Hva kan en gjøre på Svalbard?

10 fantastiske opplevelser på Svalbard
 1. Se isbjørner der de hører hjemme.
 2. Opplev midnattssolen eller polarnatten.
 3. Prøv deg på hundekjøring.
 4. Besøk menneskehetens «næringsplan b»
 5. Opplev Svalbard med båt.
 6. Smak på søte fristelser på verdens nordligste sjokoladefabrikk.
 7. Dra på oppdagelsesferd med snøscooter.
 8. Besøk en spøkelsesby.

Hvor lenge bør man være på Svalbard?

For å være sikrere på at man får opplevd det hver av Svalbards sesonger har å by på i form av aktiviteter, opplevelser og eventyr, anbefaler vi opphold gjerne fra 5 til 10 dager i varighet.

Hva bør man ha med seg til Svalbard?

Forslag til pakkeliste:
 • Varm lue.
 • Skjerf eller fleecehals/buff.
 • Hansker/votter (ull anbefales)
 • 2 sett langt ullundertøy.
 • 3 par tykke ullsokker.
 • 1 par varme og vindtette bukser.
 • 1-2 sett vanlige inneklær til bruk i byen og på hotellet.
 • Toalettartikler, personlige medisiner.

Hva kan en gjøre på Svalbard? – Related Questions

Kan man drikke vann på Svalbard?

Det lokale drikkevannet er helt topp, du kan drikke rett fra springen! Men vær forsiktig med å drikke fra bekker eller elver i naturen da dette vannet kan inneholde den svært sjeldne, men farlige bendelmarkparasitten Echinococcus multilocularis. Longyearbyen kirke er åpen 24t i døgnet.

Er det lov til å dø på Svalbard?

Det er faktisk forbudt å i Longyearbyen på Svalbard. Byens kirkegård stoppet å ta i mot nye døde i 1950. Hvorfor? Det ble oppdaget at permafrost forhindrer likene i å nedbrytes, og at den har en tendes til å presse opp igjen alt som graves ned.

Hva er billig å kjøpe på Svalbard?

Alt i alt er prisnivået på hotell- og restauranttjenester noe lavere på Svalbard. Hotelltjenester koster det samme som på fastlandet. Servering av øl, vin og brennevin er billigere i Longyearbyen, mens restauranttjenester ellers koster omtrent det samme som på fastlandet.

Hvordan kle seg på tur til Svalbard?

Kle deg alltid i flere lag og unngå ett tykt lag. Innerst lag bør bestå av ull fra topp til tå. Ha alltid med ekstra klær som tykk ullgenser og ullbukse. Yttertøyet bør være tykk vindtett jakke og bukse, samt lue, votter, skjerf/buff og gode vintersko med plass til ullsokker.

Hva kreves for reise til Svalbard?

Regjeringen har bestemt at testplikten før avreise og ved ankomst til Svalbard fjernes. Denne endringen trer i kraft fra 1. mars 2022, Kl. 24:00.

Når på året er det best å reise til Svalbard?

Høysesong vinter: sen februar til april

Selv om man kan ikke se sola fra Longyearbyen, begynner den å vise seg over fjellene mot slutten av februar. Lyset skifter veldg fort og dagene blir lengre med hver dag som går. Denne årstiden kan være utrolig flott! Mot slutten av februar står sola over Adventfjorden.

Hva skjer hvis man dør på Svalbard?

Omkomne sendes tilbake til sin hjemkommune. Et alternativ er selvsagt kremering. de fastboende kan søke om å sette ned urner, men det er ikke mange som søker. Siste urnenedsettelse var i år 2000, sier Gustafsson.

Hvor varmt kan det bli på Svalbard?

Middeltemperaturen for varmeste sommermåned viser en jevn fordeling med fra 3 til 6 °C, litt varmere i dalstrøkene på Spitsbergen, litt kaldere lengst øst. Juli er varmeste måned i skjermede fjordstrøk, ellers august. Høyeste målte maksimum er over 15 °C; både på Bjørnøya og Svalbard lufthavn har man målt over 20 °C.

Er det trygt å reise til Svalbard?

Svalbard er et trygt reisemål for alle som bruker Longyearbyen som base og som utforsker villmarka på organiserte turer med en kvalifisert guide. Guidene er opplært i sikker ferdsel og har med seg alt av nødvendig utstyr for å ta vare på gjestene.

Kan hvem som helst bo på Svalbard?

I henhold til Svalbardtraktaten kan hvem som helst flytte til Svalbard. Norske myndigheter på øygruppa stiller imidlertid ett knallhardt krav: Du må kunne forsørge deg selv og ikke være til ulempe for samfunnet for øvrig.

Kan man bli født på Svalbard?

Ingen skal fødes eller dø på Svalbard

Den norske bosettingen på Svalbard utgjør et uvanlig samfunn. Her skal ingen barn fødes og ingen døde begraves. Norsk helse- og sosiallovgivning gjelder ikke her, noe som betyr at det ikke finnes noe helse- og omsorgstilbud utover det vesle akuttmedisinske sykehuset i Longyearbyen.

Er det politi på Svalbard?

Svalbard er eget politidistrikt. Sysselmesteren har myndighet på lik linje med en politimester på fastlandet. Dette inkluderer påtalemyndighet for Svalbard. Politiet på Svalbard har de samme ansvarsområder som politi- og lensmannsetaten på fastlandet.

Hvem eier Svalbard?

Selv om Svalbard er en del av Kongeriket Norge, har det verken status som fylke, kommune eller eget valgdistrikt. Nordmenn som bor der, har hjemstavn på fastlandet, i den kommunen de var bosatt før de reiste til Svalbard.

Hvem er sjef på Svalbard?

Lars Fause er sysselmester på Svalbard. Han tiltrådte 24. juni 2021, mens tittelen ennå var sysselmann.

Leave a Comment