Er det piggdekkavgift i Trondheim?

Når starter piggdekkavgift Trondheim?

Piggdekksesongen varer normalt fra 1. november til fram til første mandag etter påske. I sesongen må du betale piggdekkgebyr, dersom du kjører med piggdekk. Med mindre føreforholdene krever det, er det ikke tillatt å bruke piggdekk utenom sesongen.

Når bytte til vinterdekk Trondheim?

Piggdekksesongen varer fra 1. november 2022 til og med 16. april 2023. Med mindre føreforholdene krever det, er det ikke tillatt å bruke piggdekk utenom sesongen.

Hvor mye får man i bot for å kjøre med piggdekk?

I følge forskriften kan du få 1000 kroner i bot for å kjøre med piggdekk utenfor piggdekksesongen. Du kan også få bot på 750 kroner hvis du kjører med piggdekk i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, uten å ha kjøpt piggdekkoblat.

Er det piggdekkavgift i Trondheim? – Related Questions

Hvem kontrollerer piggdekkoblat?

Gyldig oblat sjekkes av parkeringsvakter og følger skiltnummeret. Man kan kjøpe for 24 timer, en måned og sesong, og man skiller mellom biler under og over 3500 kilo. Prisen er den samme i alle byer. Har du betalt avgift i en av de fire byene, trenger du ikke å betale for de tre andre dersom du kjører gjennom dem.

Hvordan kontrolleres piggdekkavgift?

Blir du tatt om vinteren uten å ha betalt gebyr, vil du ved kontroll bli ilagt tilleggsgebyr på 750 kroner. Kontrollen utføres som hovedregel elektronisk ved at registreringsnummeret på bilen sjekkes opp mot et gyldig oblat.

Hva skjer hvis jeg kjører med piggdekk?

Piggdekksesongen i Sør– og Midt Norge: 1. november til første mandag etter påske. Du risikerer bot på 1000 kr hvis du kjører du med piggdekk utenfor disse datoene. Kjører du med piggdekk i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim må du kjøpe piggdekkoblat.

Hvor mye koster det å bli tatt med piggdekk?

– Boten for å kjøre med piggdekk er 1000 kroner per kjøretøy. Det er et standard gebyr og er det samme over hele landet, sier operasjonsleder June Strand Jensen i Salten-politiet. Bøtesatsene er noe også Statens vegvesen kan bekrefte. Ifølge kommunikasjonsrådgiver er boten på 1000 kroner uansett.

Hva skjer om man kjører med piggdekk?

855 om gebyr for visse overtredelser av vegtrafikklovgivningen inneholder i § 1 regler om hvilke overtredelser det kan ilegges gebyr for, og i § 2 størrelsen på gebyrene. For ulovlig kjøring med piggdekk er gebyret kr 1 000. I vinterperioden skal mønsterdybden være minimum 3 mm uansett dekktype.

Hvor mye koster det å kjøre med piggdekk?

35 kroner for 24 timer (dagsoblat) 450 kroner for én kalendermåned (månedsoblat) 1400 kroner for hele sesongen (sesongoblat)

Hva er boten for å ikke betale piggdekkavgift?

Hvis du kjører med piggdekk, blir stoppet i kontroll og ikke har betalt gebyret, får du utstedt en bot på 750 kroner. Størrelsen på gebyret er fastsatt av sentrale myndigheter.

Hvor mange år holder piggdekk?

Som med sommerdekk har vinterdekk en levetid på rundt 7-10 år fra produksjonsdatoen. Men det er umulig å si nøyaktig hvor lenge dine vinterdekk holder. Dette er fordi levetiden er avhengig av faktorer som mønsterdybde, oppbevaring, veiforhold, hvor mye du kjører og mer.

Er piggdekk bedre enn piggfrie?

Piggdekk gir bedre grep og ytelse enn piggfrie dekk i de fleste vinterforhold. Et piggdekk jevner ut varierende veiforhold og gir godt grep ved plutselige endringer. Et nordisk piggfritt dekk er et utmerket valg for snøføre. Piggfrie dekk er et utmerket valg for erfarne sjåfører med en rolig kjørestil.

Kan man sette pigger i piggfrie dekk?

Ja – det kan du gjøre, det er ikke forbudt. Men jeg vil ikke anbefale deg å gjøre dette. Forskjellen på piggdekk og piggfrie vinterdekk er nemlig MYE mer enn bare piggene. Slik settfår man ikke noe fullverdig piggfritt vinterdekk ved å ta ut piggene av et piggdekk.

Når kan man skifte til piggdekk 2022?

Piggdekk eller kjetting kan også brukes fra 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag (24. april 2022), se § 1-4 nr.

Hvilke piggdekk er best?

Slik kommer årets vinterdekk ut:
  • Michelin X-Ice North 4 SUV – 82 poeng.
  • Nokian Hakkapeliitta 10 SUV – 82 poeng.
  • Goodyear UltraGrip Arctic 2 – 80 poeng.
  • Pirelli Scorpion Ice Zero 2 – 79 poeng.
  • Falken Winterpeak F-Ice 1 – 71 poeng.
  • Continental IceContact 3 – 66 poeng.
  • Nordman 8 SUV – 54 poeng.

Er piggfrie vinterdekk bra?

Vei med snø eller is? Dersom du kjører mest på isete vei om vinteren, burde du velge dekk med pigger. Piggdekk passer særlig godt hvis du bor nær kysten hvor veiene ofte er isete på vinteren. Piggfrie dekk er et godt valg på snøføre.

Hvem kan gi bot for piggdekk?

Politiet er i sin fulle rett til å gi deg en bot for kjøring med piggdekk. Og den er på 1.000 kroner per dekk, altså totalt 4.000 kroner om alle har pigger. Men selv om forbudet altså gjelder, så finnes det naturligvis noen unntak.

Hvordan kjøre inn nye piggdekk?

Nye piggdekk bør kjøres inn ved å unngå kraftig akselerasjon og hard bremsing, eller for høy fart i svinger, de første 400 – 500 kilometer. Gjennom å kjøre rolig fester piggene seg skikkelig i pigghullene og fungerer godt gjennom hele dekkets levetid.

Hvor mye slites piggdekk?

– Under normale forhold, skal et sett piggdekk holde i 5–6 sesonger. Nå opplever vi at levetiden er halvert som følge av lite snø sist vinter. Og det er ikke gummien som er slitt. Det er kun piggene som er forduftet, sier Moen.

Leave a Comment