Når går trikken Trondheim?

9 bybane Rutetabell
DagDriftstimerHyppighet
to.00:15 – 23:4515 min
fr.00:15 – 23:4515 min
lø.00:15 – 15:4530 min
sø.09:45 – 23:4530 min

Hvor går 11 trikken?

Retning: Kjelsås (27 stopp)
 • Majorstuen. Se full tidsplan.
 • Bogstadveien. Se full tidsplan.
 • Rosenborg. Se full tidsplan.
 • Briskeby. Se full tidsplan.
 • Riddervolds Plass. Se full tidsplan.
 • Inkognitogata. Se full tidsplan.
 • Nationaltheatret. Se full tidsplan.
 • Øvre Slottsgate. Se full tidsplan.

Hvor går trikk nr 13?

Trikk 13. Trikken kjører bare mellom Bekkestua og Bjørvika. Mellom Dronningens gate og Heimdalsgata kan du ta trikk 12. Buss 91 erstatter trikken mellom Heimdalsgata (i Heimdalsgata) og Storo via Grünerløkka.

Når går trikken Trondheim? – Related Questions

Er det trikk i Trondheim?

Trikken i Trondheim ble åpnet i 1901 med 1000 mm sporvidde og hadde på det meste fem linjer. Den omfatter i dag kun linjen Gråkallbanen, som går mellom St. Olavs gate i Midtbyen og Lian på Byåsen via Ila og drives av Boreal Bane.

Har jeg alltid vikeplikt for trikk?

Som hovedregel har bilister vikeplikt for trikken, selv i kryss der trikken kommer fra venstre. Et unntak er når trikken skal kjøre inn i en rundkjøring. Da er det trikken som har vikeplikt som følge av skiltingen. Fotgjengere i fotgjengerfelt uten lysregulering skal vente til trikken har passert, før de krysser gata.

Hvor ofte går 13 trikken?

13 bybane Rutetabell
DagDriftstimerHyppighet
to.05:00 – 23:5015 min
fr.05:00 – 23:5015 min
lø.06:00 – 23:5015 min
sø.06:00 – 23:5015 min

Hvilke byer har trikk i Norge?

I en periode rett etter nedleggelsene i Trondheim i 1988 var Oslo den eneste byen i Norge med trikk.

Er trikk ruter?

Om. Ruter As står bak kollektivtrafikken i Oslo og deler av Viken. Bybuss, regionbuss, trikk, T-bane, lokaltog og båt (ikke Bygdøyfergen) er alle en del av Ruters billett- og prissystem.

Når gikk siste trikk i Bergen?

Nyttårsaften 1965 gikk den siste trikken i Bergen, da med sørgekrans på fronten mens Sporveiens musikkorps spilte Chopins sørgemarsj. Deretter ble alle trikker dumpet i Puddefjorden.

Hva er forskjell på trikk og bybane?

En bybane har egen trasé, mens en trikk deler trasé med andre, og der ligger det en stor forskjell. Dette er elementær kunnskap og er beskrevet både i tidligere utredninger og i den siste utredningen kalt KVU (KonseptValgs Utredningen). Det er bybane vi skal bygge – ikke trikk.

Hvor fort kjører en trikk?

Nøkkeltall
Nøkkeltall
Høyde: 3,625 mPlasser totalt: 212
Gulvhøyde over skinnetopp, lavgulv: 35-40 cmBanemotorer: 8×105 kW (asynkron)
Gulvhøyde over skinnetopp, høygulv: 63 cmMaks hastighet: 80 km/t
Vekt uten passasjerer: 64 tonnAntall trikker: 32

Hva er fordelen med trikk?

Trikken er miljøvennlig og energieffektiv

Trikken drives med elektrisk kraft og er energieffektiv i drift. Faktum er at trikken har det laveste energiforbruket per passasjerkilometer sammenlignet med alle andre driftsarter.

Er det lov å kjøre forbi en trikk?

Trikken trenger mye lengre tid til å bremse ned enn busser og biler, derfor skal andre trafikanter gi trikken fri vei. Fotgjengere har vikeplikt for trikken også når de skal krysse i et gangfelt uten lysregulering. Som hovedregel har også bilister vikeplikt for trikken, selv i kryss der trikken kommer fra venstre.

Hvordan betale trikk Trondheim?

Slik kjøper du billett
 1. Appen AtB.
 2. AtB Mobillett.
 3. Nettbutikk for buss, trikk og fleksibel transport.
 4. SMS-billett (enkeltbillett og 24-timers billett)
 5. Utsalgssteder for sone A (enkeltbillett og 24-timersbillett)
 6. Billettautomater for sone A (enkeltbillett og 24-timers billett)
 7. Reisekortet t:kort.
 8. Om bord.

Hvordan betaler man trikk?

Trikk og T-bane

Du kan ikke kjøpe billett kontant om bord på trikk eller T-bane. Du må enten ha kjøpt billett på forhånd, eller betale med reisepenger om bord uten tillegg i prisen. Reiser du fra en T-banestasjon med kontrollsone, må du lese av reisekortet før du går inn i kontrollsonen.

Hvordan kjøpe billett til trikken?

Om. Billetter til offentlig transport i Oslo kan kjøpes på Oslo Visitor Centre, Ruters kundesenter og på de fleste Narvesen og 7-Eleven. Med mobil-appen Ruter (for iPhone og Android) får du kjøpt enkeltbilletter og 24-timersbilletter, samt 7- og 30-dagersbilletter.

Kan man kjøpe billett på toget?

Reiser du fra en stasjon med billettautomat og kjøper billett på toget, koster det 40 kr ekstra. Ombordtillegg gjelder per reisende, med noen unntak som beskrevet under. Du må betale ombordtillegg selv om du ikke har fått kjøpt billett på grunn av fullt tog eller køer ved automat eller luke.

Kan man kjøpe billett på bussen?

Rekker du ikke å kjøpe billett før du reiser, kan du kjøpe billetter om bord på bussen med betalingskort eller kontanter.

Kan jeg betale med bankkort på bussen?

Du betaler for reisa med bankkort hos sjåføren, på same måte som du betaler med bankkort i butikken eller andre stader. Betalinga skjer kontaktlaust, ved at du legg kortet ditt på bankterminalen. I nokre tilfelle du sette inn kortet og taste PIN-koden.

Leave a Comment