Hva er Norges største innsjøer?

Største innsjøer i Norge (fastlandet)
Nr.NavnAreal (km²)
1Mjøsa365,19
2Røssvatnet218,61
3Femunden203,52
4Randsfjorden139,23

Hva heter Norges største innsjø og hvor ligger den?

Norges største innsjø er Mjøsa, og den har et areal på 362 km2. Den strekker seg over 100 kilometer fra Minnesund til Lillehammer i Sør-Norge.

I hvilke to land er det flest innsjøer?

Geografi. Finland kalles ”De tusen sjøers land”, og med sine 187 000 innsjøer er det, i forhold til sin størrelse, det landet i verden med flest innsjøer.

Hva er Norges største innsjøer? – Related Questions

Har Norge mer innsjøer enn Finland?

Det er mange flere innsjøer i Norge enn i Finland

Finland kalles de tusen sjøers land, og de har 60 000 av dem. I Norge er det rundt 450 000.

Hva er Nordens største innsjø?

Vänern
Lengde140 km
Bredde65 km
Dybde106 m (maks) 27 m (snitt)
Volum153 km³

Hvor mange innsjøer er det i verden?

Store og små innsjøer

I hele verden er det estimert at det finnes 12 millioner innsjøer med et samlet overflateareal på 2,7 millioner km2, og at samlet volum er 166 000 km3.

Hvor er verdens største innsjø?

Verdens største innsjø er Det kaspiske hav – som på engelsk kalles The Caspian Sea. Innsjøen, som er en saltsjø, ligger i Øst-Europa på grensen mellom Europa og Asia. Det er landene Aserbajdsjan, Iran, Russland, Kasakhstan og Turkmenistan som har kystlinje til innsjøen.

Hva er verdens største innsjø?

Det kaspiske hav, eller Kaspihavet, er med et areal på 371 000 km² jordens største innsjø, og ligger mellom Asia og Europa. I nordøst grenser det til Kasakhstan, i nordvest til Russland, i vest til Aserbajdsjan, i syd til Iran og til Turkmenistan i sydøst.

Hva heter verdens største innsjø?

Det kaspiske hav er verdens største innsjø. Den største innsjøen med ferskvann er Lake Superior.

Kan man eie en innsjø?

Innsjøer er på samme måte som bekker og elver underlagt privat eiendomsrett. I enkelte store innsjøer er det et såkalt fritt midtstykke, der eiendomsretten opphører, og som også utgjør eiendomsgrensen i innsjøer.

Er i snitt 3 meter dyp?

Maltasjøen er en kunstig innsjø i Poznań i Polen. Den ble danna i 1952 da det ble bygd ei demning i elva Cybina. Den er om lag 2,2 km lang og i snitt 3,1 meter dyp. På det dypeste er den om lag 5 meter.

Hvor dyp er verdens dypeste innsjø?

Bajkal er en innsjø i Russland, i det sørøstlige Sibir. Bajkal er den største ferskvannssjøen i Eurasia og verdens dypeste innsjø. Arealet er 31 500 km2, og beliggenheten er 455 moh. Største målte dyp er 1680 meter (tidligere målt til 1620 meter).

Hva er det dypeste vannet i Norge?

Hornindalsvatnet i Norge er Europas dypeste innsjø. Den har et areal på 50,5 km2 , er 514 meter dyp og ligger 53 meter over havet.

Hva er det dypeste punktet i Norge?

Molloydypet ligger vest for Svalbard.

Norges dypeste punkt er Molloydypet 5.569 meter under havet.

Hva er Norges dypeste hav?

Molloydypet ligger i Framstredet mellom Svalbard og Grønland, og er det dypeste bassenget i norske havområder. Havdypet ble kartlagt med multistråle ekkolodd og sedimentekkolodd i august 2019, og inngår i en større kartlegging av dyphavet i Norskehavet. Molloydypet er 5 569 meter dypt (relativt middelvann).

Hva er verdens dypeste sted?

Marianegropen er en dyphavsgrop i det vestlige Stillehavet, øst og sørøst for øygruppen Marianene. Det største målte dypet er ca. 11 035 meter, noe som gjør den til Jordens dypeste havgrop.

Hva er det dypeste vannet i verden?

Med en lengde på 636 kilometer og 79 kilometers bredde har Bajkalsjøen den største overflaten av alle ferskvannssjøer i Asia med 31 722 km², og den er med sin maks. dybde på 1 642 meter den dypeste i verden.

Leave a Comment