Hva er hovedoppgaven til en statsråd?

Statsråd er en betegnelse som brukes i skandinaviske land om møter der landets regjering samles for å fatte offisielle beslutninger, om den samlede regjering, og/eller som en embetsmannstittel for de enkelte medlemmer i regjeringen.

Hvem er i regjeringa 2022?

Statsråder
NavnFra
ForsvarsdepartementetBjørn Arild Gram (f. 1972)12. april 2022
Helse- og omsorgsdepartementetIngvild Kjerkol (f. 1975)14. oktober 2021
Justis- og beredskapsdepartementetEmilie Enger Mehl (f. 1993)14. oktober 2021
Kommunal- og distriktsdepartementetBjørn Arild Gram (f. 1972)14. oktober 2021

Hvem er statsminister nå?

Norges statsminister er landets regjeringssjef og utøver mye av den utøvende makten som tilfaller kongen etter Grunnloven. Jonas Gahr Støre (Ap) har siden 14. oktober 2021 vært Norges statsminister.

Hva er hovedoppgaven til en statsråd? – Related Questions

Hvem har sittet lengst som statsminister i Norge?

Einar Gerhardsen troner øverst med over 17 år i statsministerstolen, mens forgjengeren Johan Nygaardsvold ligger på andreplass.

Hvem blir Norges nye statsminister?

Jonas Gahr Støre
Norge / Statsminister

Jonas Gahr Støre er en norsk politiker som har vært Norges statsminister siden 14. oktober 2021. Han er partileder i Arbeiderpartiet siden 2014 og stortingsrepresentant for Oslo siden 2009.

Wikipedia

Hva heter den danske statsministeren?

Danmarks nåværende statsminister er Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet. Hun ble statsminister 27. juni 2019.

Når slutter Erna som statsminister?

Erna Solbergs regjering var Norges regjering fra 16. oktober 2013 til 14. oktober 2021. Regjeringen hadde Erna Solberg som statsminister og regjeringssjef.

Hva heter den norske utenriksministeren?

Liste over Norges utenriksministre
Norges utenriksminister
Typeminister
Sittende Anniken Huitfeldt siden 14. oktober 2021
VirkeområdeNorge
Utpekes avNorges konge i egenskap av statssjef

Hvem er statsminister i Hellas?

Kyriakos Mitsotakis (gresk: Κυριάκος Μητσοτάκης, født 4. mars 1968 i Athen) er en gresk politiker som er statsminister i Hellas. Mitsotakis representerer det konservative partiet Nytt demokrati, der han i 2016 ble partileder. Mitsotakis ble valgt til parlamentet i 2014.

Hvorfor sier Norge Hellas?

norsk het landet Grekenland inntil 1932, da nynorsk- og samnorsk-krefter vant fram med sitt krav om at dette navnet skulle avskaffes. Det kunne ikke aksepteres fordi det var importert fra det tyske ordet Griechenland via det danske språk. Siden den gang har det offisielle landsnavnet vært Hellasnorsk.

Hva bør man spise i Hellas?

Topp 5: Greske matretter
 • Tzatziki. Den største superstjernen på det greske kjøkken heter tzatziki, og er en dip som består av gresk yoghurt, hvitløk, agurk og noe krydder.
 • Souvlaki. Kanskje Hellas‘ mest kjente rett, som er basert på marinert kjøtt servert på spidd.
 • Dolmades.
 • Moussaka.
 • Gresk salat.
 • Tilbud – Hellas.

Har Hellas kongedømme?

Hellas ble selvstendig i 1932, og i perioden 1832–1924 var landet et kongedømme. Deretter fulgte en periode som republikk fra 1924 til 1935, som ble fulgt av en periode som kongedømme fra 1935 til 1973. Fra 1973 er Hellas igjen republikk.

Hva kaller man en person fra Hellas?

Noe/noen fra Hellas kalles gresk/greker, mens det det for grekerne selv mer korrekte hellener/hellensk er lite brukt på norsk.

Hvilken religion Hellas?

90 prosent av befolkningen bekjenner seg til den ortodokse kirke, to prosent er muslimer (de fleste tyrkiske muslimer i Thrakia), under én prosent katolikker og tre prosent andre kristne. Den greske stat anerkjenner den ortodokse kirke som «dominerende» religion i landet, men garanterer religionsfrihet.

Hvor er det best å være i Hellas?

5 Hellas-favoritter i 2021
 1. Rhodos. På toppen av listen finner vi Rhodos, som er et av Hellas‘ og Europa mest populære feriereisemål.
 2. Kreta. En annen klassiker blant norske reisende er Hellas‘ største øy, Kreta.
 3. Zakynthos.
 4. Kos.
 5. Limnos – nyhet 2021.

Er det vanlig å prute i Hellas?

Faste priser

I Hellas og Spania er det ikke like vanlig å prute – i hvert fall ikke i butikkene. – I land der det er faste priser i butikkene, står det ofte det på butikkens dør. Er du likevel usikker på om du ferierer på et prutested kan du spørre reiseledere eller hotellansatte, råder Grønli fra Ving.

Er det billig å bo i Hellas?

Er Hellas et dyrt land? Prisene på grunnleggende produkter i Hellas er lavere enn i Norge. Du må betale 1.86 ganger mindre for shopping i Hellas enn i Norge. Den gjennomsnittlige overnatting kostnader i Hellas utvalg fra: 567 NOK (54 EUR) i herberge til 797 NOK (76 EUR) i 3-stjerners hotell.

Kan man drikke vannet i Hellas?

Drikkevann. Generelt er det ikke problem å drikke vannet fra springen i Hellas. Men det smaker ikke særlig godt, og hvis man vil være på den sikre siden, så kjøp vann på flaske.

Kan man drikke kokt vann i Spania?

Ifølge Spanias offisielle turistinformasjon, er vannet i springen trygt å drikke i hele landet, Kanariøyene inkludert. De skriver videre at de har en rekke systemer som garanterer en god kvalitet på vannet. Samtidig er det vanlig å drikke flaskevann i en del kystområder og på øyene.

Leave a Comment