Kan barn gå Gaustatoppen?

Er turen opp til Gaustatoppen for barn? Ja! Gaustatoppen kan og er mye besteget av barn og voksne i alle aldre. Går dere ruten opp fra Stavsro er denne klassifisert som middels vanskelig og går i ett passe bratt terreng.

Er det tungt å gå til Gaustatoppen?

Mange går til Gaustatoppen. Ikke mange når toppen, de fleste stopper ved turisthytta og tårnet. Da er toppen fortsatt en halvtime unna. Gaustabanen er et alternativ om du ikke vil opp eller ned.

Hvor mange meter over havet er Gaustatoppen?

1 883 m
Gaustatoppen / Høyde over havet

Kan barn gå Gaustatoppen? – Related Questions

Har noen dødd på Gaustatoppen?

Det var 53 år gamle Hugo Lande fra Åsgårdstrand som omkom i ulykken på Gaustatoppen. Han skal ha vært på fotooppdrag da ulykken skjedde. Hugo Lande var opprinnelig fra Kragerø, men bodde i Åsgårdstrand med kone og barn.

Er det toalett på Gaustatoppen?

På toppen av fjellet finner du toaletter, varmerom og Gaustatoppen Turisthytte som tilbyr enkel servering. Her er det også mulig å forhåndsbestille middag og overnatting.

Kan man ta Gaustabanen opp å gå ned?

På 15 minutter tar den deg hele veien opp til toppen på 1800 meter over havet. Takket være Gaustabanen kan nesten hvem som helst gå på tur og utforske fjellet, uansett alder eller fysiske forutsetninger. Mange besøkende velger også å gå opp til Gaustatoppen og ta Gaustabanen ned, eller motsatt.

Hvordan er Gaustatoppen dannet?

Gaustatoppen ble først til da smeltemasser fra jordas indre begynte å presse lag av kvartsitt oppover for 1,2 milliarder år siden. Bølgemønsteret du ser i steinhellene på toppen i dag, er forsteininger av bølgemønsteret i sanda fra den gang Gaustatoppen var paddeflat havbunn.

Hva kan man gjøre på Gaustatoppen?

Ved og rundt Gaustatoppen florere det med fotturer og vakker natur, klatrepark, badehall med innendørs og utendørs bad og sklie, historisk tungtvannsmuseum, bane inne i fjellet, og mye mye mer!

Hvor mye kan man se fra Gaustatoppen?

Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

Hvordan kle seg på Gaustatoppen?

Gaustatoppen er kald, og med en årlig snittemperatur på 4,3 minusgrader bør du kle deg deretter. Vinteren stiller strenge krav til bekledning. Du bør ha på varme og vindtette klær, og huske ull innerst mot kroppen.

Kan man se Oslo fra Gaustatoppen?

Besøker du toppen en klarværsdag, ser du en sjettedel av Fastlands-Norge. Det betyr at du kan nyte utsikten til Jotunheimen i nord, Nordmarka i Oslo i øst, Hardangervidda i vest, og er du riktig heldig, også fyrlyset på Færder fyr ytterst i Oslofjorden i sør. Gaustatoppen i Telemark.

Hvor bratt er Gaustatoppen?

Gaustatoppen er et spektakulært fjell. Det er bratt der du vil kjøre bratt, og slakt der du vil kjøre slakt. På det bratteste er det langt over 40 grader.

Kan man kjøre til Gaustatoppen med bil?

Gaustatoppen ligger cirka to og en halv time med bil fra Oslo. Egen parkering for Gaustabanen sine gjester ved fylkesvei 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien fra Tuddal til Gaustabanen brøytes ikke vinterstid, og ankomst med bil er da bare mulig via fylkesvei 37.

Hvor ofte går Gaustabanen?

Om sommeren har Gaustabanen avgang cirka hvert tiende minutt. Om vinteren går den litt sjeldnere fordi det er mer ski og utstyr som skal med.

Hvor lang tid bruker banen opp til Gaustatoppen?

Bare 15 minutter etter at du gikk inn i fjellet kan du nyte utsikten til 1/6 av fastlands-Norge på en skikkelig klarværsdag – 1800 moh.

Hvor starter Gaustabanen?

Gaustabanen er en fjellbane som går fra Longefonn 1150 moh. til nær toppen av Gaustatoppen 1800 moh. Banen er åpen hele året og går kontinuerlig i åpningstiden. Fra starten til toppen tar det 15 minutter.

Hvem eier Gaustatoppen?

Det var 16. desember 2014 at Tinn kommune, under et kommunestyremøte, som for anledningen var lagt til turisthytta på Gaustatoppen, ble formell eier av Gaustabanen og tilhørende installasjoner.

Hvor parkerer man ved Gaustatoppen?

Det er anbefalt å parkere ved Bygget bistro, ca 2 km inn Kvitåvatnvegen (veien inn mot Gausta Skisenter). Det går buss til Svineroi, Gaustanbanen og Stavsro.

Når åpner Gaustatoppen?

åpner fjellet for fullt!

25. juni åpner endelig både betjente og ubetjente hytter i fjellet for sesongen!

Leave a Comment