Når reiser barn gratis med skyss?

Barn under 6 år reiser gratis. Innanfor ei sone koster barnebilletten 20 kroner. På dei fleste båtane er aldersgrensa for barn 4-16 år. Med familierabatt kan reisande over 18 år med gyldig billett ta med seg inntil fire barn frå 6 til og med 17 år gratis på laurdagar, søndagar og offentlige fridagar.

Er det lov å ha med hund på buss skyss?

Dyr skal sikrast i band eller bur under transporten og må ikkje hindre fri passasje. Dyr som er aggressive eller sjenerer dei reisande på anna vis, kan bli sett av under transporten. Dyr reiser gratis på: Skyss sine bussar i Vestland.

Er det lov å spise på Bybanen?

Billett eller gyldig kort må være ordnet før du går om bord. Hvis det er mange passasjerer på Bybanen, skal du alltid fjerne vesker og sekker fra setet ved siden av deg. Det er ikke lov til å spise og drikke om bord.

Når reiser barn gratis med skyss? – Related Questions

Er det lov å drikke på bussen?

Det er forbud mot å drikke alkohol på offentlig sted. Dette forbudet følger av alkoholloven § 8-9 nr. 6 . Forbudet gjelder ikke det å frakte med seg alkohol.

Er det lov med dyr på bussen?

Hunder skal holdes i bånd og må ikke hindre fri passasje. Det er ditt ansvar å sørge for at hunden ikke er til sjenanse for andre passasjerer. Du er selv ansvarlig for eventuell skade hunden måtte påføre andre. Dyr er ikke tillatt direkte på setet, og hunder skal sitte på gulvet eller fanget.

Hvor mye kostet Bybanen?

Det ble også vedtatt at bybanen skal gå på batteridrift over Bryggen, uten master eller kjøreledninger. I november 2020 anslo fagetaten i Bergen kommune den totale kostnaden for prosjektet til å bli 12,6 milliarder kroner, pluss/minus 20 %.

Er det lov å spise på bussen ATB?

Det er ikke tillatt å spise eller drikke om bord. Unngå høylytte telefonsamtaler om bord i bussen. Ikke gå i bussen under kjøring. Ha beina godt plantet på gulvet, ikke i setet hvor andre skal sitte.

Hvor fort går Bybanen?

Bybanen er et raskt reisealternativ. I verdenssammenheng er Bybanen blant de raskere sporveissystemene, med en snittfart på ca. 28 km/t. Til sammenligning er gjennomsnittsfarten for T-banen i Oslo 30 km/t, metroen i New York 27 km/t og metroen i London 33 km/t.

Når stenger Bybanen?

1 bybane Rutetabell og Stopp (Oppdatert)

1 bybane (Bergen Sentrum) har 28 stasjoner som går fra Bergen Lufthavn og slutter på Kaigaten. 1 bybane tidsplanoversikt for den kommende uken: Starter på 00:08 og slutter ved 23:52. Driftsdager denne uken: hver dag.

Hva koster Bybanen fra sentrum til Flesland?

Bybanen linje 1

45 minutter å reise fra flyplassen til Bergen sentrum og det koster 40 kr for en voksen og 20 kr for et barn. Hvis du har et Bergenskort, reiser du gratis med Bybanen og alle Skyss busser i Bergen og regionen.

Hvor mye koster Bybanen i Bergen?

Pris
BillettypeBillettavgift
BarnNOK 20,00 billetter
VoksenNOK 40,00 billetter
Honnør (fra 67 år)NOK 20,00 billetter

Er Bybanen gratis?

På bybanelinje 1 og på bussane betalar du vanleg takst, men som vanleg i helgene får du som vaksen med deg inntil fire barn under 18 år gratis.

Hvordan betale på bussen i Bergen?

Du kan kjøpe enkeltbillett med kontantar, bankkort eller Skysskortet (reisepengar) hos mannskapet om bord. Du får ein papirlapp som billett og kvittering.

Er det gratis buss for barn?

Du kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis. Barn under 6 år telles ikke med i antallet – de reiser alltid gratis.

Hvordan komme seg rundt i Bergen?

Og når du først har kommet deg til Bergen, er det en enkel og problemfri affære å ta seg rundt med offentlig transport i regionen med buss, båt, tog, Bybanen eller taxi. Billetter fåes kjøpt i Turistinformasjon i Bergen ved Fisketorget, og med Bergenskortet reiser du gratis med bybane og Buss i hele regionen.

Hva bør man få med seg i Bergen?

11 tips til hva du kan gjøre i Bergen
 1. Stoltzekleiven. Tar du turen opp Sandviksfjellet, til Stoltzekleiven, får du panoramautsikt over Bergen.
 2. Zipline fra Ulriken.
 3. Klassikeren Fløyen.
 4. Gå tur i byfjellene.
 5. Showpakker i Bergen.
 6. Besøk akvariet.
 7. Utforsk Vitensenteret VilVite.
 8. La barna leke seg på Fysak allaktivitetshus.

Hva er fint å se i Bergen?

De 15 beste tingene å gjøre i Bergen
 1. Spaser rundt i fargerike Bergen.
 2. Besøk Det Hanseatiske Museum.
 3. Bli kjent med Grieg på Troldhaugen.
 4. Ta Fløibanen opp til Fløyen.
 5. Ta en fjelltur opp på Ulriken.
 6. Smak deg gjennom Bergens historie på Fisketorget.
 7. Reis tilbake i tid på Gamle Bergen Museum.
 8. Opplev fantastisk kunst på KODE Museer.

Leave a Comment