Er det vanskelig å gå på Galdhøpiggen?

Til topptur å være er ikke Galdhøpiggen spesielt utfordrende. Turen anbefales ikke for barn under 7 år eller for de som har hjerteproblemer, men ellers trenger du ikke å være supersprek for å klare å gå opp.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Hvor langt er det til Galdhøpiggen?

Turen frå Juvasshytta til toppen av Galdhøpiggen er ca 5 km lang – med ei stigning på 650 høgdemeter. Turen på totalt ca 11 km. tek normalt 5-7 timar (tur-retur fra Juvasshytta).

Er det vanskelig å gå på Galdhøpiggen? – Related Questions

Er det toalett på Galdhøpiggen?

Nei, det finnes ikke toalett her.» En plakat var lurt, det fant han raskt ut. For når kanskje 1000 mennesker inntar toppen av Galdhøpiggen på en vakker sommerdag, kan bestyreren i Norges høyest beliggende kiosk få mange av de samme spørsmålene.

Kan man overnatte på Galdhøpiggen?

Takk til alle som har besøkt oss, velkomne attende til neste sesong. Du bookar sjølv overnatting via linken øverst på sida. Juvasshytta er Noregs høgstliggjande fjellstugu. Vi er næraste utgangspunkt for bestigning av Galdhøpiggen.

Hvor starter turen til Galdhøpiggen?

Turisthytta Spiterstulen ligger 1111 meter over havet i den frodige Visdalen i Jotunheimen, og er eit naturleg startpunkt for turar til Noreges høgaste fjell, Galdhøpiggen. Frå her kan du gå til topps på eigehand eller med guide.

Hvor mange meter over havet er Juvasshytta?

Den ligger i Lom kommune i Innlandet fylke, 1842 meter over havet. Juvasshytta er en av de eldste turisthyttene i Jotunheimen. Den er Norges nest høyest beliggende turisthytte, og et viktig utgangspunkt for turer til Galdhøpiggen over Styggebrean.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Hvor høyt over havet ligger Galdhøpiggen?

Galdhøpiggen (2469 moh.)

Er Besseggen krevende?

Fra Memrebu til Gjendesheim er turen over Besseggen cirka 13,3 km lang. Turen graderes som «krevende +» men regnes for å passe både voksne og barn.

Kan barn gå Galdhøpiggen?

Nedre aldersgrense på Galdhøpiggen-turen er 7 år grunna sikkerheit, og derfor tek vi heller ikkje med barn i bæresele. Sjølv om dei aller minste bør få nokre år på seg før dei går til Norges tak, har vi flust av fine turer og aktivitetar i området vårt som er vel så givande.

Er Galdhøpiggen luftig?

Flotten ble de første opp på Norges høyeste fjell. Uansett så går det relativt bratt, men svært enkelt videre oppover til den noe anonyme toppen. Men vel oppe her, så reiser Galdhøpiggen seg opp i vest – en drøy kilometer unna. I grunnen er det kun en stor grushaug som hever seg.

Hvor bratt er Galdhøpiggen?

Det er bratte stup mot Styggebrean i nord, Storjuvbrean i vest og Svellnosbrean i sør. Merka sti fører frå Juvasshytta i nordaust over Styggebrean (med breføring); omtrent 3 ½ time opp, frå Spiterstulen i aust over Keilhaus topp (2355 meter over havet), omtrent 5 timar opp, 3 timar ned.

Hvem var den første som besteg Galdhøpiggen?

Førstemenn på toppen var Steinar Sulheim, Ingebrigt N. Flotten og Lars Arnesen i 1850. Første «turist» på toppen var Axel Abro i 1855. Første kvinne på toppen var Rønnaug Sulheim i 1856.

Hva betyr navnet Galdhøpiggen?

Galdhøpiggen er kongen, fjellet vi alle får høre om på barneskolen, det høyeste punktet i Nord-Europa. Visstnok oppkalt etter et lite gårdsbruk i Bøverdalen, som igjen hentet navnet sitt fra det gammelnorske ordet «galdar», sannsynligvis i betydningen «opparbeidet plass på hard mark.»

Kan man kjøre bil til Juvasshytta?

Vegen kan berre nyttast av personbilar mot vegavgift. Bussar til Juvasshytta køyrer berre etter avtale med vegeigar. Køyring med anleggsmaskiner er forbode. Bil med campingvogn er forbode.

Hvor mange meter over havet er Mount Everest?

8 849 m
Mount Everest / Høyde over havet

Leave a Comment