Hva kan man gjøre med barn i Ålesund?

 • Fjellstua Viewpoint. 1 681. Severdigheter og landemerker.
 • Topptur til Sukkertoppen. 148. Turstier.
 • Atlanterhavsparken. 735. Akvarier.
 • Aksla Mountain. 211. Fjell.
 • Brosundet i Ålesund. 223. Severdigheter og landemerker.
 • Sunnmøre Museum. 214. Temamuseer • Naturhistoriske museer.
 • Alnes Fyr. 334.
 • Tur langs Borgernes veg og Aksla Stadion. 125.

Hva kan jeg finne på med barna?

Her er 52 tips til ting du og barnet ditt kan gjøre sammen.
 • Gå på kino.
 • Bestig en fjelltopp.
 • Plukk blomster.
 • Samle insekter i glass (og husk å slippe dem ut igjen)
 • Dra på lekeplasstur.
 • Gå på tur i mørket med lommelykt/hodelykt. Baking.
 • Bak sammen.
 • Lag hule av alle dynene og putene i mamma og pappas seng.

Hva er Ålesund mest kjent for?

Ålesund by er viden kjend for sin vakre jugendstil. Tårn, spir og vakre utsmykkingar møter deg som går gatelangs der. Byen ligg som ein døropnar til fjordsystemet på Sunnmøre og strekk seg heilt nord til Ona utanfor Romsdalskysten.

Hva kan man gjøre med barn i Ålesund? – Related Questions

Hva kaller man folk fra Ålesund?

Ålesund (by)
Ålesund
FylkeMøre og Romsdal
InnbyggernavnÅlesunder
Grunnlagt1824
Areal27,67 km²

Hva er det å gjøre i Åndalsnes?

Populære aktiviteter på sommerstid er blant annet klatring, fjellrangling attraksjoner som Rampestreken, Trollveggen og Trollstigen, togtur med Raumabanen, SUP på elva Istra og campinglivet i Åndalsnes.

Hvor lang tid tar det å gå ned Rampestreken?

Turen er bratt og det tar ca 1,5 time å komme til det utsiktspunktet Rampestreken. Stien er godt tilrettelagt, men noen partier har mye røtter som kan være glatte, og det er derfor satt opp håndlister.

Hvor ofte går gondol Åndalsnes?

Hvor ofte går gondolen? Vi kjører som standard hver hele og halve time innenfor åpningstidene. Dersom det er kø eller store grupper kjører vi fortløpende med intervall på ca. 8 minutter.

Hvor lang tid tar det å gå Rampestreken?

Turen opp til Rampestreken er kun 1,5 km lang, men med 500 høydemeter er det ikke noe for pyser (følte meg litt tøff i trynet når jeg kom fram). Men, med stor tålmodighet, vilje og mange småpauser på vei opp kom vi til slutt fram til målet.

Hvorfor flytte til Ålesund?

Sunnmøres hovedstad er et ettertraktet sted om du vurderer å flytte til Møre og Romsdal. Å bo tett på norsk vestlandsnatur, samtidig som du har bo- og jobbmuligheter i nærheten, er en drøm for mange. Det er en av grunnen til at flere velger å bosette seg og jobbe i Ålesund.

Hvorfor heter det Ålesund?

Den er hentet fra en bok som ble utgitt i 1975 kalt Norske Stedsnavn/Stadnamn og på side 86 i denne boken finnes det følgende beskrivelse om navnet Ålesund: «Fyrsteleden i dette namnet kunne vera fiskenamnet ål, eller kanskje vel så rimeleg ål i tydinga «stripe», (vass) renne».

Hvilken norsk by kalles jugendbyen?

Ålesund er gitt tittelen “Jugendbyen” og har ei unik stilling i jugendstilen si historie i Noreg.

Hva heter fjellet i Ålesund?

Aksla er Ålesunds byfjell, og fra toppen kan du skue utover byens vakre arkitektur, kyst, hav og fjell. Utsiktspunktet på toppen er kjent som Ålesunds beste, og panoramautsikten fra Fjellstua byr på fantastiske fotomuligheter – særlig i solnedgang.

Hvor lang tid tar det å gå på Aksla?

Det er 418 trappetrinn og ca. 15 min gange opp til fjellstua som ligger på 140 moh.. Ellers er det et nettverk av stier innover på Aksla. Det gamle utsiktstårnet “Rundskue” er det høyeste punktet på Aksla med 200 moh.

Hvor høy er Sukkertoppen i Ålesund?

Fra Sukkertoppen (314 moh.)

Når kan man gå Romsdalseggen?

Sesong. Romsdalseggen kan besøkes i sommersesongen, som strekker seg fra juni til september.

Er Romsdalseggen vanskelig?

Den flotte Romsdalseggen er en tur på 7 timer og går via det luftige Halsaskaret. Turen er mer krevende enn Romsdalseggen-turen om Høgnosa, med noen luftige partier, og en rute som er mer utsatt og vanskelig i mye vær og vind. Men turen er egnet for litt eldre barn med fjellerfaring.

Kan man gå Romsdalseggen begge veier?

Eggen kan selvfølgelig spaseres begge veier. Vi valgte å fra Venjesdalen og ned til Åndalsnes. Det er nok mange som også går fra Åndalsnes og opp til det høyeste punkt på Romsdalseggen for så å snu og tilbake. Da får man også med seg det meste av eggen og det er en litt mere krevende tur (flere høydemeter).

Leave a Comment