Når kan jeg ringe 02800?

Ring sentralbordet 02800 når du ønsker å kontakte politiet om tjenester eller annet, som ikke er en nødsituasjon. Fra enkelte land kan du ringe 0047 02800 eller +47 02800. Det å ringe til 02800 har lik pris som det å ringe til et vanlig åttesifret telefonnummer.

Hvordan ringe politi?

Politiets telefon, 02800, er bemannet hele døgnet. Er situasjonen akutt? Ring politiets nødnummer 112. Du kan også sende Nød-SMS til 112.

Hvor mye koster det å ringe politiet?

Det er gratis å ringe til 112.

Når kan jeg ringe 02800? – Related Questions

Kan politiet ta mobilen min?

Det følger av straffeprosessloven § 195 at politiet ved skjellig grunn til mistanke om lovbrudd som kan medføre frihetsstraff, har rett til å ransake den mistenkte. Politiet har i denne sammenheng også rett til å beslaglegge og gjennomgå mobilen din, jf. straffeprosessloven § 203 .

Kan politiet ta telefonen min?

Politiet har ikke lov til å beslaglegge telefonen din uten grunn, men så sant de har skjellig grunn til mistanke – det vil si god grunn til å anta at du har vært involvert i en kriminell handling, kan de det.

Kan man ringe politiet uten dekning?

Det er mulig å ringe nødnummeret 112 sjøl om ett mobilnett er ute av drift i et område. Denne metoden fungerer bare mot nødnummer 112 som er politiets operasjonssentraler. Artikkelen er flere år gammel. Om et annet mobilnett har dekning i samme område, kan en ringe 112 sjøl om en ikke er kunde her til vanlig.

Kan man ringe anonymt til politiet?

Du kan ringe til politiet på telefonnummer 02800 med skjult nummer og si at du ønsker å være anonym. Da kommer du til politiets operasjonssentral som er de samme som tar telefonen dersom man ringerpolitiets nødnummer 112.

Kan man ringe politiet for bråk?

Om bråket er sjenerende og strekker seg ut over lang tid kan du kontakte politiet på telefon nummer 02800. De har etter politiloven § 7 lov til å gripe inn ved forstyrrelser av den offentlige ro og orden. Både borettslag og sameier kan fastsette ordensregler, og det er vanlig å ha regler om støy i disse.

Er det mulig å sende melding til politiet?

Du kan sende SMS til 112 i en nødsituasjon. Mobilnummeret ditt må være registrert på forhånd. Er du døv, hørselshemmet eller talehemmet kan du bruke tjenesten Nød-SMS til 112. Da kommer du i kontakt med politiet, og får svar fra nærmeste operasjonssentral.

Kan politiet spore snap?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Det er ikke slik at politiet sitter og overvåker alle snapchatkontoer, men dersom man først er blitt anmeldt for et straffbart forhold, så har politiet gode metoder for å gjenopprette slettet materiale osv.

Hva kan man tipse politiet om?

Du kan tipse politiet om kriminelle hendelser eller bidra med opplysninger som kan forhindre en kriminell handling. På lenken under kan du tipse politiet om kriminelle hendelser eller bidra med opplysninger som kan forhindre en kriminell handling.

Hva må man oppgi til politiet?

Forklaring til politiet

Du har plikt til å oppgi navn, fødselsdato, fødselsår, stilling og bopel når politiet ber om det. Ut over dette har du ikke plikt til å forklare deg for politiet. Du kan nekte å forklare deg helt eller bare forklare deg om enkelte spørsmål.

Har politiet lov til å lyve?

I påtaleinstruksen § 8-2 står det at politiet i avhør ikke skal bruke “Løfter, uriktige opplysninger, trusler eller tvang”. Dette betyr at politiet ikke har lov til å lyve om bevisene for å lure noen til å tilstå et lovbrudd.

Kan politiet sjekke sekken din?

Politiet kan da kreve at du oppgir personalia (navn, alder og bosted), uansett om du har gjort noe straffbart eller ikke. Dette kan du lese mer om i politiloven § 8 jf. straffelovens § 333 . Politiet kan også visitere deg uten at de har noen mistanke om at du har gjort noe straffbart.

Har politiet lov til å gå inn i huset?

– Du har lov å nekte politiet å komme inn i din private bustad. Politiet kan ransake ein leilegheit utan løyve frå den som bur der, men då må ein enten ha ei avgjersle frå retten eller frå ein kompetent person i påtalemyndigheitene. – Har dei ikkje ei slik ransakingsordre kan dei ikkje tvinge seg inn.

Kan politiet sjekke lommene dine?

Politiet kan sjekke sekken eller lommene dine hvis de mistenker deg for noe straffbart, hvis de tror du har med deg farlige gjenstander, eller hvis du nekter å oppgi personalia. Politiet kan også ta fra deg farlige eller ulovlige gjenstander, eller gjenstander og verdier som er knyttet til en straffbar handling.

Kan politiet stoppe deg i bil uten grunn?

Men politi og vegvesenet har etter vegtrafikkloven § 10 lov til å foreta kontroller. Det vil si at de at de kan stoppe biler og foreta rutinekontrol uten at det er noen spesiell grunn til det. Og det er nok ikke fordi du har en annen hudfarge du blir stanset.

Har politiet lov til å stoppe deg uten grunn?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Politiet kan stanse deg på gaten, uten noen tilsynelatende god grunn. Politiet kan da kreve at du oppgir personalia (navn, alder og bosted), uansett om de mistenker at du har gjort noe straffbart eller ikke.

Har politiet lov til å ta bilder?

Utgangspunktet er at det kreves samtykke av de som er avbildet for at bildet kan publiseres på nett, eller vises offentlig. Dette kreves imidlertid ikke for såkalte situasjonsbilder.

Leave a Comment