Kommer Jul i Blåfjell i 2022?

Jul i blåfjell 14. desember 2022.

Hvor spilles Jul i Blåfjell?

Originalen har animerte fjell, mens 2001-versjonen har foto av ekte fjell (Innerdalstårnet). Alle utescener ble filmet i Røros, mens alle interiør-scener ble filmet i NRKs studio på Marienlyst i Oslo. I 2015 bestemte NRK seg for at Jul i Blåfjell og spin-off serien Jul på Månetoppen (2002) aldri skulle sendes igjen.

Hvordan kan man se Jul i Blåfjell?

Den enkleste måten å se Jul i Blåfjell på i 2020 og fremover er ved å kjøpe en DVD av serien. DVD av Jul i Blåfjell kan bestilles fra blant annet Platekompaniet ved å klikke her. Den er trolig også å få tak i hos andre aktører som selger DVD-er, men den er ikke spesielt vanlig.

Når sluttet de å sende Jul i Blåfjell?

«Jul i Blåfjell» ble sist sendt på tv i 2011, mens «Jul På Månetoppen» hadde sin siste oppvisning i 2014.

Kommer Jul i Blåfjell i 2022? – Related Questions

Hvorfor er Jul i Blåfjell fjernet?

For dårlig kvalitet

«Jul i Blåfjell» ble sist sendt på tv i 2011, mens «Jul På Månetoppen» hadde sin siste oppvisning i 2014. NRK droppet deretter å sende seriene fordi de mente fortellermåten var utdatert – og den tekniske kvaliteten for lav.

Kommer Jul i Blåfjell tilbake?

Julekalendere gjennom 40 år

Turte og Tvilling fra «Jul i Blåfjell» er tilbake i NRK TV i desember.

Hvor lenge varer en episode av Jul På Månetoppen?

Jul på Månetoppen
Sesonger1
Episoder24
Lengde30 min. (per episode)
SpråkNorsk

Hvor lenge er jul?

Kristi fødselsfest, julen, varer de fleste steder til 6. januar (trettende dag jul). I Norge, Sverige og Finland har jul tradisjonelt vært regnet til 13. januar (20. dag jul).

Hvor kan man se Jul i Blåfjell 2?

Julenatt i Blåfjell | TV 2 Play.

Når kom Jul På Månetoppen ut?

Jul på Månetoppen er en norsk adventskalender for barn produsert av NRK, som ble vist på NRK i 2002. Idé og manus var ved Gudny Ingebjørg Hagen. Jul på Månetoppen var oppfølgeren til Jul i Blåfjell og Amalies jul. Den handlet i utgangspunktet om både blånissene og rødnissene.

Hvor er fjellet i Blåfjell?

Blåfjellet er et fjell i Grane kommune i Nordland, med høyeste topp, Storklumpen, på 1293 meter over havet som er høyeste fjell mellom Svenningdalen/Vefsnas dalføre nedenfor Trofors og kysten. Sør for fjellet er det mindre isbreer i øst- og nordvendte hellinger. Fjellet ligger i Lomsdal-Visten nasjonalpark.

Hvor kan jeg se Jul På Månetoppen?

Jul på Månetoppen – NRK TV.

Hva heter fjellet i Jul i Blåfjell?

Innerdalstårnet (Tårnet, Dalatårnet) er muligens den heftigste og mest legendariske toppen i Trollheimen og Midt-Norge. (Den er også landskjent som Blåfjell fra NRK-serien “Jul i Blåfjell“.)

Kan man kjøre til Innerdalshytta?

Startsted og turbeskrivelse: Kjør langs RV70 (mellom Kristiansund og Sunndalsøra, ca 16 km fra Sunndalsøra), ta av på nordsiden av veien ved Ålvundeid og følg liten asfaltvei innover til parkeringsplass Nerdalen (ca 10 km). Fra parkeringsplass ved Nerdalen/Innerdalen går det grusvei til selve Innerdalen.

Hvor kom ordet jul fra?

Selve navnet jul stammer fra norrønt jólablót, eller jól (ord fra proto-germansk jehwlą/feiring) fra den hedenske offerfeiringen av midtvinterdagen i Norden, som var lagt til 12. januar.

Leave a Comment