Er det piggdekkavgift i Trondheim?

Hvordan betale piggdekk avgift i Trondheim?

Hvordan betaler jeg piggdekkgebyr (piggdekkoblat)?
  1. SmartPark-appen. Den enkleste løsningen for kjøp av oblat er å bruke appen SmartPark.
  2. På nett. Du kan kjøpe piggdekkoblat via SmartPark privat.
  3. Tekstmelding (SMS) Du kan kjøpe dagsoblat med norsk mobilabonnement, for lett eller tungt kjøretøy.
  4. Automat.

Når må man betale piggdekkavgift?

Fra 1. november 2022 til 16. april 2023 du ha piggdekkoblat. Du kan betale kun for dager du bruker bilen, eller kjøpe måneds- eller sesongoblat.

Hvor skal man betale piggdekkavgift?

Alle som kjører med piggdekk i eller gjennom Oslo må betale piggdekkavgift. I Oslo kan du kjøpe piggdekkoblat på nett, med Bil i Oslo appen (iOS/Android) eller automater. Du kan ikke betale piggdekkavgiften med SMS eller Vipps.

Er det piggdekkavgift i Trondheim? – Related Questions

Hva skjer hvis man ikke betaler piggdekkavgift?

Hvis du kjører med piggdekk, blir stoppet i kontroll og ikke har betalt gebyret, får du utstedt en bot på 750 kroner. Størrelsen på gebyret er fastsatt av sentrale myndigheter.

Hvordan betale piggdekkavgift på EasyPark?

EasyPark-appen er den enkleste måten å betale på.

Du laster ned appen til din telefon fra App Store eller Google Play. Med mobiltelefon kan du kjøpe døgn-, kalendermåneds- og sesongoblat i appen. NB! Det åpnes for kjøp av døgnoblat 1.

Hvordan sjekkes piggdekkavgift?

Blir du tatt om vinteren uten å ha betalt gebyr, vil du ved kontroll bli ilagt tilleggsgebyr på 750 kroner. Kontrollen utføres som hovedregel elektronisk ved at registreringsnummeret på bilen sjekkes opp mot et gyldig oblat.

Hvem kontrollerer piggdekkoblat?

Gyldig oblat sjekkes av parkeringsvakter og følger skiltnummeret. Man kan kjøpe for 24 timer, en måned og sesong, og man skiller mellom biler under og over 3500 kilo. Prisen er den samme i alle byer. Har du betalt avgift i en av de fire byene, trenger du ikke å betale for de tre andre dersom du kjører gjennom dem.

Hva skjer om man kjører med piggdekk?

855 om gebyr for visse overtredelser av vegtrafikklovgivningen inneholder i § 1 regler om hvilke overtredelser det kan ilegges gebyr for, og i § 2 størrelsen på gebyrene. For ulovlig kjøring med piggdekk er gebyret kr 1 000. I vinterperioden skal mønsterdybden være minimum 3 mm uansett dekktype.

Hvor betale piggdekkavgift Bergen?

Du kan betale gjennom Bergen kommunes parkerings-app ”P i Bergen”, der du kan kjøpe døgn-, måneds- og sesongoblat. Oblatet er elektronisk, så du skal ikke ha synlig bevis i kjøretøyet. Du kan også betale piggdekkgebyr via våre nettsider.

Når skal piggdekk av 2022?

Piggdekk eller kjetting kan også brukes fra 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag (24. april 2022), se § 1-4 nr.

Hvor lenge er det lov å kjøre med piggdekk?

Når kan du bruke piggdekk? Piggdekk kan kun brukes fra og med 1. november og til og med første søndag etter 2. påskedag.

Kan man kjøre med piggdekk etter 1 mai?

I Norge er det forbudt å bruke piggdekk fra første mandag etter påske og frem til 1. november, foruten i de tre nordligste fylkene hvor datoen er fra 1. mai til 15. oktober.

Hvor mye bot for piggdekk?

I følge forskriften kan du få 1000 kroner i bot for å kjøre med piggdekk utenfor piggdekksesongen. Du kan også få bot på 750 kroner hvis du kjører med piggdekk i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, uten å ha kjøpt piggdekkoblat.

Når bytter man til sommerdekk 2022?

Dato 2022 sommerdekk

Frist for å bytte fra piggdekk til sommerdekk er første mandag etter 2. påskedag. Frist for å bytte fra piggdekk til sommerdekk er for de nordligste fylker 1. mai.

Er det lov å bruke piggdekk etter at fristen for dekkskift har gått ut?

Har du lov til å bruke piggdekk etter at fristen for dekkskift har gått ut? Men her er det viktig å understreke at tilstrekkelig veigrep veier tyngre enn fristene. Hvis du skal på fjellet eller til et sted hvor forholdene gjør det nødvendig, er det fortsatt lov å kjøre med piggdekk, også etter fristen.

Kan man ha 2 forskjellige dekk foran og bak?

Dekkeneha samme dimensjon. På kjøretøyer som originalt er utstyrt med dekk av ulike dimensjoner foran og bak, skal størrelsesendringen være lik. Ved endringer utover dette må kjøretøyfabrikantens tillatelse foreligge eller det må foreligge dokumentasjon som nevnt under punkt 1.

Er det lov å kjøre på piggfrie vinterdekk hele året?

Piggfrie vinterdekk kan du bruke hele året.

Hva er M s på dekk?

M+S står for Mud and Snow (gjørme og snø), og angir at det dreier seg om et vinterdekk. Det offisielle merket for vinterdekk er et snøfnugg – også kjent som 3PMSF-merke.

Hva betyr XL på dekk?

XL = Extra Load, viser at dekket er ekstra forsterket med høyere belastningskapasitet.

Leave a Comment