Hva er Norges 3 høyeste fjell?

Over 2400 meter
Nr.NavnAndre opplysninger
1GaldhøpiggenHøyeste topp i Norge, Innlandet og Lom
2Glittertinden
3Store SkagastølstindHøyeste topp i Vestland, Luster og Årdal

Hva er det høyeste fjellet i Norden?

Skandinavias høyeste fjell

Noen utvalgte topper: Galdhøpiggen 2469 meter over havet. Kebnekaise 2106 meter over havet. Jiehkkevárri 1834 meter over havet.

Hvor er Norges høyeste fjell?

Galdhøpiggen er Fastlands-Norges, Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjell. Det har en høyde på 2 468,8 meter over havet. Fjellet ligger i Jotunheimen i Lom kommune i Innlandet fylke, på Jotunheimplatået på ca.

Hva er Norges 3 høyeste fjell? – Related Questions

Hvor mange fjell er det i Nord Norge?

De 30 høyeste fjellene i Nordland.

Fjell i Nordland fylke.

1. Oksskolten – Hemnes, Helgeland (NordNorges høyeste fjell).1916 moh.
5. Storsteinsfjellet, sørøstre – Narvik, Ofoten1872 moh.
7. Tvillingtindene – Hemnes, Helgeland1824 moh.
8. Stortoppen – Fauske, Salten1822 moh.
9. Okstinden – Hemnes, Helgeland1804 moh.

Hva er verdens 3 høyeste fjell?

Liste
RangFjellHøyde (m)
1Mount Everest / Qomolangma8848
2K28611
3Kanchenjunga8586
4Lhotse8516

Hvor ligger de 14 høyeste fjellene?

De høyeste fjellene i verden ligger i Asia, i den unge (fra tertiærtiden) foldekjeden Himalaya og de tilknyttede fjellområdene. Det er 14 topper over 8000 meter over havet.

Hvor mange fjell i Norge over 2000m?

Norge har 377 fjell over 2000 meter. Sindre Kolbjørnsgaard har den raskeste bestigningen av alle, med 1600 kilometer og 120.000 høydemeter på 73 dager.

I hvilket land ligger verdens høyeste fjell?

Fjellet er verdens høyeste, med en høyde på 8848 meter. Verdens høyeste fjell er Mount Everest, som ligger på grensen mellom Nepal og Tibet og er en del av fjellkjeden Himalaya. Himalaya strekker seg over Nepal, Kina og den autonome regionen Tibet og er verdens høyeste fjellkjede.

Hva er Europa sitt høyeste fjell?

Det høyeste fjellet i Europa er Elbrus i Kaukasus på 5642 meter over havet. Noen ganger blir toppene i Kaukasus regnet som en del av Asia, som i så fall gjør Mont Blanc i Alpene til Europas høyeste.

Hva er det eldste landet i Europa?

San Marino, offisielt Republikken San Marino (italiensk: Repubblica di San Marino) er den eldste republikken i verden, med en historie som strekker seg helt tilbake til år 301 e.Kr. Landet er en enklave fullstendig omsluttet av Italia, og ligger mellom regionene Emilia-Romagna og Marche nær Adriaterhavskysten.

Hva er det høyeste fjellet i USA?

Denali, tidlegare Mount McKinley, er eit fjell i delstaten Alaska i USA. Fjellet ligg i fjellkjeda Alaska Range, cirka 210 kilometer nord-nordvest for Anchorage, og er det høgaste fjellet i Nord-Amerika – 6194 meter over havet.

Hva er Tyskland høyeste fjell?

Zugspitze, Wettersteingebirge, 2962 meter over havet.

Er det mye fjell i Spania?

Geografi. Spania er et av Europas mest fjellrike land. Både fjellkjeden Pyreneene i nordøst og Sierra Nevada i sørøst har fjelltopper på over 3000 m.o.h. Nordvest i landet finner man de noe lavere kantabriske fjellene.

Hva er det høyeste fjellet i Frankrike?

Mont Blanc er Alpenes og Vest-Europas høyeste fjellmassiv, og befinner seg på grensen mellom Frankrike og Italia, mellom henholdsvis Val de Chamonix og Valle d’Aosta. Fjelltoppen ligger på fransk side sentralt i massivet, sør for Chamonix og nordvest for Courmayeur i Italia.

Hva er Japans høyeste fjell?

Fuji-San er Japans høyeste fjell (vulkan), på øya Honshu, 90 kilometer vestsørvest for Tokyo, 3776 meter over havet.

Hvor er Afrikas høyeste fjell?

Kilimanjaro er det høyeste fjellet i Afrika. Det ligger i Tanzania, like sør for grensen mot Kenya, 5895 meter over havet (også målt til 5892 meter over havet).

Leave a Comment