Hva har man krav på når fly er kansellert?

Hva kan jeg kreve når flyet er innstilt?
  • Tilbakebetale billettkostnaden for den del av reisen du ikke får benyttet.
  • Ombooke deg slik at du kommer frem til bestemmelsesstedet så snart som mulig.
  • Ombooke deg til et senere tidspunkt etter ditt ønske, på tilsvarende vilkår som opprinnelig billett.

Hva dekker reiseforsikring ved kansellert fly?

Reiseforsikringen gir ikke dekning for forsinkelse eller kansellert reise som følge av kø, bemanningsproblem eller streik, men du har rett på erstatning fra flyselskapet. Flyselskapet er ansvarlig dersom reisen din blir kansellert. Dette gjelder uavhengig av hva som er årsaken, også ved streik.

Når flyet blir innstilt?

Dersom flyet blir innstilt kan du velge mellom: Refusjon av billettprisen for den del av reisen som ikke har funnet sted, eller for hele billetten dersom reisens formål ikke kan oppnås på grunn av innstillingen. Du kan også ha krav på returflyging tilbake til avreisestedet.

Hva har man krav på når fly er kansellert? – Related Questions

Hvor mye kompensasjon for kansellert fly?

Ble flyet kansellert? Les om din rett til kompensasjon her. Hvis flyet ble kansellert kan du ha rett til kompensasjon! Du har rett til en kompensasjon på opptil 5 750 kr hvis flyavgangen ble kansellert uten at dette skyldtes «ekstraordinære omstendigheter».

Kan flyselskap endre avgang?

Forandret avgangstid

Flyselskapet kan endre flyavganger og du mister retten til såkalt standardkompensasjon dersom dette skjer minst 14 dager før avreise.

Hvor lenge før termin fly?

Både SAS og Norwegian har flyforbud de to siste ukene før termin. Er det under fire uker igjen, kan du fortsatt fly, så lenge formen din er bra og at flyturen tar under fire timer.

Hva skjer om man ikke dukker opp på flyet?

Hvis du ikke møter til vår ombordstigningsskranke innen de tidsfrister som er satt, vil din Bestilling bli kansellert. Flyvningen vil under ingen omstendigheter bli holdt igjen, og du vil bli nektet ombordstigning for egen regning.

Hva skjer hvis du ikke rekker flyet?

Har du en billett som består av flere flyvninger, og en av dem er så forsinket at du ikke rekker den påfølgende flyvningen, har du rett til en alternativ flyvning. Hvis den gjør at du ankommer endelig destinasjon mer enn 3 timer senere enn planlagt, vil du ha rett til kompensasjon.

Hvor lang tid må man ha på mellomlanding?

AirHelp-sjefen anbefaler generelt å beregne minst to timer mellom flygningene, i alle fall dersom du sjekke bagasjen ut og inn igjen.

Kan man gå ut av flyplassen ved lang mellomlanding?

Har du en ekstra lang mellomlanding, kan du komme deg ut av flyplassen og være turist for en halv dag. Mange flyplasser ved større byer har direkte togforbindelse inn til sentrum, for eksempel Amsterdam, Athen, Chicago, Sidney og Hong Kong.

Kan man forlate flyplassen under mellomlanding?

Det går fint, men du må ta sikkerhetskontrollen på nytt.

Hva gjør man når man mellomlander?

En mellomlanding er en flyvning som krever at du bytter fra ett fly til et annet på en mellomflyplass (tilkoblingspunkt). For en problemfri forbindelse mellom flyvninger, er det viktig å gi deg selv nok tid mellom ankomsten av din første flyvning og avgangen av din neste flyvning.

Hvor bør man sitte i et fly?

Ekstra benplass, lite turbulens og støy

Noen av de viktigste kriteriene for en god flyreise er ekstra benplass, roligere under turbulens og mindre motorstøy. Sitter du bakerst er det høyere risiko for at du merker turbulens og opplever mer støy. Over vingene skal være mest stabilt, mens de fremre radene er roligere.

Hvor bør man sitte på fly?

Langt foran eller helt bak? De to endene av flyet er de mest populære. Sitter du langt bak eller langt foran får du mat og drikke raskt. Så er du kaffetørst en tidliglig morgen bør du velge å sitte foran eller bak.

Kan man bruke tlf på flyet?

Mobilen din kan forstyrre pilotene under avgang og landing, så for sikkerhets skyld skal du alltid sette den i flymodus, sier Ståle Rosland i Luftfartstilsynet. Men likevel skal du alltid sette mobilen i flymodus når du blir bedt om det.

Hvorfor er det ikke lov å bruke powerbank på fly?

Når du skal ut og fly er det IKKE lov å legge en powerbank / nødlader i innsjekket bagasje, dette er grunnet eksplosjonsfaren som kan skje ved å utsette batteriet for lavere atmosfærisk trykk.

Er det lov å bruke 4G på fly?

Forutsetningen er at den står i flymodus, i alle fall ved avgang og landing. Men nå vil det europeiske byrået for flysikkerhet, EASA, tillate at du bruker apparater med 3G og 4G, som mobiltelefoner, PC-er eller nettbrett som inneholder SIM-kort, på hele flyreisen.

Er Bluetooth tillatt på fly?

Ja. Du kan bruke Bluetooth-øretelefoner etter avgang og landing. Kabinpersonalet vil si ifra når dette er mulig.

Er tannkrem lov på fly?

Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Frosne væsker regnes fortsatt som væsker. Eksempelvis vann, brus, vin, smørepålegg, gelé, krem, deodorant, parfyme, lipgloss, mascara, tannkrem, barberskum, spraybokser og gjenstander med lignende konsistenser.

Leave a Comment