Hva har jeg krav på når bagasjen er forsinket?

Hvis bagasjen er forsinket ved utreise, kan du få erstattet utlegg til for eksempel klær og toalettartikler. Utgiften må skyldes et nødvendig behov, og hvis forsinkelsen bare er på noen få timer, er det begrenset hva du kan få erstattet. Du får ikke dekket slike utgifter dersom bagasjen er forsinket på returreise.

Når må man senest sjekke inn bagasje SAS?

Vi anbefaler at du sjekker inn minst 60 minutter før avgang for innenlandsreiser. For flygninger innenfor Skandinavia og Finland anbefaler vi innsjekking to timer før avgang. Gjelder alle reisende. Innsjekking/bagasjelevering stenger 30 minutter før avgang.

Blir bagasjen sjekket inn hele veien SAS?

De kan tagge baggasjen hele veien, men ikke sjekke den inn. Dvs at du selv må henvende deg i transit og sjekke inn, gi dem tag-lappen slik at de får registrert baggasjen så den går videre.

Hva har jeg krav på når bagasjen er forsinket? – Related Questions

Hva skjer med bagasjen når man mellomlander?

Bagasjen blir overført til neste fly om den er merket til endelig bestemmelsessted og ikke inneholder dyr eller våpen. Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billetter. Det betyr at bagasjelappen din er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet.

Hvor strenge er SAS på håndbagasje?

Du kan ha med én håndbagasje om bord (maks 8 kg, høyde 55 cm, bredde 40 cm og dybde 23 cm) og én håndveske eller PC-veske (høyde 40 cm, bredde 30 cm og dybde 15 cm). Merk! Reiser du på en SAS Go Light-billett, inkluderer den prisen kun en veske under setet (40 cm x 30 cm x 15 cm).

Hva skjer om man har for mye håndbagasje?

– Store mengder håndbagasje kan hindre rask evakuering i en nødssituasjon. Har du mer håndbagasje enn tillatt, kan du bli belastet for innsjekk av ekstra bagasje, og håndbagasjen kan bli flyttet ned i lasterommet ved ombordstigning.

Er det lov å ha med sminke på fly?

Regler om flytende væske i håndbagasjen

Væske kan kun tas med i håndbagasjen i beholdere som det er plass til maksimalt 100 ml (1 dl) i. Den totale mengden får ikke overstige 1000 ml (10 dl). Vann, brus, gelé, krem, parfyme, skum, innholdet i spraybokser og annet med lignende konsistens regnes som flytende væske.

Er det lov å ha med deodorant på fly?

Deodoranter. Deo-stick er tillatt i håndbagasjen, mens roll-on regnes som flytende og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter.

Blir innsjekket bagasje sjekket?

Avinor har en undersøkelsesplikt for innsjekket bagasje når det gjelder forbudte og farlige gjenstander. Dette kan medføre at din bagasje blir åpnet uten at samtykke innhentes. Hvis din bagasje har vært åpnet vil du finne informasjon om dette i bagasjen.

Hva er automatisk innsjekking?

Med automatisk innsjekking sjekkes du og de du reiser med, inn automatisk til flygningen 50 timer før planlagt avreisetid. Automatisk innsjekking er tilgjengelig for alle bookinger. Bare pass på at du legger til tjenesten for hver person og hver del av reisen.

Hva kan kofferten veie SAS?

  • Maksimal vekt per kolli innsjekket bagasje er 32 kg. Bagasjegjenstander som veier mer, kan sendes som last.
  • Ethvert kolli innsjekket bagasje kan ha en maksimum størrelse på 158 cm (lengde + bredde + høyde).
  • Barnevogn som sjekkes som bagasje kan veie maksimalt 23 kg.

Hva skjer om håndbagasjen er for stor?

Store mengder håndbagasje kan hindre rask evakuering i en nødssituasjon. Har du mer håndbagasje enn tillatt, kan du bli belastet for innsjekk av ekstra bagasje, og håndbagasjen kan bli flyttet ned i lasterommet ved ombordstigning.

Kan man ha med neglesaks i håndbagasjen?

Ikke ta med noe inn på flyet som kan sees på som et potensielt våpen. Det gjelder for eksempel neglesaks eller kniv med bladlengde over 6 cm. Ta heller ikke med noe som ligner på et våpen, som lekepistoler. Du kan kun ha med én gasslighter.

Er det lov å ha med sminke på fly?

Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at: Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).

Er det lov til å ha med strikkepinner på fly?

Strikkepinner er tillatt i håndbagasjen. De står ikke på lista over forbudte gjenstander, og anses ikke å kunne benyttes som våpen. Du kan ta med deg vanlige strikkepinner av normal størrelse.

Er det lov å ha med tannkrem på fly?

Dette regnes som flytende, og det kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Kan man ha med lommekniv på fly?

Både lommekniver og multiverktøy kan du legge i håndbagasjen, så lenge knivbladet eller de andre verktøyene ikke måler mer enn 6 centimeter. Kniver som derimot har et lengre knivblad enn dette, og multiverktøy som inneholder bor eller sag, må legges i den innsjekkede bagasjen.

Kan man ta med lommekniv på fly?

Kniver med bladlengde over 6 cm er ikke tillatt i håndbagasje, men kan tas med i innsjekket bagasje. Plastbestikk og butte “smørkniver” regnes ikke som kniver, og kan tas med. Sikkerhetskontrolløren kan imidlertid avvise enhver gjenstand som vekker kontrollørens bekymring.

Er det lov å ha snus i kofferten?

Det er fullt lovlig for deg å ha snus både på reise innenlands og når du reiser ut av Norge.

Leave a Comment