Kan man returnere varer på elkjop?

For kjøp hvor Elkjøp Norge AS er selger tilbys 50 dagers returrett på produkter med de begrensninger som følger av Elkjøps 100 % fornøyd-garanti. Ta med produktet og kvittering til butikk innen 50 dager, så får du enkelt og greit pengene for kjøpet tilbake.

Hvor lang tid tar det å få pengene tilbake fra elkjop?

Det vil ta 2-3 uker å behandle din retur, og før pengene er tilbake på din konto.

Hva er 100 dagers åpent kjøp?

Hvis du ikke er fornøyd med varene dine sender du dem enkelt og greit tilbake til oss – helt gratis. Alle varer, også salgsvarer, kan returneres innen 100 dager. Vi kan kun akseptere retur av ubrukte varer, og anbefaler at sko prøves på et teppe eller annet mykt underlag.

Kan man returnere varer på elkjop? – Related Questions

Når gjelder ikke angrerett?

For tjenester starter fristen å løpe dagen etter at avtalen er inngått, mens fristen ved kjøp av varer løper fra dagen etter at varen er mottatt. Forbrukere har ikke rett til å angre på enkelte typer avtaler av praktiske eller hygieniske årsaker, for eksempel varer som går raskt ut på dato.

Hva gjelder angrerett?

Angrerettloven gjelder uansett hva som ellers er avtalt mellom deg og selgeren. Dørselgere kan f. eks. ikke bruke en «kontrakt» som forkorter angrefristen eller fratar deg retten til å angre kjøpet innen 14 dager.

Hvilke avtaler gir ikke angrerett?

Loven inneholder krav til avtalen, og gir forbrukeren rett til å gå fra avtalen i 14 dager (angrerett). Loven gjelder ikke for avtaler om salg av varer og tjenester fra salgsautomater og automatiserte forretningslokaler, avtaler om salg av fast eiendom, se lov 3. juli 1992 nr.

Har man angrerett ved kjøp av en vare i butikk?

Det korte svaret er at du ikke har angrerett hvis du har kjøpt en vare i en fysisk butikk. Hvis du angrer på handelen, er du avhengig av butikkens egne regler for bytte og retur. Vi anbefaler at du undersøker butikkens regler for retur og åpent kjøp i forkant av handelen.

Har man angrerett på alt?

Angrerettloven gir i utgangspunktet en forbruker 14 dager angrerett på kjøp. Man trenger da ikke oppgi noen særskilt grunn, det er tilstrekkelig å si at man angrer seg.

Hva vil det si med åpent kjøp?

I mange tilfeller betyr åpent kjøp i butikk at en kan levere tilbake varen og få pengene tilbake. Begrepet «åpent kjøp» har imidlertid ikke et fastlagt innhold, så butikkene står fritt til å utforme vilkårene selv.

Hva betyr 365 dagers åpent kjøp?

Hva betyr 365 dagers åpent kjøp? Åpent kjøp gir deg rett til å sende en vare tilbake inntil 365 dager etter ditt kjøp, så lenge produktet ikke er skadet og ligger i uåpnet originalemballasje. Produkter uten emballasje kan også returneres innen 365 dager, så lenge alle etiketter, klistremerker etc.

Hva betyr 60 dagers returrett?

I noen tilfeller er ikke 14 dager nok for å gjøre et valg, for eksempel ved kjøp av julegave og lignende. 60 dagers returrett gir kunden bedre tid til å bestemme seg for om han eller hun ønsker å beholde produktet. Hvis en vare byttes fornyes ordningen og kunden får 60 nye dager med returrett.

Hvilke typer kjøp omfattes av angrerettloven?

Angrerettloven gjelder for avtaler om kjøp av varer og tjenester som forbrukere inngår med næringsdrivende. Loven gjelder ved to ulike salgssituasjoner. Den gjelder for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den nærings- drivendes faste forretningslokaler.

Hvilke avtaler gir ikke angrerett?

Loven inneholder krav til avtalen, og gir forbrukeren rett til å gå fra avtalen i 14 dager (angrerett). Loven gjelder ikke for avtaler om salg av varer og tjenester fra salgsautomater og automatiserte forretningslokaler, avtaler om salg av fast eiendom, se lov 3. juli 1992 nr.

Kan man bytte en vare uten kvittering?

– Du trenger ikke kvittering, men du må i utgangspunktet ha bevis for at du har kjøpt plagget der når du får spørsmål om dette, sier Høst. En bankutskrift vil vanligvis holde hvis du har betalt med kort, men de fleste butikker vil uansett ta inn en vare de fører, også uten kvittering eller bankutskrift.

Har man angrerett på privat kjøp?

Angrerett. Angrerettloven gjelder ikke for kjøp mellom to private parter. Det betyr at kjøper ikke kan angre på et privatkjøp inngått via nett, app eller lignende – med mindre partene har avtalt det.

Hva er unntatt angrerett?

Unntak i angrerettloven

Kjøp av pakkereiser, som omfattes av pakkereiseloven. Kjøp av såkalte timeshareleiligheter, ferieklubbavtaler etc. – som omfattes av tidspartloven. Avtaler om salg eller oppføring av fast eiendom og avtaler som gjelder rettigheter i fast eiendom, med unntak av utleie, utenfor angrerettloven.

Kan man trekke seg fra et kjøp?

Utgangspunktet og hovedregelen er at et bud ikke kan tilbakekalles når det har kommet til selgers kunnskap[1]. Aksepterer selger budet innen fristen har kjøper og selger inngått en bindende avtale.

Kan man trekke seg fra kjøp?

Dersom kjøper har bundet seg til å kjøpe og ikke har rettslig grunnlag til å trekke seg fra avtalen uten å betale, kan kjøper avbestille. Ved avbestilling må kjøper betale erstatning til selger. Erstatningen skal i utgangspunktet omfatte selgers fulle økonomiske tap, herunder også tapt fortjeneste.

Hvor lenge kan man heve kjøpet?

Etter kjøpsloven er fristen på 2 år, mens forbrukerkjøpsloven har en ytterligere 5 års frist for varer som er ment å vare lenger enn 2 år. For å kunne heve kjøpet, må du reklamere innenfor begge fristene.

Leave a Comment