Kan en 13 åring drikke energidrikk?

Energidrikker innholder mye koffein og barn og ungdom bør derfor ikke drikke for mye av det. Norske helsemyndigheter anbefaler at barn og ungdom ikke bør få i seg mer enn 2,5 mg koffein per kilo kroppsvekt per dag.

Kan 12 åringer drikke energidrikk?

Energidrikker er risikoprodukter som ikke bør inngå i barn og unges kosthold. På grunn av skadevirkningene bør salg av energidrikker til barn og unge forbys.

Kan en 13 åring drikke monster?

– Vi anbefaler ikke energidrikker for barn under 15 år. De har mer enn nok energi som det er og trenger ikke ekstra påfyll, sier Bruusgård. Cola og sjokolade inneholder også koffein, i tillegg til mye sukker.

Kan en 13 åring drikke energidrikk? – Related Questions

Kan en 12 åring drikke Red Bull?

Hos barn og ungdom er det vist at inntak av selv små mengder koffein kan føre til blant annet søvnproblemer, uro, irritabilitet, nervøsitet, angst og ukonsentrerthet. For å unngå dette anbefales det generelt at man ikke inntar mer enn 1,4 mg koffein per kilo kroppsvekt per dag.

Kan en 10 åring drikke energidrikk?

I noen ekstreme tilfeller har ungdom blitt alvorlig syke av å innta mye koffein, selv små mengder. Det er veldig individuelt hvor godt kroppen tåler koffein. Du som 14 år må derfor være forsiktig med å drikke energidrikke. De fleste energidrikker inneholder også mye sukker, som ikke er bra for oss.

Hva er aldersgrense til Monster?

Det er ingen offisiell aldersgrense for å kjøpe/drikke monster, men noen butikker har likevel lagd egne regler for dette og har lov til å nekte deg å kjøpe det dersom du under aldersgrensen de har satt. Grunnen til dette er at monster (og andre energidrikker) inneholder koffein.

Er det alkohol i Monster?

Nei, Monster er energidrikk som ikke inneholder alkohol.

Hva er aldersgrensen på Monster på Kiwi?

Matvarebutikkar som Spar og Kiwi er ein del av Norgesgruppen som i dag har anbefalt aldersgrense 14 år. Coop og Rema 1000 har ikkje aldersgrense og kan i utgangspunktet selje energidrikk til alle.

Hva er aldersgrensen på Monster i Sverige?

Svenske 7-Eleven innfører selvpålagt aldersgrense på energidrikker. I Norge får unger fortsatt lov å kjøpe energidrikken de fleste steder.

Kan barn drikke Red Bull?

– Det er ikke bra for barn å drikke mye energidrikk. Det kan føre til søvnproblemer og konsentrasjonsvansker, men det kan også slå ut psykisk, som uro og nervøsitet, forteller avdelingsdirektør på Folkehelseinstituttet Helle Margrethe Meltzer. Hun peker på det høye innholdet av koffein i noen av energidrikkene.

Er Powerade en energi drikk?

Powerade® er en isotonisk sportsdrikk med ulike smaker. Vann er ikke nok når du driver med langvarig eller intensiv trening. Karbohydrat-elektrolyttløsninger bidrar til å opprettholde utholdenhetsprestasjonen under langvarig utholdenhetstrening. Skal drikkes som del av et variert og balansert kosthold og sunn livsstil.

Kan små barn drikke Powerade?

Hei! Powerade er en drikke som består av vann tilsatt en rekke ulike syntetiske stoffer for smak og farge, samt vitamin B6. Drikken kan sammenlignes med sukkerfri saft og brus, så det er ingen aldersgrense for å drikke dette.

Kan barn drikke Nocco?

Vi anbefaler ikke NOCCO til barn, gravide eller ammende kvinner. Personer med koffeinfølsomhet bør ikke innta NOCCO-variantene som inkluderer koffein.

Kan barn drikke YT?

Yt restitusjonsdrikk inneholder mye proteiner av god kvalitet og er en super restitusjonsdrikk for aktive barn.

Kan barn drikke brus?

I mellomtiden fraråder myndighetene å gi lettbrus til barn under tre år, og at barn over tre år bare kan drikke moderate mengder lettbrus i stedet for sukret brus. Samtidig understreker myndighetene at aller best for helsen er å begrense inntaket av alle typer brus, både med og uten sukker.

Kan barn drikke Pepsi Max?

Barn og ungdom skal ikke innta mer enn 1,4 mg koffein per kg de veier. Ved et inntak høyere enn dette kan man få bivirkninger i form av uro, rastløshet, søvnvansker og hjertebank.

Når kan barn drikke te?

Det å la barn og ungdom mellom 3 og 18 år drikke en kopp eller to om dagen er dermed helt greit. Te inneholder omtrent 26 mg koffein per desiliter, så i en vanlig kopp vil det være i overkant av 50 mg koffein. – Barna kan også drikke te til måltidene, men pass på at det ikke går utover melkeinntaket.

Kan søtningsstoffer gi kreft?

Rapporten: Aspartam gir ikke kreft

EFSA avviser mistanker om at aspartam kan medføre skader på genene, føre til kreft, skade hjernen eller nervesystemet.

Hva gir deg kreft?

Kreft oppstår i de fleste tilfeller som følge av en uheldig kombinasjon mellom arv og miljø, der de viktigste miljøfaktorene er røyking, alkohol, stråling (eks fra solarium) og enkelte virus (HPV).

Leave a Comment