Hva kan gjøres i Drammen?

Finn ut mer om moderering av anmeldelser.
 1. Kjøsterudjuvet. 166. Dype kløfter.
 2. Spiralen. 268. Arkitektoniske bygninger.
 3. Papirbredden Drammen Kunnskapspark. Fornøyelses- og temaparker.
 4. Gulskogen Gård. Temamuseer.
 5. Drammens Museum. Temamuseer.
 6. Ypsilon Bridge. Broer.
 7. Drammensbadet. 109. Vannparker.
 8. Bragernes Kirke. Kirker og katedraler.

Hva gjør man i Hokksund?

Topp 5 aktiviteter i Hokksund
 1. Blaafarveverket. Fra 1773 til 1893 var Blaafarveværket og Koboltgruvene arbeidsplassen til tusenvis av mennesker som hadde én oppgave: Å forsyne verden med den vakreste blåfarge.
 2. Nøstetangen glassmuseum.
 3. Drammen aktivitetspark.
 4. Kongsberg bergverksmuseum.
 5. Vikersundbakken.

Hvor ligger Drammen?

Drammen
LandNorge
FylkeViken
Statuskommune
Innbyggernavndrammenser, eikværing, svelviking

Hva kan gjøres i Drammen? – Related Questions

Hva er spesielt med Drammen?

Drammen er en industriby, der Drammenselva og havna innerst i Drammensfjorden har spilt en viktig rolle. Byen er også et viktig handelssenter for regionen. De to delene av det sentrale Drammen, Bragernes og Strømsø, forbindes med Bybrua. Aksen som strekker seg fra Bragernes kirke til Strømsø torg er tydelig i bybildet.

Hvor mange km er det fra Drammen til Oslo?

Avstand mellom Oslo og Drammen

Avstand i rett linje mellom Oslo (Oslo) og Drammen (Buskerud) er 35.96 km, men reiseavstanden er 43 km km lang rute. Det tar 41 minutter å gå fra Oslo til Drammen.

Hvor mange km er det fra Mjøndalen til Drammen?

Mjøndalen ligger på sørsiden av Drammenselva, 11 km vest for Drammen sentrum.

Når åpner Drammen togstasjon?

Fremdrift. Det er forventet at kontrakt med entreprenør blir signert i 2021. De store arbeidene på Drammen stasjon skal etter planen utføres i årene fra 2022 til 2025, slik at det nye dobbeltsporet på Vestfoldbanen kan tas i bruk ved utgangen av 2025.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Oslo til Lofoten?

Estimert kjøretid: 15 timer, 19 min. Hva er avstanden mellom Lofoten og Oslo?

Er Drammen på Østlandet?

Byer på Østlandet

Drammen med omland er det nest største tettstedet på Østlandet.

Hvorfor blir Drammen hatet?

Hatet mot Drammen kommer av at Drammen har brukt altfor mye tid og penger på å snakke seg selv opp. Folk er lei av å høre skryt om byen, sier Tangen. Omdømmeprosjektet var et samarbeid mellom Drammen kommune, Drammen næringsforening og Byen Vår Drammen.

Hva het Drammen før?

Omkring 1600 omtales Bragernes som ladested, og i 1715 fikk ladestedene Bragernes og Strømsø hver for seg kjøpstadsrettigheter. I 1811 ble Bragernes og Strømsø slått sammen til kjøpstaden Drammen.

Hvor mange bydeler er det i Drammen?

Drammen kommune er inndelt i 17 bydeler/delområder: Berger, Bragernes sentrum, Danvik-Fjell, Fjellheim, Gulskogen-Sundhaugen, Konnerud, Krokstadelva, Mjøndalen, Nesbygda, Skoger, Solbergelva, Steinberg, Strømsø, Svelvik, Tangen-Åskollen, Øren-Underlia og Åssiden.

Hvor mange innvandrere er det i Drammen?

8.2.1.

Det var 593 000 innvandrere og 117 000 norskfødte med innvandrerforeldre. Drammen hadde da 65 470 innbyggere, og 16 320 av dem, det vil si 25 prosent, hadde innvandrerbakgrunn, noe som er 11 prosentpoeng over landsgjennomsnittet.

Er Drammen et fylke?

Drammen kommune ligger i Viken fylke. Kommunen ble dannet 1. januar 2020 og består av de tre tidligere kommunene Nedre Eiker, Drammen og Svelvik.

Når ble Drammen en by?

Drammen by ble grunnlagt i 1811, men bosetningene rundt utløpet av Drammenselva skriver seg fra det 14. århundre. Den viktigste handelen var med tømmer og fra midten av 1700-tallet var Drammen den viktigste utskipningshavnen i Norge.

Er Drammen Norges styggeste by?

Fortjener Drammen et så dårlig rykte – Nitimen har vandret i byen og stoppet blant annet opp ved rådhuset. Hvis du sier at du er fra Drammen vil mange tro at du er “Harry”! Helt siden 60 tallet har denne byen hatt et dårlig rykte, og flere ganger har den uoffisielt blitt kåret til Norges styggeste by!

Hvor mange må bo for å få bystatus?

For å kalle seg by i dagens Norge, en kommune ha bystatus fra før 1996 eller ha minst 5 000 innbyggere (i kommunen) og et bymessig tettsted med handels- og servicefunksjoner og konsentrert bebyggelse. Fra 1996 kan kommunestyret selv vedta at kommunen kan kalle seg by.

Hva skjer med gamle Drammen sykehus?

Drammen sykehus skal flytte til Brakerøya i 2024/2025, og eiendommene som i dag utgjør Drammen sykehus skal avhendes av Vestre Viken helseforetak.

Hvor lenge kan man ligge på sykehus?

En pasient kan bli liggende på sykehus i alt fra 1 til 365 dager. Dermed gir ikke gjennomsnitt alltid et godt bilde på hvor lenge det er vanlig at et døgnopphold varer. Enkelte pasienter har lange opphold som er med på å trekke opp gjennomsnittet.

Leave a Comment