Hva er det 3 høyeste fjellet i Norge?

Over 2400 meter
Nr.NavnHøyde (moh.)
1Galdhøpiggen2 469
2Glittertinden2 452
3Store Skagastølstind2 405

Hvor mange 2000m topper i Norge?

august 2020 nådde Linn Therese Helgesen (15) toppen av Visbretinden (2234 meter over havet) i Jotunheimen, og har med det besøkt alle landets 377 topper over 2000 meter.

Hvor høy er Glittertind med snø?

Dersom snøen og isen på Glittertind smelter helt, vil det fortsatt være Norges nest høyeste fjell med 2452 meter over havet, pluss/minus 20 centimeter. Det er 46 meter høyere enn Store Skagadølstind, 17 meter lavere enn Galdhøpiggen.

Hva er det 3 høyeste fjellet i Norge? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å gå opp Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Hva er det laveste fjellet i Norge?

Fjellet heter Fedjebjørnen og rager bare 42 meter over havet rundt øya. Det høres ikke spesielt imponerende ut, men det er de allikevel!

Hvor høy er Glittertinden?

2 452 m
Glittertind / Høyde over havet

Er Glittertind Norges høyeste fjell?

Galdhøpiggen har egentlig alltid vært høyest med sine 2469 meter med fjell mot Glittertindens 2452 meter.

Hvor høy er Lomseggen?

2 068 m
Lomseggi / Høyde over havet

Hvor er Glittertinden?

Glittertinden er eit fjell i Aust-Jotunheimen, Lom kommune; 2452 meter over havet.

Kan man kjøre bil til Glitterheim?

For å komme til Glitterheim Turisthytte kan man enten gå fra nærliggende hytter som Gjendesheim, Memurubu eller Spiterstulen. Man kan også kjøre bil via Lom eller Valdresflya, til Randsverk. Der betaler man bomavgift og kjører de siste høydemetrene opp til parkeringsplassen.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Hvor mange høydemeter må man gå fra Spiterstulen til toppen?

Frå Spiterstulen til toppen av Galdhøpiggen er det ca. 5,3 km. Turen er totalt omlag 13 km. lang (tur -retur) med 1350 høgdemeters stigning.

Er det toalett på Galdhøpiggen?

Nei, det finnes ikke toalett her.» En plakat var lurt, det fant han raskt ut. For når kanskje 1000 mennesker inntar toppen av Galdhøpiggen på en vakker sommerdag, kan bestyreren i Norges høyest beliggende kiosk få mange av de samme spørsmålene.

Er det tungt å gå Galdhøpiggen?

Til topptur å være er ikke Galdhøpiggen spesielt utfordrende. Turen anbefales ikke for barn under 7 år eller for de som har hjerteproblemer, men ellers trenger du ikke å være supersprek for å klare å gå opp. Våre gutter som da var 10 og 12 år syntes turen var kjempegøy og løp nærmest om kapp opp de siste bakkene.

Kan man ha med hund på Galdhøpiggen?

Hund på Galdhøpiggen? Det går fint å ha med hund på tur til Noregs tak, Galdhøpiggen. Dette er på eige ansvar, og det er anbefalt å ha ein god kroppssele og potesalve.

Hvor mye koster det å gå Galdhøpiggen?

Estimert tid på turen er 6–7 timer tur/retur. Guidet tur koster kr 250 for voksen og kr 200 for barn, inkludert lån av tau og seler. Det er ikke nødvendig å booke på forhånd, det holder å komme 1 time før avgang. På toppen er det kiosk med salg av mat og drikke.

Leave a Comment