Kan man dra til legen uten fastlege?

Man har ikke egentlig rett på å komme til en annen fastlege enn sin egen. Så i prinsippet må du da dra hjem til kommunen der du har fastlege. Man kan ellers høre med legevakten.

Hvordan bestille legetime?

du kan logge deg inn på helsenorge sine nettside for å bestille time og andre tjenester. Her står som regel også telefonnummeret oppført. Nummeret står som regel på legekontoret sine hjemmesider, ellers vil Google ofte finne telefonnummeret om du søker på legekontorets navn.

Hva kan fastlegen gjøre?

Fastlegen er førstelinjetjenesten og den pasienten først skal kontakte. Fastlegen kan enten selv stille diagnose for sine pasienter, eller henvise videre til utredning hos spesialist eller på sykehus.

Kan man dra til legen uten fastlege? – Related Questions

Er det gratis å gå til fastlegen?

Hovedregel for betaling hos lege

De fleste må betale en egenandel når de har time hos fastlegen. barn under 16 år. barn og ungdom under 18 år som får psykoterapeutisk behandling. personer som har allmennfarlige smittsomme sykdommer eller personer man mistenker har en slik sykdom.

Hvor ofte er det vanlig å gå til legen?

I snitt går norske kvinner til lege 3,1 ganger i året, mens menn går 2,2 ganger, går det frem av tall hos SSB. Noen er så å si aldri syke og oppsøker svært sjeldent et legekontor, andre går til legen ved det minste tegn på at noe er galt.

Hva er oppgavene til en fastlege?

Fastlegen har ansvaret for deg som pasient og er et bindeledd mellom sykehuset og kommunen din. De kan også henvise videre til ulike hjelpeordninger i kommunen. Stadig flere leger tilbyr digitale tjenester for å bestille time, e- konsultasjoner, fornye resepter og stille spørsmål.

Hvilken rolle har fastlegen Hva har fastlegen ansvar for?

Fastlegene har ansvar for utredning, diagnostikk, behandling og oppfølging av sine listepasienter, samt å koordinere helsetilbudet til pasientene opp mot andre tjenester i primær- og spesialisthelsetjenesten. Ordningen bidrar derfor til én vei inn til helsetjenesten.

Kan fastlegen hjelpe med angst?

Fastlegen din kan gi deg behandling for milde psykiske plager og henvise deg videre ved behov. Fastlegen skal hjelpe deg med å få kontakt med psykisk helsetjeneste og andre tilbud i kommunen eller henvise til psykolog eller psykiater, behandling ved et distriktspsykiatrisk senter eller ved sykehus.

Kan man snakke med fastlegen på telefon?

E-konsultasjon

Hvis din fastlege tilbyr legetime over nett vil du se det når du logger inn. Dette kalles «e-konsultasjon» og foregår med lyd, video eller tekst-samtale, for eksempel ved hjelp av en PC, et nettbrett eller en telefon. Du kan bare bruke denne tjenesten når det ikke krever fysisk oppmøte.

Når skal man ringe fastlegen?

Fastlegen kan også gi hjelp raskt

​​Hvis du trenger hjelp på dagtid, skal du først ringe fastlegen eller fastlegekontoret du hører til. Fastlegen vurderer hvor mye det haster, og kan vanligvis gi deg en time samme dag hvis situasjonen krever det.

Hvem ringer man når man ikke har fastlege?

Ring legevakten på 116 117

Legevakten er døgnåpen, og tilbyr hjelp ved akutt sykdom, skader og kriser. Ring nærmeste legevakt gratis på telefonnummer 116 117 når fastlegen ikke kan nås.

Kan man ringe legevakten for spørsmål?

Utenfor fastlegens åpningstid kan du ringe legevakten på 116 117, om det er noe som ikke kan vente til fastlegekontoret åpner. For at du skal få rett type hjelp ønsker mange legevakter at du ringer før du kommer til legevakten.

Kan man ringe 113 for råd?

Ring medisinsk nødnummer 113 når du trenger akutt helsehjelp og det kan stå om liv og helse. Det kan for eksemel være ved ulykker, alvorlig sykdom/hendelser eller livstruende situasjoner knyttet til psykisk helse eller selvmordstanker.

Når er det greit å ringe legevakt?

Akutte helseproblemer

– Men det er riktig å ringe legevakten dersom du har fått et akutt helseproblem som ikke kan vente med behandling til fastlegekontoret åpner. Det kan dreie seg om sykdom, skade eller helsemessige plager, sier Mikaelsen.

Leave a Comment