Når skal man ringe 02800?

Ring sentralbordet 02800 når du ønsker å kontakte politiet om tjenester eller annet, som ikke er en nødsituasjon. Fra enkelte land kan du ringe 0047 02800 eller +47 02800. Det å ringe til 02800 har lik pris som det å ringe til et vanlig åttesifret telefonnummer.

Hvordan kontakte politiet?

Politiets telefon, 02800, er bemannet hele døgnet. Er situasjonen akutt? Ring politiets nødnummer 112. Du kan også sende Nød-SMS til 112.

Hvem kontrollerer politiet?

Den er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet. Etaten styres av to sidestilte organer, Politidirektoratet (POD) og Politiets sikkerhetstjeneste (PST), og består for øvrig av tolv politidistrikter, fem særorganer, Politiets fellestjenester og Politiets IT-enhet.

Når skal man ringe 02800? – Related Questions

Har politiet rett til å ta mobilen din?

Det følger av straffeprosessloven § 195 at politiet ved skjellig grunn til mistanke om lovbrudd som kan medføre frihetsstraff, har rett til å ransake den mistenkte. Politiet har i denne sammenheng også rett til å beslaglegge og gjennomgå mobilen din, jf. straffeprosessloven § 203 .

Har politiet lov til å ta bilder?

Utgangspunktet er at det kreves samtykke av de som er avbildet for at bildet kan publiseres på nett, eller vises offentlig. Dette kreves imidlertid ikke for såkalte situasjonsbilder.

Hvem er sjef for politiet?

Benedicte Bjørnland tiltrådte som politidirektør 01. april 2019. Bjørnland kom fra stillingen som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), en stilling hun hadde fra 2012 – 2019. Fra 1992 til 1993 arbeidet hun som juridisk konsulent i Prisdirektoratet.

Hvordan styres politiet?

Politidistriktene og særorganene styres av politimestrene og særorgansjefene, i samsvar med de faglige prioriteringer og resultatmål som Politidirektoratet fastsetter. Politiets sikkerhetstjeneste er direkte underlagt Justis- og beredskapsdepartementet. PST utøver deler av sin virksomhet integrert i politidistriktene.

Hvem kan anmelde til politiet?

Hanne Harlem: Hvem som helst kan anmelde et lovbrudd til politiet, det vil si gjøre politiet kjent med det straffbare forholdet. Men bare den fornærmede kan begjære påtale – kreve den skyldige tiltalt og straffet. Etter straffeloven § 77 er straffbare handlinger som hovedregel undergitt offentlig påtale.

Hvor mye tjener man på å være politi?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Ifølge Utdanning.no tjener en politibetjent 638 040 kr i året, det vil si ca 53 170kr brutto i måneden (før skatt). Dette regnes ikke som lav lønn. Denne lønna er gjennomsnittet for alle som jobber i politiet.

Hva vil det si å ha plettfri vandel?

Plettfri vandel” vil si at det ikke er noe å anmerke om en person med tanke på kriminalitet. For å dokumentere dette er det vanlig å kreve uttømmende politiattest. I en uttømmende politiattest skal det ikke fremgå at en person har fått et forenklet forelegg, se politiregisterloven § 41 første ledd bokstav b .

Hvor mange timer jobber en politi?

Den vanlige arbeidstiden for en arbeidstaker i politiet er i utgangspunktet 9 timer i løpet av 24 timer og 40 timer i løpet av sju dager. Det er imidlertid mulig å jobbe mer enn dette i kortere perioder, for eksempel ved ulike typer skiftordninger som også kan omfatte nattarbeid. Faktaside om arbeidstid.

Hva betyr 3 stjerner i politiet?

Politiadvokat er en tittel på en politijurist i påtalemyndigheten. En politiadvokat kan også ha tre stjerner, lik en politiinspektør.

Hva tjener en politimann i året?

Under fanen “lønn”, og hvis du trykker på “time“, ser du at politibetjenter tjener ca. 322,- i timen, som tilsvarer ca. 52.000 i måneden og ca. 628.000 i året.

Kan politiet ta bildet av deg?

Det rettslige utgangspunktet er at det er lov å filme politiet i tjeneste. Har det allmennhetens interesse vil det også være lov å offentliggjøre film eller bilde, og som tjenesteperson må du finne deg i å bli offentlig eksponert.

Leave a Comment