Hva dekkes ikke av reiseforsikring?

– Enkelte ting er faktisk ikke dekket av reiseforsikring, og det er viktig å være klar over, slik at du ikke får deg noen overraskelser om uhellet oppstår, sier Therese. Ekstremsport som paragliding og fallskjermhopp er ikke dekket av reiseforsikring. Det samme gjelder basehopp og ekspedisjoner.

Hva dekker helårs reiseforsikring?

Blir du akutt og uventet syk, eller utsatt for en ulykke på reise, dekker forsikringen behandlingsutgifter, legebesøk, og sykehusopphold uten beløpsgrense. Forsikringen dekker også forhåndsgodkjent hjemtransport fra utlandet, uten sumbegrensning eller egenandel. Du kan også få kompensasjon for tapte feriedager.

Hva dekker reiseforsikring ved flystreik?

Reiseforsikringen gir ikke dekning for forsinkelse eller kansellert reise som følge av kø, bemanningsproblem eller streik, men du har rett på erstatning fra flyselskapet. Flyselskapet er ansvarlig dersom reisen din blir kansellert. Dette gjelder uavhengig av hva som er årsaken, også ved streik.

Hva dekkes ikke av reiseforsikring? – Related Questions

Hva har jeg rett på ved flystreik?

Du har krav på mat og drikke ved forsinkelser på to timer innenlands eller tre-fire timer på utenlandsflyging avhengig av reiselengde, eller ved kansellering. Du kan også ha krav på overnatting og videretransport. Vi anbefaler at du sjekker Forbrukerrådets flykalkulator, som viser hva du har krav på.

Hva skjer hvis det blir flystreik?

Om flyet blir innstilt eller forsinket i mer enn fem timer som følge av streik har du tre valg: – Du har krav på ombooking snarets mulig, ombooking til et senere tidspunkt, eller pengene tilbake for reisen, forteller Iversen. Mange vil nok ønske ombooking, i håp om å komme seg av gårde på ferie raskt.

Hva har du krav på når flyet blir kansellert?

Hvis flyet blir innstilt skal flyselskapet tilby deg tre alternativer: refusjon, ombooking så snart som mulig, eller ombooking på et senere tidspunkt.

Hva dekker reiseforsikring ved forsinket bagasje?

Hvis bagasjen din er forsinket, kan du ha krav på erstatning. Utlegg til for eksempel klær og toalettartikler, vil vanligvis bli erstattet. Dette gjelder selv ved kortere forsinkelser, men utgiften må skyldes et nødvendig behov.

Hvor mye er egenandel på reiseforsikring?

Hvor høy er egenandelen? Som hovedregel er egenandelen 500 kroner på alt når du har ordinær reiseforsikring, med unntak av reisesyke og hjemtransport som det ikke trekkes egenandel for. Har du Reise Pluss, betaler du ikke egenandel på noe.

Finnes det reiseforsikring som dekker korona?

I land uten reiseråd gjelder reiseforsikringen din som normalt. Koronasykdom dekkes på samme måte som annen akutt sykdom.

Kan man reise uten reiseforsikring?

Du anbefales å ha gyldig reiseforsikring når du skal ut på tur utenfor Norge, men gså på reiser innenlands kan det være godt å ha den ekstra sikkerheten. Blir du syk i utlandet og må på sykehus eller fraktes hjem med ambulansefly, kan det bli svært dyrt uten reiseforsikring.

Hva dekker Mastercard reiseforsikring?

Hva dekker reiseforsikringen på Mastercardet?
DekningReise- og avbestillingsforsikring Mastercard
Ulykke voksen 70-75 år*, 100 % varig medisinsk invaliditet/dødKr 100.000.
Ulykke barn, 100 % varig medisinsk invaliditet/dødKr 400.000.
ReisegodsInntil kr 15.000 per skadetilfelle/kr 30.000 hvis flere reiser sammen.

Hvor lenge må man ha reiseforsikring?

Reiseforsikringen gjelder så lenge du har reiseforsikring, men har en begrenset varighet når det gjelder enkeltreiser. Standard varighet for enkeltreiser er 70 dager, men varigheten kan utvides til 90, 120 eller 180 dagers reiseforsikring. Har du reiseforsikring via Mastercardet ditt gjelder andre regler.

Hvorfor bør man ha reiseforsikring?

Reiseforsikring hjelper deg om du blir utsatt for en ulykke eller blir syk mens du er på ferie. Den vil også være nyttig å ha dersom du mister eller blir frastjålet tingene dine. NB! Du må ha egen reiseforsikring dersom du har fylt 21 år, fordi da vil du ikke lengre være dekket av dine foreldres reiseforsikring!

Hvem har billigst reiseforsikring?

Store forskjeller
SelskapProduktnavnPris per år
Vardia Reiseforsikring enkeltperson1298
Frende Reiseforsikring Enkeltperson m/Ulykke1332
KLPReise1375
CodanReiseforsikring1378

Kan man kjøpe reiseforsikring etter bestilt reise?

Nei, du kan ikke kjøpe reiseforsikring som gjelder for den aktuelle reisen hvis reisen allerede har startet. Det er derfor viktig å huske at reiseforsikringen må kjøpes før avreise.

Når begynner reiseforsikring å gjelde?

Alle reiseforsikringer må kjøpes før reisen starter. Ønsker du at reiseforsikringen også skal gjelde for eventuell avbestilling av reisen, må reiseforsikringen kjøpes samme dag som du bestiller reisen, eller senest ved innbetaling av depositum.

Hvor mye koster reiseforsikring i året?

Prisene på reiseforsikring varierer som følge av at forsikringene selges med ulik dekningsgrad. Likevel ser vi at prisene for en helårsforsikring vanligvis ligger et sted mellom 900 kroner i året, i det laveste prissjiktet, og over 2.500 kroner i den dyrere enden.

Hvem har den beste reiseforsikring?

Frende får terningkast seks av Norsk Familieøkonomi i sin store test av reiseforsikring i 2022. Testerne fremhever Frendes gode dekninger på uhell, forsinket bagasje, tapte utflukter og arrangement. Det nevnes også gode dekninger for død og invaliditet.

Hvor mye koster reiseforsikring i måneden?

Pris (før rabatter) på en helårs reiseforsikring koster fra ca 100 kroner i måneden og oppover. Prisen er avhengig av om du kun skal forsikre deg selv eller hele familien, reisenes varighet, rabatter osv.

Leave a Comment