Kan man bruke legevakt i annen kommune?

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg.

Når er det greit å oppsøke legevakt?

Ved sykdom eller skade, eller forverring av kjent sykdom, kan du kontakte fastlegen. Utenfor fastlegens åpningstid kan du ringe legevakten på 116 117, om det er noe som ikke kan vente til fastlegekontoret åpner. For at du skal få rett type hjelp ønsker mange legevakter at du ringer før du kommer til legevakten.

Kan man ringe legevakt for råd?

Legevakten kan gi råd

Der er det mulig å få gode råd av sykepleier eller lege, og hjelp til å vurdere om det er en tilstand som haster, eller kan vente, opplyser lederen i den Den Norske Allmennlegeforeningen.

Kan man bare møte opp på legevakten?

Du kan møte opp på legevakten og henvende deg i skranken uten å ringe først. Om du ønsker å ringe er det et felles nummer for hele landet: 116 117. Det betales en egenandel etter faste takster. I tillegg må du betale for medisiner og forbruksmateriell.

Kan man bruke legevakt i annen kommune? – Related Questions

Hva koster det å gå på legevakten?

Egenandeler og frikort
LegeEgenandel dagtidEgenandel kveldstid
Sykebesøk fra allmennlege/legevakt223 kroner357 kroner
Sykebesøk av allmennlege som er spesialist i allmennmedisin261 kroner395 kroner
Konsultasjon hos/eller sykebesøk fra spesialist375 kroner
Forespørsel, rådgivning ved frammøte eller bud58 kroner​57 kroner

Kan man få sykemelding på legevakta?

Sykemelding og resepter fra legevakten

Allmenlegevakten sykemelder kun for en kort periode. Forlengelse og annen oppfølging er det vanligvis fastlegen som bistår med. Skadelegevakten vil ofte sykmelde for hele den aktuelle skadeperioden.

Kan fastlegen si opp pasienter?

Ifølge leder i Alment praktiserende lægers forening (Aplf), Jan Emil Kristoffersen, kan du ikke det. – Leger med fastlegeavtale har ingen rett til å si fra seg ansvaret for en pasient som står på listen.

Hvor lenge må man vente på legevakten?

Med rød hastegrad skal pasienten direkte inn til lege, med oransje skal de vurderes innen ti minutter, med gul innen en time, med grønn innen to timer og med blå blir de anbefalt å kontakte fastlege eller annen helsehjelp. Pasienter som får lav hastegrad, blir ofte informert om at ventetiden kan bli lang.

Kan legen komme på hjemmebesøk?

Alle fastleger er ansvarlige for å tilby hjemmebesøk til listepasienter som ikke klarer å komme til legekontoret og å tilby helsehjelp til pasienter på listen som ikke selv søker hjelp, dersom vi får informasjon om at de har behov for dette.

Når ringe legevakt oppkast?

Når bør du oppsøke lege? Dersom du ikke kan forklare oppkast med infeksjonssykdom/omgangssyke bør du oppsøke lege. I tilfeller der plager med mye oppkast har ført til sterk dehydrering bør også lege kontaktes. Ved større mengder blod i oppkast bør du også tilses av lege.

Kan paracet hjelpe mot kvalme?

Nei, Paracet virker ikke egentlig mot kvalme. Paracet er en tablett som virker mot smerter, som hodepine, menssmerter osv. Kvalme kan komme av så mye. En kan bli kvalm av å være nervøs og stressa.

Kan man ringe 113 for råd?

Ring medisinsk nødnummer 113 når du trenger akutt helsehjelp og det kan stå om liv og helse. Det kan for eksemel være ved ulykker, alvorlig sykdom/hendelser eller livstruende situasjoner knyttet til psykisk helse eller selvmordstanker.

Er kvalme et tegn på kreft?

Kvalme og oppkast er vanlige problemer ved langtkommet kreftsykdom. 40–70 % av disse pasientene er kvalme i større eller mindre grad (Teunissen et al., 2007). Hos noen kan kvalme oppleves som det mest plagsomme ved sykdommen. Omtrent 30 % av dem som opplever kvalme, plages i tillegg av oppkast (P.

Hva er første tegn på kreft?

Følg med på forandringer i kroppen. Du bør kontakte lege dersom du oppdager endringer som en kul, unormale blødninger, en føflekk som forandrer seg, klør eller blør, eller du føler deg unormalt sliten.

Hva er de vanligste symptomene på kreft?

Har du disse symptomene bør du alltid ta en tur til legen:
  • Unormale blødninger.
  • Nattesvette, vekttap eller feber uten grunn.
  • Kuler eller hevelser som ikke pleier å være der.
  • Sår på kroppen du ikke vet hvor kom fra.
  • Endret avføringsmønster over tid.
  • Tørrhoste uten at du er syk.
  • Føflekker er viktige å passe på.

Leave a Comment