Hva bruker vi epler til?

Eple spises naturell. Smaken vil variere noe etter de ulike sorter og modningsgrad, men også det individuelle forhold av syre, sukker og aromastoffer. Eple brukes i fruktsalater, til ost, eller i paier. Stekte eller bakte epler med nøtter og rosiner er å anbefale, for ikke å glemme eplegrøt, eplemos og eplekake.

Hva er bra med epler?

Epler har et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen og som gir god metthetsfølelse. Vitamin C innholdet varierer mellom ulike sorter, men ingen av sortene har et nevneverdig høyt innhold, men siden mange spiser eple ganske jevnlig har det likevel en betydning for kostholdet vårt.

Hvordan bruke epler fra hagen?

Eplekake er bare én av mange gode og spennende ting du kan lage av eplene dine.

Modne epler skal også slippe lett fra stilken.

  1. Eplekake.
  2. Mormors epledessert.
  3. Eplesyltetøy.
  4. Eplegrøt.
  5. Kandiserte epler.
  6. Eplemost/-juice.
  7. Tilslørte bondepiker.
  8. Eple på havregrøt.

Hva bruker vi epler til? – Related Questions

Kan man fryse ned epler?

Frukt som epler, pærer, plommer og moreller kan fryses rå eller etter ved å først gi frukten et lett oppkok i sukkerlake. Større frukt må deles før frysing, uansett om de fryses rå eller kokt. Frukten kan da skjæres opp i båter eller biter – genialt å ha til desserter og smoothies!

Skal epler ligge i kjøleskapet?

Bør oppbevares i kjøleskapet

Mange foretrekker at frukten er fast og saftig, knasende og grønn. Frukt som høstes grønne og faste, som for eksempel epler og pærer, bør derfor lagres kjølig (2-3 °C). Lagres de ved romtemperatur vil de bli gule og myke i løpet av få dager.

Hvordan oppbevare epler fra hagen?

Epler tåler ikke å fryse, men lagres best ved temperaturer ned mot null. Det er viktig å lagre eplene på et kjølig, mørkt sted med rikelig fuktighet. En kjeller med ventilasjon er egnet for dette. Hvis det er for lite fuktighet, kan du øke fuktigheten ved å sette beholdere med vann der eplene lagres.

Når skal man høste epler?

Et eple er modent nok til å høstes når det enkelt kan plukkes, dvs. når eplestilken løsner fra treet når du vrir den. Andre tegn på at et eple er klart til å høstes, er et bredt og dyp beger og brune steiner.

Hvordan oppbevare skrelte epler?

Vi har tipsene. Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet. Legger du eplene i kjøleskapet holder de seg minst 10 dager lenger. Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye.

Kan man bruke epler med mark?

Angrepne epler kan brukes til most eller mos, men er lite appetittlig å spise ferske. I enkelte år kan rognebærmøll gi total skade av avlingen, men i år med nok bær på rogna går eplene helt fri.

Hvorfor ikke spise epler?

Plukker du epler fra bakken og bruker dem til å lage eplesaft, eplemos eller andre produkter, kan eplene inneholde muggsopp som kan produsere muggsoppgiften patulin. Denne giften kan overføres til maten og drikken du lager. Patulin er en gift som kan hemme immunforsvaret og skade arvestoffet vårt.

Kan man spise epler som har falt på bakken?

NORDRE FOLLO: Nedfallsfrukt som du vet nettopp har falt ned på bakken, kan spises. Det anbefales derimot ikke å spise frukt som har ligget på bakken i lengre tid, selv om frukten kan se spiselig ut. Dette gjelder spesielt for epler.

Er røde epler sunt?

Når du er kommet til frukt- og grønnsaksavdelingen på butikken er det mange gode grunner til å velge de mørke, røde eplene. De røde fruktene inneholder mye mer av antioksidantet antocyanin – og jo mørkere rød frukten er, desto mer inneholder den.

Kan man bli feit av eple?

Det viser gjennomgang av 17 nyere studier.

Er det alkohol i epler?

Sider er stort sett basert på epler, men pærer blir også brukt. Alkoholinnholdet i sider kan være alt fra 2 til 15 prosent. Men de fleste sidere som kun er basert på fersk eple– eller pæresaft, havner gjerne et sted mellom 4 og 8 prosent. Epler inneholder nemlig mindre sukker enn druer.

Hvor mange epler kan man spise om dagen?

Et enkelt eple om dagen er sikkert ikke nok til å redusere risikoen for hjerte -og karlidelsene. – Man må nok opp i en viss dose. Hvis man skal overføre disse rotteforsøkene til mennesker, må man spise fire til fem epler om dagen.

Hva er den sunneste frukten?

Den sunneste frukten er den du faktisk spiser. Det er ikke så mange som spiser mye grapefrukt og granateple, men mange spiser banan, eple og appelsin. Det er de fruktene som vi spiser mest av som gir mest næring, og alle har de til felles at de tilfører kroppen mye godt, og bidrar til 5 om dagen.

Er epler sunne?

At epler er sunt er for lengst bekreftet. Blant annet er de en svært god C-vitaminkilde – forutsatt at du også spiser skallet. Det kan hjelpe deg til å holde vekten i sjakk. Det er avdekket at epler også kan bedre hjertehelsen.

Leave a Comment