Kan man ta med barn til Trolltunga?

Turen til Trolltunga kan gås av de aller fleste uansett alder. Ja, det er selvfølgelig en fordel om en har turerfaring fra den norske fjellheimen men en kan fint komme seg opp til toppen uten lang erfaring også.

Kan man overnatte på Trolltunga?

Vi tilrår at du set opp telt berre på stadene som er merkte med teltsymbol på kartet. Leirplassen må vere nedanfor stien og i god avstand frå bekker og vatn. Vi ber deg respektere skilt som viser forbod mot camping!

Hvor vanskelig er Trolltunga?

Turen opp til Trolltunga (1180 meter over havet) går for det meste i høyfjellsterreng og er lang og krevende. Skal du gå den, må du være i god form og ha skikkelig turutstyr. Men du får lønn for strevet – utsikten som venter er intet mindre enn praktfull!

Kan man ta med barn til Trolltunga? – Related Questions

Hvor mange har dødd på Trolltunga?

I 2015 omkom en utvekslingsstudent ved fall fra selve Trolltunga. I 2017 ble det registrert over 81 000 besøkende etter at myndighetene begynte med telling, totaltallet i 2017 kan ha vært så høyt som 100 000. I 2020 falt antall besøkende med 40 % sammenlignet med året før.

Er dronningstien krevende?

Vanskelighetsgrad – Krevende

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Kinsarvik til Lofthus klassifisert som Krevende i vanskelighetsgrad. Stien er for det meste god og tydelig, men noen steder kan en kanskje føle at det er litt luftig og bratt.

Hvor mange timer tar dronningstien?

Ca 2,5 timers kjøring fra Bergen finner du Dronningstien, en av de vakreste fjellturene i Hardanger. Turen går mellom Kinsarvik og Lofthus og tar 5-7 timer.

Når bør man gå dronningstien?

Du kan gå turen fra Juli til midten av September, alt avhengig av vær og mengden med snø i fjellet. Hotel Ullensvang i Lofthus er et perfekt utgangspunkt for turer til Dronningstien og Trolltunga. Det er en 15-minutters kjøretur fra hotellet til Røte i Kinsarvik som er starten på Dronningstien.

Hvor slutter dronningstien?

Dronningstien starter/slutter nemlig her oppe på Rjukande. Turen opp til dette punktet er merket med Turistforeningens røde T´er, mens selve Dronningstien er merket med blå D´er. Dronningstien er derfor selve traséen over fjellet og du befinner deg nå helt i ytterkanten av Hardangervidda nasjonalpark.

Hvor ender dronningstien?

«Dronning Sonjas panoramatur» går opp i 1100 meters høyde i fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også gå turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke. Sesongen begynner vanligvis i juni og varer til uti oktober.

Er Kinsarvik en by?

Kinsarvik er ein tettstad i Ullensvang kommune i Vestland. Tettstaden er ifølgje SSBs definisjon 0,7 km², og har 573 innbyggjarar (2021).

Når ble Bryne en by?

Kommunestyret i Time vedtok i 2001 at Bryne kan bruke nemninga by. Bryne er den tredje største tettstaden på Jæren, etter dei tradisjonelle byane Stavanger og Sandnes, og er ikkje berre eit viktig trafikknutepunkt og handels- og skulesenter, men også ein viktig industristad.

Er Kløfta en by?

Kløfta er et tettsted i Ullensaker kommune i Viken. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 3,6 km², og har 8071 innbyggere (2021).

Er Ålesund en by?

Ålesund er ein by i Møre og Romsdal, som er regionsenter for området og administrasjonssenter for Ålesund kommune. Som handelsstad er Ålesund først nemnd i kjelder frå 1500-talet. Den gong busette handelsmenn frå Bergen seg ved sundet mellom Aspøya og Nørvøya.

Hva er fint å se i Ålesund?

Se våre tips!
 • 1) Atlanterhavsparken. 2) Tueneset.
 • 7) Aksla. Ta turen opp til byfjellet med både stier, grillhytter og utendørs trimpark.
 • 8) Wildlife Sea Safari og havrafting.
 • 9) Båttur med MS Bruvik.
 • 12) Lekteren hos Hotel Brosundet og No.
 • 13) Hotel 1904 i Ålesund sentrum.
 • 15) Nisjebutikker.
 • 17) Prøv kajakk i vakre Brosundet.

Hva kaller man folk fra Ålesund?

Ålesund (by)
Ålesund
InnbyggernavnÅlesunder
Grunnlagt1824
Areal27,67 km²
Befolkning52 163 (2017)

Hvor mange bor i Spjelkavik?

Spjelkavik er en bygd i indre bydel i Ålesund kommune i Møre og Romsdal fylke. Bydelen består av Spjelkavik, Åse og Lerstad, og hadde 12 476 innbyggere per mars 2016.

Hva er de største byene i Norge?

De største byene og tettstedene i Norge
 • Oslo. 1 064 235. 35,8.
 • Bergen. 267 117. 27,6.
 • Stavanger/Sandnes. 231 693. 39,0.
 • Trondheim. 194 860. 36,4.
 • Fredrikstad/Sarpsborg. 118 992. 25,2.
 • Drammen. 111 036. 25,5.
 • Porsgrunn/Skien. 94 709. 12,7.
 • Kristiansand. 65 506. 4,7.

Leave a Comment