Når er Birkebeinerløpet 2023?

Velkommen til Birkebeinerløpet – Norges største terrengløp. Løpet arrangeres for 25. gang 10. juni 2023 med start på Birkebeineren Skistadion og målgang ved Håkons Hall, Lillehammer.

Hvor langt er HalvBirken?

Velkommen til HalvBirken løp som arrangeres for 16. gang 10. juni 2023. Løypa er på 12 km og går i fint skogsterreng på variert underlag -på sti, kjerreveg, gressbelagt skitrase i gamle OL-løyper og sykkelstier med start på Birkebeineren Skistadion og målgang ved Håkons Hall, Lillehammer.

Hva koster det å gå Birken?

Ordinær pris kr. 3825,- når du melder deg på hvert enkelt arrangement.

Når er Birkebeinerløpet 2023? – Related Questions

Når går Birken 2022?

Merk deg følgende endringer i Birken Skifestival 2022:

Alle arrangement gjennomføres på én helg 18. -20. mars, ikke to helger som tidligere.

Hvor lang er Birke?

Birkebeinerrennet er 54 km, går i klassisk stil og arrangeres for 83. gang lørdag 18. mars i 2023. Med deg bærer du en sekk på 3,5 kg og et 800 år gammelt sagn om Kongeriket Norge.

Hvor langt er UngdomsBirken?

Tur og terrengritt for deg mellom 12-16 år. Velkommen til UngdomsBirken sykkel som arrangeres for 16. gang i 2023. Løypa er 16 km med start på Birkebeineren skistadion og målgang ved Håkons Hall.

Hvor mange km er Birkebeinerrennet?

Birkebeinerrennet er et turrenn på ski fra Rena i Østerdalen og over fjellet til Lillehammer i Gudbrandsdalen. Tidligere vekslet start og innkomst hvert år mellom stedene. Rennet er 54 km langt, hvorav 20 km i fjellterreng, høydeforskjellen er 660 meter og samlet stigning er 950 meter.

Hvor mange høydemeter er Birkebeinerrittet?

Start er i Rena sentrum og målgang ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er 86 km med en samlet stigning på 1320 hm.

Hva skal man ha i sekken på Birken?

Påbudt innhold i sekken

Vindtett jakke og bukse (med lange ermer/ben) Tørt undertøy eller ekstra isolerende lag. Dette er uansett deilig å ta på seg når du kommer i mål. Votter.

Hvor sendes Birken 2022?

Birken på TV2

20.30. Sendingen sendes også i reprise mandag kl. 23.00 og tirsdag kl. 20.00.

Er Birken vanskelig?

Start litt roligere enn du egentlig har tenkt. Birken er lang og har mange høydemeter stigning. Går du deg stiv i løpet av den første mila, er det nesten umulig å bli kvitt. Ikke vær for opptatt av puls og tid, men gå heller på følelsen i kroppen.

Hva skal man spise og drikke før Birken?

Velg «lett mat» kvelden før

Fortsett med et kosthold rikt på karbohydrater. Kvelden før bør du velge «lett mat», gjerne pasta/pizzarett fremfor et «tungt måltid» med mye kjøtt/fet saus/fløte ol. Bruk gjerne litt salt i maten og drikk godt. Du bør også unngå alkohol da dette ikke er bra for prestasjonen.

Hvor tung er sekken i Birken?

Sekken på 3,5 kilo, som alle birkebeinere må bære, symboliserer kongssønnen Haakon Haakonsøn. Fra 1932 til 1992 skulle sekken veie 5,5 kg. Fra 1993 ble det besluttet å redusere vekten til 3,5 kg. Dagens sekker er så lette at deltakerne får med seg det de trenger over fjellet med denne vekten.

Hvor mange deltakere i Birken?

Birkebeinerrittet er ett av verdens største terrengritt og samlet på det meste 17000 deltagere. Deltakere er fordelt på selve Birkebeinerrittet, FredagsBirken (2008-2016), HalvBirken (fra 2015), UltraBirken sykkel (fra 2010), UngdomsBirken (fra 2006) og BarneBirken sykkel.

Hva er rekorden på Birken?

Birkebeinerrennet er Norges mest tradisjonsrike turrenn på ski og går hvert år fra Rena til Lillehammer. Løyperekorden på herresiden har Petter Eliassen på 2:19:28,3 (2015) og på kvinnesiden Therese Johaug på 2:41:46,6 (2015).

Hvem vant Birken?

Fra seier i Vasasaloppet til seier i Birkebeinerrennet: Andreas Nygaard vant Birkebeinerrennet etter en maktoppvisning i sluttspurt. – Man føler seg aldri trygg, men jeg kjente at jeg hadde gode kort på hånden, sier Nygaard etter målgang.

Hvem slo Johaug i Birken?

De fulgte hverandre hele veien, men til slutt var det Astrid Øyre Slind som dro i land seieren etter å ha slått forhåndsfavoritt Therese Johaug på oppløpssiden. Tekst og foto: Ungdomsreporter: Det ble en stor dag for Astrid Øyre Slind, som noe overraskende vant dagens birkebeinerrenn.

Leave a Comment