Hva heter festningen i Trondheim?

Kristiansten festning er et festningsanlegg i Trondheim. Festningen ble anlagt i 1682–1684 etter ordre fra kong Christian V som et ledd i gjenoppbyggingen etter bybrannen 18. april 1682. Utformingen av byen og festningsanleggene ble utført av Johan Caspar de Cicignon og generalkvartermester Anthony Coucheron.

Når starter festningen?

SEPTEMBER 2023 🔥 VI SES 1. -2. SEPTEMBER 2023 🔥

Hvor er festningen festival?

Arrangert i sentrale, men grønne omgivelser ved ærverdige Kristiansten festning, har festivalen utsikt over hele byen. På bare to år har Festningen etablert seg som en av Midt-Norges største musikkfestivaler.

Hva heter festningen i Trondheim? – Related Questions

Hvilken festival er størst i Norge?

På førsteplassen over Norges mest populære musikkfestivaler kommer Øyafestivalen som tar plass i Oslo, Tøyenparken hvert år i august. Øyafestivalen hadde sin oppstart i 1999, med da 1 000 besøkte. Festivalen har blitt større og større for hvert år og har nå over 85 000 besøkende tilskuere.

Når går Brad Paisley på scenen i Trondheim?

FESTNINGEN, TRONDHEIM, 24. JULI 2022!

Hvor mange festivaler finnes det i Norge?

Norge tilbyr mer enn 900 festivaler som matcher interesser innen musikk, mat, sport, film, teater, litteratur, historie og mye mer. Sommeren er utvilsomt den største festivalsesongen, men flere spennende arrangement skjer hele året over hele landet.

Hva heter verdens største festival?

Glastonbury er verdens største festival. I tillegg til å by på konserter med noen av verdens største artister, kan de besøkende også oppleve danseshow, stand-up show, teater, sirkus, cabaret og andre kulturopplevelser. Festivalen e r så enorm, at det nesten tar form av en liten landsby.

Hvor er mablis festivalen?

Mablis er her: Stavanger, Norway.

Ikke bare under festivaluka, men gjennom hele året.

Hvor er Slottsfjell festival?

Slottsfjell 2023 arrangeres ute på Kaldnes på Nøtterøysiden av byfjorden, bare fire minutters gange fra sentrum av Norges sommerby nummer én Tønsberg. Ikke nok med at festivalområdet ligger midt i byen. På festivalområdet finner du alt du trenger.

Når starter Slottsfjellet 2022?

Etter pandemi og et par års fravær er vi klare for å presentere tidenes festival – tilpasset et nytt tiår. Det er bare å finne frem dine feteste festivalklær og sette av 13. og 14. juli 2022 i kalenderen.

Når er Slottsfjell 2023?

12. – 13. JULI 2023

Du kan også lese mer om informasjonskapsler og personvern ved å trykke på Les mer.

Hvem eier Slottsfjell?

Borganlegget må ses i nær sammenheng med etableringen av kjøpstedet og senere byen Tønsberg, og dette skjedde med utgangspunkt i kongens gård på Sem – den senere greveresidens Jarlsberg. Det er derfor Jarlsberg fortsatt er eier av Slottsfjellet og større områder omkring.

Hvor mange var på Slottsfjell?

Publikumsbesøket under festivaldagene var på over 60 000 på det meste. Artister som Kendrick Lamar, Biffy Clyro, Karpe, Imagine Dragons, First Aid Kit, Ellie Goulding, Mac Miller, The 1975 og alle de største norske artistene har besøkt oss gjennom årene.

Hvor mange billetter solgt Slottsfjell?

13 694 billetter solgt!

Leave a Comment