Hva har vi krav på når bagasjen ikke kommer?

Hvor mye dekker reiseforsikring ved forsinket bagasje?

Forsinket bagasje

Reiseforsikringen dekker kjøp av det aller mest nødvendige om din innsjekkede bagasje blir forsinket. Dette gjelder umiddelbart etter forsinkelsen, men du må likevel huske å få dokumentasjon på forsinkelsen fra transportør eller reiseselskapet.

Hvor mye penger får man for forsinket bagasje?

Blir bagasjen mer enn fire timer forsinket etter adkomst, kan du handle det nødvendige av klær og toalettsaker for inntil 5.000 kroner per person. Gjelder kun ved utreise. Vi dekker ikke utgifter til ting du kjøper etter at bagasjen er tilbake.

Hvordan spore bagasje?

Du kan spore bagasjen din og oppdatere leveringsinformasjonen via nettsiden til World Tracer, et globalt sporings- og matchingsystem for bagasje. Du trenger Property Irregularity Report-nummeret (PIR-nummeret) du mottar når du rapporterer bagasjen som har gått tapt.

Hva har vi krav på når bagasjen ikke kommer? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å få mistet bagasje?

Bagasjen regnes som tapt etter 21 dager

Om flyselskapet erkjenner at bagasjen må regnes for å være tapt, eller om den innsjekkede bagasjen ikke har kommet til rette 21 dager etter flygningen, har du krav på erstatning tilsvarende verdien på bagasjen.

Når bagasjen ikke kommer Norwegian?

Hvis bagasjen din er forsinket på hjemveien, regner vi med at du har tilgang til det du trenger. I slike tilfeller er det ikke vanlig at vi eller forsikringsselskapet ditt dekker kostnader for nødvendige innkjøp. Hvis vi ikke har funnet bagasjen din etter 21 dager, kan du kreve erstatning for tapt bagasje.

Hva dekker reiseforsikring Bank Norwegian?

Vilkår gjelder for forsikringen, blant annet:
  • Reisen må starte og slutte i Norden.
  • Gjelder på reiser i inntil 90 dager.
  • Dekker avbestilling av reise med inntil kr 50 000.
  • Erstatter tapt bagasje eller kompenserer for forsinket bagasje.
  • Dekker sykdom og ulykke på reise, samt hjemtransport.

Hva skjer med bagasjen når man mellomlander?

Bagasjen blir overført til neste fly om den er merket til endelig bestemmelsessted og ikke inneholder dyr eller våpen. Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billetter. Det betyr at bagasjelappen din er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet.

Hvor lenge før på flyplassen uten bagasje?

Vi anbefaler at du sjekker inn minst 60 minutter før avgang for innenlandsreiser. For flygninger innenfor Skandinavia og Finland anbefaler vi innsjekking to timer før avgang. Gjelder alle reisende. Innsjekking/bagasjelevering stenger 30 minutter før avgang.

Har ikke fått bagasje?

Tapt bagasje

Hvis innsjekket bagasje ikke kommer frem, må du omgående melde fra til flyselskapet. Dette gjør du ved å fylle ut en såkalt Property Irregularity Report (PIR) på flyplassen. Husk å ta vare på boardingkortet ditt.

Hvor sjekker man inn bagasje?

Innsjekking på automat

Den enkleste måten å sjekke inn på, er ved hjelp av automatene. De finner du i nærheten av innsjekkingsområdet til ditt flyselskap. Her velger du sete og skriver ut boardingkort. Har du bagasje du skal sjekke inn kan du skrive ut bagasjelapp fra innsjekkingsautomaten.

Blir innsjekket bagasje sjekket?

All bagasje blir scannet etter innsjekking. Dersom kontrollørene ser noe mistenkelig på skjermene sine, må de åpne kofferten og sjekke manuelt. * Standard kofferter med standard låser kan enkelt åpnes med en universalnøkkel.

Kan man ha PC i innsjekket bagasje?

PC eller nettbrett skal tas ut av håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen. PCen eller nettbrettet i seg selv er ikke problemet, men det er vanskelig for røntgenapparatet å trenge igjennom PC-en eller nettbrettet.

Er det lov å ha med seg barberhøvel på fly?

Engangsbarberhøvel eller barberhøvel med blader montert i holder/kassett kan tillates i håndbagasjen. Løse barberblader/barberkniver er ikke tillatt i håndbagasjen, men kan tas med i innsjekket bagasje.

Er det lov å ta med powerbank på fly?

Det er ingen grunn til bekymring: Ja, powerbank er tillatt på fly!

Er hårspray lov på fly?

Man kan ta med det antall reservesylindere man trenger til reisen, men bare av samme størrelse. Hårstyling utstyr som inneholder hydrokarbongass, opptil én (1) per passasjer eller besetningsmedlem, forutsatt at sikkerhetsdekselet er godt festet over varmeelementet. Hårstyling utstyr må aldri brukes om bord på flyet.

Kan man ha med neglesaks på fly?

Ikke ta med noe inn på flyet som kan sees på som et potensielt våpen. Det gjelder for eksempel neglesaks eller kniv med bladlengde over 6 cm. Ta heller ikke med noe som ligner på et våpen, som lekepistoler. Du kan kun ha med én gasslighter.

Kan man ha med tannkrem i håndbagasje?

Toalettsaker i håndbagasjen

Flytende væske er blant annet vann, brus, gele, lipgloss, deodoranter, parfyme, barberskum, hårgele, sjampo, solkremer, tannpasta og lignende. Hver person kan kun ha med én pose, og hver enhet i posen kan maksimalt romme 100 milliliter.

Kan man ha barbermaskin i håndbagasjen?

Elektriske barbermaskiner og barberhøvler med blad som er innstøpt i plast er tillatt i håndbagasjen. Barberblad og barberhøvler som kan åpnes for å ta ut barberbladet er bare tillatt i innsjekket bagasje.

Er tannkrem flytende?

Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Frosne væsker regnes fortsatt som væsker. Eksempelvis vann, brus, vin, smørepålegg, gelé, krem, deodorant, parfyme, lipgloss, mascara, tannkrem, barberskum, spraybokser og gjenstander med lignende konsistenser.

Leave a Comment