Kan man gå Besseggen nå?

Sesongen varer fra starten av juni til starten av oktober. (PS: Det er mulig å gå Besseggen på ski på vinteren med guide.

Hvor lang tid bruker man på å gå Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Hvor langt er det smaleste på Besseggen?

20 meter bredt, og ikke særlig langt å gå. Vel over det smaleste, er det tid for å nyte den fantastiske utsikten. Her kan det lønne seg å sitte lenge. Turen videre går over mye stein, og det er langt igjen.

Kan man gå Besseggen nå? – Related Questions

Hvilke sko for å gå Besseggen?

Valg av fottøy for min del over Besseggen er lettere fjellsko med halvstiv konstruksjon og god såle, som gir godt grep på våt stein. Ved ankomst til Memurubu, så er det bare å ta av seg jakke og andre ytterlag. Den første timen går rett opp og du blir svett og varm.

Hva er rekorden på Besseggen?

Rekorden å slå er på 1.15.40, satt av Tomas Bereket i 2014. Lengde: 14 km, høydeforskjell: 1000 m.

Kor høg er Besseggen?

1 634 m
Besseggen / Høyde over havet

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Hva er verdensrekorden på 3000?

Menn
ØvelseVerdens-rekordUtøver
3000 m7.20,67Jakob Ingebrigtsen
5000 m12.35,36Jakob Ingebrigtsen
10 000 m26.11,00Sondre Nordstad Moen
20 000 m56.25,98Sondre Nordstad Moen

Hvor langt er Norge på det smaleste?

Hellmobotn (lulesamisk: Vuodnabahta) ligger i Hamarøy kommune. Med 6,3 km i luftlinje mellom havet og grensen til Sverige er det her Norge er på sitt smaleste sør for Finnmark. Hellmofjorden er omgitt av høye fjell på alle kanter.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Hvor parkerer man for å gå Besseggen?

Parkering ved Besseggen

Bor du hos Gjendesheim, er det gratis parkering ved turisthytta.

Hvor langt er det til Galdhøpiggen?

Turen frå Juvasshytta til toppen av Galdhøpiggen er ca 5 km lang – med ei stigning på 650 høgdemeter. Turen på totalt ca 11 km. tek normalt 5-7 timar (tur-retur fra Juvasshytta).

Kan man kjøre bil til Juvasshytta?

Vegen kan berre nyttast av personbilar mot vegavgift. Bussar til Juvasshytta køyrer berre etter avtale med vegeigar. Køyring med anleggsmaskiner er forbode. Bil med campingvogn er forbode.

Er det vanskelig å gå Galdhøpiggen?

Stiv pris på cola. Til topptur å være er ikke Galdhøpiggen spesielt utfordrende. Turen anbefales ikke for barn under 7 år eller for de som har hjerteproblemer, men ellers trenger du ikke å være supersprek for å klare å gå opp.

Kan man gå på Galdhøpiggen alene?

Den kan gås utenom bre og på merka sti, så her kan du gå uten guide og taulag. Det er også mulig å gå turen med guide. Turen er ca. 13 kilometer og byr på 1520 høydemeter.

Er det toalett på Galdhøpiggen?

Nei, det finnes ikke toalett her.» En plakat var lurt, det fant han raskt ut. For når kanskje 1000 mennesker inntar toppen av Galdhøpiggen på en vakker sommerdag, kan bestyreren i Norges høyest beliggende kiosk få mange av de samme spørsmålene.

Hvor mye koster det å gå Galdhøpiggen?

Estimert tid på turen er 6–7 timer tur/retur. Guidet tur koster kr 250 for voksen og kr 200 for barn, inkludert lån av tau og seler. Det er ikke nødvendig å booke på forhånd, det holder å komme 1 time før avgang. På toppen er det kiosk med salg av mat og drikke.

Hvor mange meter over havet er Juvasshytta?

Den ligger i Lom kommune i Innlandet fylke, 1842 meter over havet. Juvasshytta er en av de eldste turisthyttene i Jotunheimen. Den er Norges nest høyest beliggende turisthytte, og et viktig utgangspunkt for turer til Galdhøpiggen over Styggebrean.

Kan barn gå Galdhøpiggen?

Nedre aldersgrense på Galdhøpiggen-turen er 7 år grunna sikkerheit, og derfor tek vi heller ikkje med barn i bæresele. Sjølv om dei aller minste bør få nokre år på seg før dei går til Norges tak, har vi flust av fine turer og aktivitetar i området vårt som er vel så givande.

Leave a Comment