Kan man gå opp til Fløyen?

Hvor langt er det å gå opp Fløyen?

Det er cirka 3 km å gå ned fra Fløibanens øvre stasjon til Bergen sentrum. I normal gangfart tar det ca. 45 minutter å spasere ned fra Fløyen.

Hvordan komme seg opp til Fløyen?

Fløybanen går fra Bergen sentrum, ca. 150 meter Torget i Bergen, til toppen av Fløyen, også kjent som utkikkspunktet på Fløyen. Banen tar ca. 7 minutter fra start til toppen.

Hvor mye koster det og ta Fløibanen?

Pris
BillettypeBillettavgift
Voksne (fra 16 år) – vinterprisNOK 120,00 tur/retur

Kan man gå opp til Fløyen? – Related Questions

Hvor mange personer tar Fløibanen?

Lengden er 850 meter, og høydeforskjellen er 300 meter. Turen én vei tar vanligvis fem til åtte minutter med en av de to moderne panoramavognene Rødhette og Blåmann, som hver rommer ca. 100 passasjerer.

Er det lov med hund på Fløibanen?

Hunder er tillatt og reiser gratis med Fløibanen. På én avgang med Fløibanen kan vi ta med inntil tre barnevogner eller rullestoler. Selve døråpningen er 1,2 meter og kupé er 4,8 m2.

Hvordan betale på Fløibanen?

Billett kjøper du enkelt i appen Fløibanen! Du kan også kjøpe i billettluken på nedre stasjon, billettautomatene på alle stasjonene eller her på denne siden.

Hvor lang tid bruker Fløibanen?

Fløibanen har avgang hvert 15 minutt mellom kl. 10:00 – 19:00. Når det er mye gjester, kjører vi gjerne kontinuerlig.

Når åpner Fløibanen igjen?

Turen starter i hjertet av Bergen sentrum og tar deg til toppen på rundt 6 minutter. Der venter en spektakulær panoramautsikt over byen, fjord og fjell. Våren 2022 fikk Fløibanen helt nye vogner.

Er Fløibanen i drift?

Fløibanen har vært i kontinuerlig drift siden 1918, kun avbrutt av oppgraderinger underveis.

Hva kan man gjøre på Fløyen?

Bli med oss på all gøyen som skjer på Fløyen! La barna leke på byens beste lekeplass, prøv naturstien, kjør en treningsøkt i tufteparken, si hallaien til geitene, sov mellom trærne i Konglen, utforsk de mange turstiene og bli med på aktivitetene som skjer gjennom året. Velkommen ut i naturen!

Hvem eier Fløyen?

Den eies og drives av Bellevue Restauranter AS. Bygget har særpreget arkitektur og med utsikt over Bergen gjør at det blir en av Norges mest populære restauranter. Det er plass til opptil 450 gjester, og det blir ofte brukt til møter og sammenkomster.

Hvorfor er Fløibanen stengt?

Årsaken er uventede komplikasjoner med arbeidet rundt de nye vognene, skriver BT. Planen er at banen åpner igjen 1. april 2022.

Hva heter de nye Fløibanen?

FØLG DEN NYE FLØIBANEN «HEIM»

Ho er raud og fin under presenningen. 20 tonn tung og 16,5 meter lang.

Hvor går Fløibanen til?

Fløibanen er en kabelbane som går fra Bergen sentrum til utsiktspunktet Fløyen.

Hvor mange meter er Fløyen?

400 m
Fløyfjellet / Høyde over havet

Hvor lang tid tar det å gå opp og ned Fløyen?

De tre veiene på forsiden av Fløyen tar ca. 45 minutter å gå opp i komfortabelt tur-tempo fra Bergen sentrum. Fløybanen opplyser om at det tar 1 time å gå opp, dette inkluderer nok noen pauser og fotografering under veis.

Hvordan gå opp Ulriken?

Ruten opp Ulriken via Sherpa-trappene / Oppstemten

Du starter ved den nedre stasjonen til Ulriksbanen og går opp mot Montana, videre sørover og oppover. Deretter kommer du til Sherpa-trappene og bare følger dem til toppen. Denne ruten opp Ulriken er ca. 4 kilometer, én vei altså.

Leave a Comment