utsatt for svindel er banken ansvarlig for å dekke tapet. Pengene skal inn på kontoen innen fire uker. Dersom banken mener de ikke skal tilbakebetale fordi kunden har oppført seg grovt uaktsomst, har banken en frist på fire uker til å bringe saken inn for Finansklagenemda.

Hva kan svindlere gjøre med personnummeret mitt?

Dersom noen har ditt fødselsnummer, er det relativt enkelt å opprette en falsk legitimasjon i ditt navn, men med eget bilde. Deretter kan svindlerne opprette nye kredittkort, opprette mobiltelefonabonnementer, kjøpe bil på kreditt, kjøpe møbler på kreditt på IKEA, kjøpe klær på kreditt hos H&M osv.

Kan man bli svindlet med kontonummer?

I prinsippet er det helt ufarlig å gi fra seg kontonummeret sitt. Denne informasjonen er ikke spesielt interessant i seg selv, og svindlere kan ikke egentlig gjøre noe skade med kun denne informasjonen.

Kan svindlere ta over telefonen?

Det korte svaret er: Nei, ikke direkte. Å ta telefoner i seg selv er sjelden en risiko. Men svindlere vil gjerne at du svarer, siden det gir dem en åpning til å bedrive sosial manipulasjon – altså lure deg til å oppgi sensitiv informasjon eller klikke på skadelige lenker.

Hva kan svindlere gjøre med telefonnummer?

Med enkel tilgjengelig programvare tar spoofing-svindlere i bruk norske numre for å skjule det utenlandske nummeret de egentlig ringer fra. Når de oppnår kontakt kan de fortelle at det er noe er feil med en konto eller etterspørre personlig informasjon. Såkalt Microsoft-svindel er en velkjent spoofing-metode.

Hvordan rapportere svindel nettside?

I tillegg til å klage til selger, er det derfor viktig at du også tar kontakt med banken. Dersom du får avslag hos banken kan du klage saken inn for Finansklagenemnda. Du kan også kontakte Forbruker Europa dersom du ønsker råd om hvordan du bør gå frem overfor en utenlandsk nettbutikk.

Hvordan rapportere spam SMS?

Det er gratis å sende SMS til 7726. Du kan også rapportere søppelSMS på meldingsappen din.

Hvis du tror at du kan ha gitt person- eller økonomisk informasjon til en svindler via en søppelmelding:

 1. Varsle banken eller finansinstitusjonen umiddelbart.
 2. Endre alle dine brukernavn og passord på alle konti.

Kan man bli hacket av å trykke på en link?

Ja det kan du, men det krever en god innsats fra deg. Ingenting hopper inn i pc`en din av seg selv. Du må trykke flere steg for å faktisk laste ned skadevare. Du må skrive inn ditt eget brukernavn og passord på fremmede nettsider.

Hvordan kan jeg blokkere et nummer?

Hvis du ikke vil bli oppringt fra et bestemt telefonnummer, kan du blokkere det.

Blokkér et nummer

 1. Åpne Telefon-appen .
 2. Trykk på Mer Anropslogg .
 3. Trykk på et anrop fra nummeret du vil blokkere.
 4. Trykk på Blokker og rapporter som nettsøppel.

Kan man angre melding på SMS?

Metode 1: Slett en enkelt tekstmelding på Android

Start Meldinger-appen, åpne meldtråden inneholder SMS-en for å slette. Trinn 2. Hold den uønskede tekstmeldingen og trykk på “Papirkurv” -ikonet eller “Slett”. Hvis du blir bedt om det, trykker du på “Slett” for å bekrefte det.

Hva skjer når man sletter en SMS?

Tekstmeldingen blir da slettet fra mobilens minne. Dette forutsetter imidlertid at mottakeren ikke allerede har lest tekstmeldingen. Hvis tekstmeldingen er lest, er det verken mulig eller nødvendig å sende en ‘slett’-kommando.

Hvordan angre meldinger?

Fjerne eller angre sending av en melding på Messenger
 1. Gå til Chatter, og åpne en Messenger-samtale.
 2. Trykk og hold på meldingen du vil oppheve sendingen av, og velg Angre.
 3. Trykk på Angre for deg eller Angre sending for alle.
 4. Trykk på ANGRE.

Hva skjer når man sletter en melding?

Når du sletter en melding, forsvinner meldingen bare fra meldingstråden din. Den fjernes ikke fra meldingstråden til kontaktene dine. Hvis du vil fjerne en melding du sendte ved et uhell fra trådene til alle i samtalen, kan du bruke angre sending.

Er det mulig å slette meldinger?

Åpne Meldinger-appen . Trykk og hold på de samtalene du vil arkivere eller slette. for å flytte de valgte samtalene inn i arkivene dine. Arkiverte samtaler forsvinner fra startskjermen, men du kan fortsatt lese dem.

Leave a Comment