Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Lengden på turen er ca. 20 km og du bruker 6-8 timer. Det er godt skiltet og tydelig sti hele veien. Det er en relativt enkel tur å , men den er lang, så husk gode sko og matpakke!

Kan man telte i Aurlandsdalen?

Det er også mulig å telte underveis, men beregn da at du bruker lengre tid på turen. Liten rast på Klemsbu. Her kan man søke ly i gangen om det er ruskete vær.

Hvordan komme seg til Aurlandsdalen?

Slik kommer du deg hit
  1. Med bil: Fra Oslo: Ta Rv 7 gjennom Hallingdal. Ved Hagafoss, ta av på Fv 50 Hol-Aurland og fortsett ca.
  2. Med buss: Det går buss både fra Oslo og Bergen til Aurland. Ta lokalbuss eller taxi videre til Østerbø.
  3. Det går også buss fra Ål til Østerbø i sommersesong. Tog:

Er det krevende å gå Aurlandsdalen? – Related Questions

Hvor starter Aurlandsdalen?

Ønsker du å gå hele Aurlandsdalen, starter du på Finse. Du bør beregne 3 hele dagers gange og 3 overnattinger. Første etappe går fra høyfjellet på Finse til Geiteryggen, der du kan overnatte på Geiteryggshytta. Ta med kart og kompass for å være trygg, snøfonner kan gjøre stien vanskelig å følge.

Hvor lang er Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen ligger i indre Sogn og er rundt 40 km lang (Geiteryggen-Vassbygdi), En av landet mest kjente turistløyper følger dalføret fra Geiteryggen rett innenfor grensen i Hol kommune nordvestover til Aurlandsvangen nede ved Aurlandsfjorden i Sogn.

Hvordan komme seg fra Vassbygdi til Østerbø?

BUSSTIDER VASSBYgDI – ØSTERBØ

Tide kjører rutebuss mellom Flåm og Ål, der bussen går innom Turisthytta på Østerbø begge veier. I fra 20. juni til 28. august går Tide-bussen fra Vassbygdi til Østerbø hver dag kl 08.45 og 17.20.

Hvordan kommer man seg til stegastein?

Du kan kjøre egen bil eller hive deg på en organisert busstur fra Flåm eller Aurland for å komme til Stegastein for å komme deg opp til utsiktspunktet på toppen av fjellet. Den svingete veien oppover fjellsiden fra Aurland gir deg i tillegg masse fotomuligheter, en spennende biltur og fantastisk utsyn over fjorden.

Hvordan komme seg til Østerbø?

Hvordan komme til Østerbø Fjellstove i Aurlandsdalen :

Se NSB . Vakker fottur til Geiterygghytta, og derfra via Steinbergdalen til Østerbø Fjellstove. Siste etappe gjennom Aurlandsdalen går fra Østerbø til Vassbygdi. Det går buss fra Vassbygdi tilbake til Østerbø, eller til Aurland/Flåm.

Hvor ligger Geiterygghytta?

Geiterygghytta er en betjent DNT-hytte i Skarvheimen. Den ligger øst for Geiteryggvatnet ved en stengt sidevei vest for riksvei 50 (Hol–Aurland). Hytta drives av DNT Oslo og Omegn (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Hol kommune, i Viken fylke. Den ligger 1228 meter over havet.

Kan man kjøre til Geiterygghytta?

Det finnes gode parkeringsmuligheter i begge ender av Geiteryggtunnelen. Frå begge parkeringsplassane/busstoppa er det berre 3 km lett gange på grusveg inn til hytta. Vel du å køyre til Geiterygghytta for å gå Aurlandsdalen, kan du ta buss opp att til parkeringen ved Geiterygghytta.

Hvor høyt ligger Østerbø?

Østerbø Fjellstove (820 m.o.h.)ligger i Aurland kommune i Vestland fylke.

Hvor ligger Besso?

Besso Turisthytte ble bygget i 1934, og er en privateid turisthytte som ligger på Vestre Hardangervidda i Eidfjord kommune, i Hordaland fylke i Hardanger. Besso Turisthytte ligger nydelig til midt på Hardangervidda på sørsida av det store vannet Nordmannslågen.

Kan man kjøre til Tinnhølen?

Sommerstid. Bil opp Hallingdal, forbi Geilo og langs Rv 7 til Dyranut og derfra ca 10 km til parkering ved Tinnhølen.

Når åpner veien til Trondsbu?

Grunna nødvendig vedlikehald og oppgradering vert desverre Trondsbu turisthytte stengt sommarsesongen 2022. Me satsar på å ha eit tilbod på plass til sommarsesongen 2023. Hytta ligger sentralt på midtvidda ikke langt fra Tinnhølen.

Kan man kjøre over Hardangervidda?

Hardangervidda nasjonalparkrute, også kalt Fjellveien Telemark, er en kjørerute der du kan oppleve Hardangervidda og fjellet i Telemark vår, sommer eller høst.

Hvor langt er det over Hardangervidda?

Hardangervidda
HøydeSandfloegga 1721 moh.
LandNorge
Kommune(r)Hol, Nore og Uvdal, Tinn, Vinje, Ullensvang, Eidfjord, Ulvik
OmrådeSkogløse områder i Langfjella Viken Vestfold og Telemark Vestland

Hva kan man se på Hardangervidda?

Våre tips
  • Gaustatoppen. Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell.
  • Gaustabanen. Se Gaustatoppen fra innsiden med en kabelbane som går i tunnel inne i fjellet Gausta-toppen, fra foten av fjellet og opp til rundt 1800 moh.
  • Krossobanen.

Leave a Comment