Når på året er det best å reise til Svalbard?

Når sola kommer tilbake?

15. januar hvert år kommer sola tilbake til Kirkenes etter en lang mørketid. Det er mange som gleder seg til den offisielle soldagen, som gjerne markeres med solboller og kakao kombinert med en tur for å se sola på et godt egnet sted.

Når kommer midnattsol til Longyearbyen?

Midnattssol innebærer at solen ved sin laveste posisjon i løpet av ett enkelt døgn ikke synker under horisonten, og dermed, så fremt skydekket eller fjell ikke står i veien, er synlig 24 timer i døgnet. I Longyearbyen er det midnattssol fra 20. april – 23. august.

Når kommer sola tilbake Setermoen?

Mørketid og midnattssol
StedØvre randSolen kommer tilbake
Bardufoss20/512/1
Andenes19/513/1
Tromsø18/515/1
Bossekopp16/517/1

Når på året er det best å reise til Svalbard? – Related Questions

Når er soldagen 2022?

21. januar, også kjent som soldagen, blir markert av flere tromsøværinger.

Hvor mye lysere blir det hver dag 2022?

Vaksineforsker: – Mange har misforstått. Fram mot sommersolverv, som i 2022 er 21. juni for den nordlige halvkula, blir dagene i gjennomsnitt 3 minutter og 20 sekunder lenger per døgn – og vi understreker i gjennomsnitt.

Hvor lenge har sola igjen å leve?

Hvor lenge har solen vår eksistert og hvor lang tid har den igjen og hva skjer med den når den ”dør”? Sola er omtrent 4.6 milliarder år gammel. Den kommer til å eksistere i omtrent 5 milliarder år til.

Når forsvinner sola i Nord-Norge?

september startet mørketiden på Nordpolen, og i løpet av oktober forsvant solen fra Svalbard, Hopen og Bjørnøya. I dag, 20. november, tar sola farvel med Norges hovedland, og Nordkapp får ikke se sola igjen før 22. januar.

Hvor mange soldater er det på Setermoen?

Setermoen leir er framleis viktig for Forsvaret og Hæren. Tre store avdelingar i Brigade Nord held til på Setermoen: Artilleribataljonen, Panserbataljonen og Sanitetsbataljonen. I tillegg har Etterretningsbataljonen hovudkvarter her, og leiren har ei operasjonsstøtteavdeling med rundt 60 tilsette.

Når kommer sola tilbake Lofoten?

I Svolvær er det mørketid fra 7. desember til 6. januar. På Røst er sola synlig hele året på grunn av beliggenheten sør-vest, og fri sikt mot horisonten.

Når er solen tilbake i Tromsø?

Tromsø skal etter mørketidskalenderen få sola tilbake den 15. januar. Artikkelen er flere år gammel. Mørketiden er snart over og fra midten av januar til midten av februar viser den seg sakte, men sikkert i de ulike delene av Nord-Norge.

Når kommer sola på Rjukan?

Sola kommer tilbake på fabrikkbrua på Rjukan 12. mars kl. 12, men solfestens dato varierer fra år til år mellom mars og april.

Når kommer solen tilbake til Tromsø?

I byen er 21. januar kjent som soldagen for det er først da byens befolkning kan se sola. Her er en liste over når sola er tilbake på steder i Nord-Norge.

Hvor lenge er sola borte fra Rjukan?

– 4. oktober er den offisielle dagen der sola forsvinner, og etter det er muligheten stor til å se Solspeilet lyse opp Rjukan torg, sier Hege Sætre Næss, daglig leder i Visit Rjukan.

Hvor er det mørketid i Norge?

På Nordkapp er sola under horisonten i over to måneder, mens Tromsø har fenomenet i over seks uker. I Lofoten er mørketida kort, under fire uker. Fra Bodø og sørover har man faktisk sola selv midtvinters, så her lyser sola opp vinterlandskapene en liten stund midt på dagen.

Hvor mange soltimer har Norge?

Målte soltimer i året
StedSoltimer
Ås, Akershus1635,1
Blindern, Oslo1669,0
Kjevik, Kristiansand1777,6
Sola1513,1

Hvor er det mest soldager i verden?

Rekorden finner man øst i Sahara, der Solen skinner 4300 timer i året av omtrent 4450 mulige. Det mest solrike bebodde stedet i verden er Yuma i Arizona med 4055 soltimer i året – 91 prosent av det som er mulig. I Norge har vi begrensede målinger av soltid.

Hvilken by har flest soldager?

Grimstad er byen i norge med flest soldager, melder Agderposten. Flere steder har påberopt seg å være norges sol-mekka, men Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt bekrefter at Grimstad er solby nummer en.

Leave a Comment